Hogyan nem megy elszakadt a legközelebbi költözéskor

Avatar Gadam | 2021.07.17. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

 

A Hogyan ne menjünk című cikk képe megszakadt a következő mozdulattal

 

 

Fénykép: kurhan (Shutterstock)

 

 

Minden nagy mozdulat során van egy pillanat, amikor eltalál: Ó, ez így van … a költözés nagyon furcsa. Elfelejtheti, hogy az összes költség mennyire halmozódik fel, a csomagolóeszközöktől és magától a teherautótól kezdve a takarítással, a festéssel és a közüzemi betétekkel kapcsolatos költségekig – és még az új bútorokig is, hogy jobban illeszkedjenek az új helyiséghez. Ott vannak módja annak, hogy olcsóbbá tegye, mindaddig, amíg stratégiai szempontokból áll.

Végezzen turkálóeladást, mielőtt költözik

A lépés remek alkalom arra, hogy több szempontból is frissen kezdjünk. Ön egy vadonatúj téren lesz, ezért fontolja meg, hogy valóban meg akarja-e tölteni az összes régi szeméttel (nincs árnyéka a szemétnek; biztos vagyok benne, hogy nagyszerű szemét). Most, hogy felszabadítasz magad néhány földi vagyontól, új helyed legalább segédeszközöktől mentesen indulhat, csökkentheti a szállítás költségeit, és további készpénzt ad a költözési költségek fedezésére.

Tárgyalást rendezhet, és néhány szomszédos szórólappal régimódi módon hirdethet, irány a Craigslist, hogy hirdetéseket tegyen közzé, vagy újabb platformokat használhat, mint például a Facebook Marketplace, a LetGo és az OfferUp, hogy vonzza a potenciális vásárlókat.

Ha senki sem harap, ellenőrizheti a város átvételének menetrendjét, és attól függően, hogy mit talál, néhány elemet szabadon hagyhat a járdán. Ez nemcsak pénzt takaríthat meg az összes áru szállításán, hanem hasznos lehet egy másik mozgató számára a környéken, ami egy kis jó karmát okoz.

Speaking of which…

Go “stooping”

If you live in a big city, you’re familiar with the classic practice of picking up free furniture from the sides of the street. If you live in New York and spend time on Instagram, you’re also probably familiar with the account that makes doing that even easier.

@ StoopingNYC 185 000 követője van, akik kötelességtudóan lepattintják az eldobott bútorok képeit az öt városrészben, és DM-t adnak a számlatulajdonosoknak, a hely részleteivel együtt. A tulajdonosok viszont közzéteszik a fotókat és a releváns információkat a fiók történetén, valamint a rácson, és arra ösztönzik a New York-iakat, hogy legyenek rajta.

„A hajlítás az eldobott utcai szabadidős játékok levadászása, amelynek további előnye, hogy egyszerre olyan tevékenység, amelyet szabadban végezhet, és amely végső soron gazdagítja azt a teret, ahol nagy valószínűséggel egész idejét tölti: a lakását vagy házát! a @StoopingNYC mögött álló pár azt mondta nekem.

Gazdagítja a teret, miközben is gazdagítja a zsebeit, mivel nem fizet a szóban forgó dohányzóasztalért, tükörért, komódokért vagy kanapéért. (És ezek csak egy kis válogatás a @StoopingNYC funkcióiról az adott napon!) Ha ehelyett nem egy nagyvárosban lakik, ahol rendszeresen gyakorolják a lehajlást, akkor a következő hétvége legjobbjainak feltérképezésével olcsón ragasszon el néhány dolgot. helyi udvari értékesítés, vagy irány az összes online piactér, ahol aktívan árkol a te régi dolgok, hogy helyet teremtsenek az új (számodra) anyagoknak, amelyekre új helyednek szüksége lesz. (A Craigslistnek van egy „ingyenes” része is, ahol az emberek gyakran adnak el tárgyakat.)

Egyetlen figyelmeztetés mindkét esetben: Ügyeljen arra, hogy jól tisztítsa meg a termékeket, és körültekintően járjon el, ha szövetből készült anyagokat, például kanapékat vagy foteleket szed ki. Tudod mi van nem olcsó? Irtók, ez az.

Döntse el, hogy költöztetőket vesz-e fel (vagy könyörög-e a haveroknak)

A mozgók nagyszerűek, különösen, ha különösen értékes tárgyak, sok bútor vagy nagy utazás vár rád. A tárgyak szállítására azonban más módszerek is vannak.

Ne tedd tönkre kapcsolataidat, vagy bármi mást, de fontold meg, hogy néhány haverodat bevonják a nagy lépésbe. Ígérjen egy kis pizzát és sört, vagy egyenes készpénzt, ha barátai segítenek a cuccok elszállításában. Ők törődnek veled, és valószínűleg kevesebbet számítanak fel, mint a valódi költözők – de azt is tartsd szem előtt, hogy itt is megkaphatod, amit fizetsz.

„Őszintén szólva, ha megengedheti magának a költöztetőket, szerezzen költöztetőket” – mondta Shannon Palus, Brooklynban élő író és szerkesztő, aki több mint tucatszor költözött életében, és a legutóbbi költözését kevesebb mint 60 dollárért sikerült kezelnie. – Nagyon-nagyon szép, hogy az emberek mozgatják a dolgaidat. Azt hiszem, ha U-Haul-and-friends útvonalon jársz, akkor vegyél fel valakit egy olyan szolgáltatásból, mint a Task Rabbit, hogy segítsen a nehezebb dolgokban. Szerintem bármilyen pénzt költhet költözésre, meg kell. Azt mondják, hogy állítólag pénzt kell költeni, hogy boldog légy, igaz? A vége a jó élménynek, ha a dobozok emelésével mással tölti a napját. ”

A kompromisszumnak azonban van itt módja. Felvehet költöztetőket a nagy, drága cuccokhoz, és a barátaival együtt patathatja a kicsi, olcsó cuccokért. Palus arra is felhívta a figyelmet, hogy legutóbbi költözése kevesebb, mint 60 dollárba került, mert autómegosztó alkalmazásokat használt az autók üdvözléséhez, és csak apró tárgyak voltak a mozgatásához. („Ne legyen túl sok dolgod a tulajdonodban!” – mondta. „Azt ajánlom.”)

„Legyen kommunikáló róla, engedje meg [the driver] hanyatlani, és nagyon jól tippelni – mondta. – Nem is mindent mozgatok a Lyft-en keresztül; Néhány utat teszek a metrón.

Végül ne feledje, hogy a költöztetők is emberek, és eltörhetik az értékeit. Ez állandóan megtörténik – és pénzbe kerül a cserékért, hacsak a költöztető társaság nem rendelkezik fedezeti politikával. Néhány tétel értéke inkább szentimentális, mint monetáris, ezért vegye figyelembe az összes eredményt, amikor eldönti, ki pontosan kezeli a dolgait.

Legyen kreatív hogyan csomagolsz

Ahelyett, hogy buborékcsomagolást vásárolna vázáihoz és tányérjaihoz, használjon vastag téli ruháit az átlapoláshoz. Ahelyett vásárlás dobozok kihúzni tételek, kérdezze meg a helyi vállalkozásokat, hogy tud-e levenni néhányat az újrafeldolgozásra szánt tárolóbólvagy néhány hónapig mentse el a dobozokat a saját online vásárlási szállításaitól. Ha van tároló oszmánja, bőröndje, masszív kézitáskagyűjteménye vagy bármilyen háztartási cikk, amely elfér benne Egyéb háztartási cikkek, te tudja, mit kell tennie.

Amíg a dobozon kívül gondolkodsz, nyújtsd ki magad. Kérdezze meg a költöztető társaságokat, hogy vannak-e engedmények vagy átalánykölcsönök. Ne féljen attól, hogy elutasítják; jobb, ha kérdezel, és nemet kapsz, mint ha nem kérdezed meg, mikor kaphattál igent.

Maradj nyugodt, próbálj szervezett lenni, ne csomagolj be semmit, amire azonnal szükséged lehet – és utána pénzt kell költened a pótlására -, és ne felejtsd el, hogy amikor ennek vége lesz, dicsőséges új otthonod lesz.

Együttműködésben az sg-butor.hu webshoppal.

Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it