Hogyan lehet nyomon követni az ebben az évben felbukkanó 17 éves kabócákat

Avatar admin | 2021.03.19. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

periodikus cikáda

Fénykép: Chris Alcock (Shutterstock)

Ha Indiánában, Ohio nyugati részén, Pennsylvania keleti részén vagy nagyjából bárhol a DC területén él, készüljön fel egy tavaszi ritka és furcsa jelenségre: Brood X cicadas megjelenése, amelyek az elmúlt 17 évben a föld alatt zárták idejüket.

Időszakos cikádák (Magicicada fajok) fajtól függően 13 vagy 17 évig lárvaként élnek a föld alatt. Amikor eljön az ideje a következő generációnak, néhány dühös héten belül felbukkannak, megdöbbennek, párosodnak és meghalnak. Amikor eljön az évük, egy terület fáit óriási hibák borítják. Ez az egész jelenség vagy durva, vagy lenyűgöző, attól függően, hogy kit kérdez. (Oké, lehet, hogy ez mindkettőből kevés.) Az idei megjelenés még nem kezdődött el, de várhatóan a következő hónapban kezdődik, amint a talaj felmelegszik.

Ha úgy érzed, hogy kevesebb mint 17 évvel ezelőtt hallottál utoljára a 17 éves kabócákról, akkor ez azért van, mert mindegyik fiókának megvan a maga területe. Itt láthatja térképüket. Nyugat-Pennsylvaniában, ahol élek, láttam, hogy a Brood VIII 2002-ben, majd 2019-ben jelent meg. Nem látom az idei megjelenést, mivel a 17 éves erdők nem azok, amelyek itt élnek.

A környékbeli kabócák nyomon követéséhez és dokumentálásához töltse le a Cicada Safari alkalmazást (ingyenes Android és iOS rendszeren) a Mount St. Joseph University-től. Jelenleg ellenőrizheti a térképet a megfigyelések után, és amint a helyi kabócák megjelenni kezdenek, képet készíthet róluk a kabóca tudósainak tanulmányozás céljából.

Még ha nem is a Brood X területén tartózkodik, néha a kabócák rosszul érik el az időt, és néhány évvel korán vagy későn jelennek meg. Eközben, ellenőrizze itt a fiasítási térképeket, és nézze meg, hogy számíthat-e néhány ritka látogatóra egy másik évben.

Ezt a bejegyzést eredetileg 2019 májusában tették közzé a Brood VIII megjelenésével kapcsolatban, és 2021. március 19-én frissítették frissített linkekkel és további információkkal a Brood X cikádákról.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok