Hogyan lehet váltani a DuckDuckGo, egy privát keresőmotorra

Avatar Gadam | 2021.02.10. 50 Views 0 Likes 0 Ratings

50 Views 0 Ratings Rate it

DuckDuckGo

DuckDuckGo van adatvédelemre összpontosító keresőmotor Ez 2008 óta online. Keressen webhelyeket, térképeket, videókat, híreket és egyebeket – anélkül, hogy nyomon követné a kereséseket és nem jelenítené meg a célzott hirdetéseket. Így válthat a Google, a Bing vagy bármely más keresőmotor között.

A legtöbb böngésző már tartalmazza a DuckDuckGo-t keresési opcióként

A DuckDuckGo több mint egy évtizede egyre nagyobb teret hódít, és végül 2014 szeptemberében áttörte magát a „mainstream” -ig, amikor az Apple alapértelmezett keresőmotor opcióként kínálta a Safari-ban az iOS 8 és az OS X Yosemite számára. Később, ugyanezen év novemberében a Mozilla hozzáadta a Firefox 33.1-hez.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az a DuckDuckGo? Ismerje meg a Google Alternatív megoldásait az adatvédelem érdekében

Azóta szinte minden nagyobb böngésző felismerte a DuckDuckGo-t azzal, hogy opcionális alapértelmezett keresőmotorrá tette. Ide tartozik a Chrome, a Firefox, a Safari, az Edge és az Opera.

Google Chrome

Indítsa el a Chrome-ot, kattintson a „három pont” menü ikonra az ablak jobb felső sarkában, majd kattintson a „Beállítások” gombra.

Válassza a „Keresőmotor” lehetőséget a képernyő bal oldalán található listában. Kattintson a „A címsávban használt keresőmotor” melletti legördülő mezőre, és válassza a DuckDuckGo lehetőséget.

Legyen a DuckDuckGo az alapértelmezett keresőmotor a Chrome-ban

Mozilla Firefox

Indítsa el a Firefox böngészőt, kattintson a „három soros” hamburger menü ikonra az ablak jobb felső sarkában, majd kattintson a „Beállítások” gombra.

Kattintson a képernyő bal oldalán található menü „Keresés” elemére, majd az „Alapértelmezett keresőmotor” alatt kattintson a legördülő mezőre, és válassza a DuckDuckGo lehetőséget.

Alapértelmezett böngésző módosítása a Firefoxban

Microsoft Edge

Indítsa el az Edge alkalmazást, és kattintson az ablak jobb felső sarkában található „három pont” menü gombra, majd válassza a „Beállítások” lehetőséget. A bal oldalon megjelenő menüben kattintson az „Adatvédelem, keresés és szolgáltatások” elemre, görgessen le a „Szolgáltatások” menüig, és válassza a „Címsor és keresés” lehetőséget.

Itt kattintson a „A címsávban használt keresőmotor” melletti legördülő menüre, és válassza a DuckDuckGo lehetőséget.

Alapértelmezett böngésző módosítása az Edge-ben

Apple Safari

Mac rendszeren indítsa el a Safari alkalmazást, kattintson a képernyő felső részén található menüsáv „Safari” elemére, majd kattintson a „Beállítások” elemre. Használhatja a Command + parancsikont is a Safari beállításainak gyors előhívásához. Kattintson a Keresés fülre, majd válassza a DuckDuckGo lehetőséget a „Keresőmotor” legördülő mező alatt.

Az iPhone és iPad Safari alkalmazásban indítsa el a Beállítások alkalmazást, és koppintson a „Safari” elemre. Koppintson a „Keresőmotor” elemre, és válassza a DuckDuckGo lehetőséget a listából.

Legyen a DuckDuckGo a Safari alapértelmezett keresőmotorja

Opera

Indítsa el az Operát, majd kattintson a Beállítások „fogaskerék” gombra a képernyő bal oldalán található oldalsávon. Az „Alapvető” beállítások alatt görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a „Keresőmotor” és egy legördülő menü. Válassza a DuckDuckGo lehetőséget a listából.

Alapértelmezett böngésző módosítása az Operában

Másik böngésző használata?

A DuckDuckGo keresőmotor opcióként érhető el itt: a niche böngészők széles skálája.

Telepítse a DuckDuckGo böngésző kiterjesztést

Ha a keresőmotor átállítása DuckDuckGo-ra nem elegendő, akkor léphet tovább és telepítheti a DuckDuckGo Privacy Essentials böngészőbővítményt. A kiterjesztés elérhető a következőre: Króm, Firefox, Szafari, Él, és Opera.

DuckDuckGo Safari kiterjesztés

A kiterjesztés alapértelmezés szerint blokkolja a nyomkövető hálózatokat, így a hirdetőknek sokkal nehezebb lesz követniük az egész weben. Kapsz egy ötletet arról is, hogy ki próbál nyomon követni. A kiterjesztés arra kényszeríti a weboldalakat, hogy titkosított kapcsolatot használjanak https: // a címsorban), ahol lehetséges, hogy segítsen elrejteni böngészési szokásait az internetszolgáltatók és más sznobok elől.

A kiterjesztés felajánlja az alapértelmezett DuckDuckGo keresőmotor létrehozását (ha még nem tette meg), és adatvédelmi pontszámot ad azoknak a webhelyeknek, amelyeket felkeres, együttműködésben Az Általános Szerződési Feltételeket nem olvastuk.

Használja a DuckDuckGo alkalmazást média, hírek, térképek és útvonaltervek számára

Csakúgy, mint a Google és más nagy keresők, a DuckDuckGo lehetővé teszi az eredmények típus szerinti szűrését, beleértve a videókat és képeket is. Miután keresett valamit, rákattinthat a különböző szűrőkre az oldal tetején, akárcsak a Google-ban.

A média keresések mellett a DuckDuckGo híreket, recepteket és helyeket is megjeleníthet. Kereshet a „pizza a közelben” kifejezésre, majd megoszthatja tartózkodási helyét, hogy lokalizált eredményeket kapjon a térképen. Az Apple MapKit integrációjának köszönhetően a DuckDuckGo-t térképészeti eszközként is használhatja irányokhoz vagy referenciákhoz.

A Maps használata a DuckDuckGo alkalmazással

Ehhez vagy keressen rá az „Ausztrália térképe” kifejezésre (helyettesítse Ausztráliát bárhová, ahol csak keresi), vagy keresse meg a helynevet, majd kattintson a Térképre. Noha a DuckDuckGo az Apple térkép API-ját használja, azonosító információkat nem osztanak meg az Apple-lel, így a magánéletét ez nem érinti.

Mivel ez ugyanaz a térképmegoldás, amely beépítve van a macOS-ba, és amelyet az iPhone-on és az iPad-en láthatunk, használhatja iránymutatások keresésére, műholdas képek megtekintésére vagy vállalkozások térképen történő megtekintésére. Kattintson az oldal jobb felső sarkában található térképtűre a tartózkodási hely megosztásához (a DuckDuckGo megígéri, hogy nem tárolja ezeket az adatokat).

Válaszokat kaphat, akárcsak a Google-lal

Amikor feltesz egy kérdést a Google-nak, gyakran kap választ a releváns információk töredéke formájában a keresési eredmények tetején. A DuckDuckGo hasonló feladatot lát el, ezért próbáljon kérdéseket feltenni, hogy megtudja, mit nevez a keresőmotor azonnali válaszoknak.

Mértékegységek konvertálása a DuckDuckGo segítségével

Ez vonatkozik a más keresőmotorokban található funkciókra, például az egyszerű matematikai számításokra („mi az a 2 + 2”), az egység konverzióra („2oz grammban”) és az árfolyamokra („10 USD AUD-ban”). Használhatja a DuckDuckGo-t szavak meghatározására („rosszindulatú programok meghatározása”) vagy szinonimák keresésére („boldog tezaurusz”).

A Bumm használatával kereshet meghatározott webhelyeken

A frufru olyan minősítő, amelyet hozzáadhat a keresési lekérdezéshez, hogy a keresési eredményeket egy adott webhelyre korlátozza. Például a How-To Geek kereséséhez hozzáadhatja a! Howtogeek szót a keresési lekérdezéshez, pl. „! Howtogeek Windows networking”.

Több ezer frufru érhető el mindenféle weboldal számára, a nyilvánvaló weboldalaktól kezdve, például a! Youtube-on és a! Reddit-en keresztül, egészen a niche-szolgáltatásokig. Ha olyan webhelyet használ, amelynek jelenleg nincs durranása, akkor megteheti nyújtsa be. Ne feledje, hogy a DuckDuckGo korábban felelősséggel kapcsolatos okokból rengeteg frufruot ürített, beleértve a kalózkodást lehetővé tevő weboldalakat is.

Akár gyorsan elérheti a Google-t a DuckDuckGo alkalmazásból, ha úgy találja, hogy alkalmi keresésre van szüksége, amelyhez éppen a Google kell. A Google bumm egyszerű! G. Például beírhatja a „! G example” kifejezést, ha a „example” kifejezésre szeretne keresni a Google-on.

A Bangs használata a DuckDuckGo-ban bizonyos webhelyek kereséséhez

Ne felejtsd el a DuckDuckGo mobilalkalmazást

Utolsó, de nem utolsósorban a DuckDuckGo mobilalkalmazás, amely mindkettő számára elérhető iPhone és iPad szintén Android. Ez az alkalmazás nem kötelező, és valószínűleg már átválthat a DuckDuckGo-ra a választott mobil böngészőben, legyen az Chrome, Firefox vagy Safari.

Ez leginkább hasonlítható a Google alkalmazásához iPhone és iPad számára, mivel webböngészőként működik, kivéve, hogy felváltja a Google adatgyűjtését és nyomon követését a DuckDuckGo privát böngészési megközelítéséhez.

Az alkalmazás megkönnyíti az alapértelmezett böngésző gyors átkapcsolását a DuckDuckGo-ra, valamint számos más, a böngésző kiterjesztésében található előnyhöz is hozzájut. Ez magában foglalja a hirdetők lehető legmegnehezítését az Ön nyomon követésében, valamint kényszerített titkosítás és adatvédelmi fokozat biztosítását minden meglátogatott webhelyhez.

DuckDuckGo alkalmazás iPhone-hoz

A böngésző tartalmaz egy Tűzgombot is, amely egyetlen érintéssel beégeti a teljes böngészési előzményeket és a jelenleg megnyitott lapokat. A biztonság növelése érdekében a böngészőt ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel is rögzítheti.

Természetesen a DuckDuckGo-t is használhatja alapértelmezett keresőmotorként olyan mobil böngészőkben, mint a Safari és a Google Chrome.

Jobb adatvédelem az internet böngészése közben

A Google egy reklámcég. Minél többet tud rólad, annál jobban tudja releváns hirdetéseket kiszolgálni. Ezért a vállalat annyit nyomon követ, amit online csinál. A Google algoritmusai mindent figyelembe vesznek, a YouTube-on megtekintett videóktól a böngészett webhelyekig, amelyek a Google Analytics segítségével felépítik az Ön érdeklődésének megfelelő profilt a hirdetők számára.

A DuckDuckGo pénzt keres a Microsoft és leányvállalatai, például az Amazon és az eBay által megjelenített hirdetésekből, de ezt oly módon teszik, amely nem követi és nem azonosítja Önt. Tudj meg többet hogyan keresi a pénzét a DuckDuckGo.

Bár a Google lehet a legerősebb keresőmotor, ennek használata a magánélet árával jár. A Google elárasztása egy olyan keresőmotor javára, mint a DuckDuckGo, egy apró változtatás, amelyet a privátabb online élmény érdekében megtehet.

Valami kicsit mást keres? Vessünk egy pillantást Az Ecosia, egy nonprofit kereső, amely bevételeit fák ültetésére fordítja.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az Ecosia? Ismerkedjen meg egy Google alternatívával, amely fákat ültet
Source link


50 Views 0 Ratings Rate it