A Boston Dynamics új „Stretch” robotja óránként 800 dobozt képes mozgatni – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.03.29. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

Fotó a Boston Dynamics Stretch robotról egy raktárban.
Boston Dynamics

Boston Dynamics, a globális vezető hátborzongató robotok, bemutatta első automatizált gépét a logisztikai ipar számára. Ismerje meg a Stretch-et, egy AI-alapú robotot, amely óránként akár 800 fontot is képes mozgatni. Fejlett látórendszerével és minden irányú mobil bázisával a Stretch javíthatná a munkavállalók biztonságát, és természetesen kitölthetné a dobozban mozgó raktári dolgozókat.

A legtöbb dobozban mozgó robot „rögzített”, ami azt jelenti, hogy egy helyen maradnak, és nem tudnak elgurulni, hogy feladatról feladatra ugorjanak. Helyhez kötött kialakításuk jobban megfelel egy gyárszerű környezetnek, mint a raktár dinamikus, folyamatosan változó padlója. A Boston Dynamics reméli, hogy áthidalja ezt a szakadékot Stretch robotjával, amely egy tipikus gyári stílusú robotnak tűnik, kerekekkel és egyéb adaptációkkal a raktári környezethez.

Mint a Boston Dynamics Folt és Atlasz robotok, a Stretch komplex képalkotó rendszerrel rendelkezik, hogy eligazodjon a környezetében és alkalmazkodjon a különféle feladatokhoz. Minimális edzéssel automatikusan képes felismerni a dobozokat és egyéb konténereket, és bármilyen irányba mozoghat, mindenirányú mobil alapja segítségével, amely akkora, mint egy fa raklap. Természetesen a Stretch nem tud táncolni, mint az Atlas vagy a Spot robotok, de nagy karja van, szuper erős tapadókorongokkal, hogy 50 fontos dobozokat vegyen fel.

A raktárak korszerűsítése az álló gépek elhelyezésére drága, nehéz feladat. Ha a Boston Dynamics állításai igazak, akkor a Stretch bármilyen raktári környezetbe elfér, kevés képzettséggel, a dolgozók cseréjével vagy az emberek kitöltésével veszélyes munka során, például teherautók kirakodásakor. Természetesen a Boston Dynamics szerint a Stretch némi emberi felügyeletet igényel, ezért a „robotok ellopják a munkánkat” forgatókönyv ellentétes (egyelőre). Ezenkívül nem tudjuk meg, hogy a robot megbízható-e vagy sem, csak akkor, ha valódi logisztikai cégek használják.

A Boston Dynamics 2022-re tervezi a Stretch eladását, és jelenleg olyan cégeket keres, akik a robot hivatalos bevezetése előtt tesztelni szeretnék. Azok a vállalatok, akik tesztelni akarják a Stretch-et, jelentkezhetnek a Korai alkalmazó program a Boston Dynamics weboldalán.

Forrás: Boston Dynamics keresztül Engadget
Source link


21 Views 0 Ratings Rate it