{Tejmentes, gluténmentes} Kifli recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.05. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


A klasszikus kifli tartalmaz glutént?

A klasszikus kifli búzalisztet tartalmaz, ezért nem gluténmentes. Ők sem vegánok, és rengeteg vajat használnak. Nem éppen a legegészségesebb snack! A fenti receptünk gluténmentes, és ha alacsony zsírtartalmú kiflit szeretnél élvezni, akkor nézd meg ezt a receptet.

Milyen típusú lisztet használjon gluténmentes kifli készítéséhez?

A gluténmentes liszt, amelyet erre a receptre használtunk, a rizsliszt, a kukoricaliszt és a burgonyakeményítő keveréke.

Miért használtunk ennyi lisztet? Ha nem tudnád, a glutén egy fehérje. Ez a fehérje létfontosságú szerepet játszik a tészta strukturálásában és nyújthatóságában.

A kifli készítésnél fontos, hogy nyújtson tésztát, mivel a tésztát többször össze kell hajtania, és félholdra kell formáznia. Tehát, hogy gluténmentes tésztánk ne repedjen fel, hozzáadtunk egy tojást.

Végül a nyálkás tészták tipikus ragadósságának és tömörségének utánzásához egy csipet xantángumit használtunk.

Hogyan készítsünk cukormentes kiflit?

Ha finomítatlan cukrokat szeretne használni, mint ahogy ebben a receptben is tettük, akkor cserélje le a fehér cukrokat juharsziruppal vagy mézzel.

Ha ehelyett az összes cukrot le akarja vágni, akkor keressen olyan édesítőszert, mint a stevia vagy az eritrit.

Amikor keto vagy nagyon alacsony cukortartalmú recepteket készítünk, szívesen használunk eritritet.

Mennyit használjon eritritet? Képzelje el, hogy van egy receptje, amely 100 gramm fehér cukrot használ. Használhat 100 gramm eritritet, és elérheti a fehér cukroktól kapott édesség 70% -át. Ha 100% -osan édesre szeretné elkészíteni a receptjét, akkor kb. 140 gramm eritritet kell használnia.

Milyen típusú élesztőt használjak kifli készítéséhez?

Klasszikus kiflihez használjon gyors hatású élesztőt. Ha szeretné feldobni a hagyományos receptet és ízesebb péksüteményt készíteni, használjon kovászos élesztőt. Megmutatjuk, hogyan készíthetünk kovászos kiflit ezt a receptet.


Source link


10 Views 0 Ratings Rate it