Hogyan minimalizálhatjuk autója sókárát ezen a télen

Avatar admin | 2021.02.13. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan minimalizálhatjuk autója sójának károsodását ezen a télen

Fénykép: KN (Shutterstock)

A téli vezetés több okból is bonyolult lehet. Senki sem szereti a hómosást vagy a jég kaparását az ablakokról, szélvédők köd fel vagy rés—És mindez az idő szánása után téliesítse az autóját mielőtt a szezon még elkezdődött volna.

Plusz, az utak a téli vihar után nem biztos, hogy a legnagyobb állapotban vannak. És itt jön be a só. Noha elengedhetetlen a biztonságosabb (vagy egyes esetekben lehetséges) vezetés érdekében az év ezen időszakában, az utakra helyezett só számos feladatot tehet a járművén. Íme néhány módszer a kár minimalizálására.

Milyen sót használnak az utakon?

Három különböző típusú közúti só létezik (vákuum, kőzet és tenger), amelyek általában az utakra szánt dolgok négy különböző összetételének egyik összetevője: nátrium-klorid, magnézium-klorid, kalcium-klorid és kálium-klorid. (Tudjon meg többet erről mindezt itt.)

Ráadásul bizonyos területeken a sós sóoldat még azelőtt leteszik az utakra, hogy a téli időjárás elérkezne: nagyszerű a biztonság kedvéért, de különösen rossz az autójának. Ha többet szeretne megtudni arról a tudományról, hogy miért teszik télen a sót az utakra, olvassa el ezt cikk a Jalopnik-tól.

Mit tesz a só az autókkal?

Rövid áttekintést arról, hogy a közúti só valószínűleg kárt okoz-e az Ön járművében, átadjuk Chris Jenaknek, a Connecticuti Glastonbury Oil and Service szerelőjének, aki nemrég beszélt a News 8-mal éppen erről a témáról:

„Annak idején, amikor sót és homokot használtunk, rozsdásodott és korróziót szenvedett, de úgy tűnik, hogy az elmúlt 10 év alatt ezzel a kalcium-kloriddal minden rothad a járműveken … Rothadt fékvezetékek, korhadt üzemanyag sorok … üzemanyag-szivattyúk … néhány keret rothad. Bármi, amiben van fém kompozit, ez a vegyi anyag csak bejut, és csak megeszi, rothasztja és korrodálja. ”

Ez olyan részeket tartalmaz, mint a:

 • Kipufogórendszer
 • Hangtompító
 • Tekercsrugók
 • Alváz
 • Hidraulikus fékrendszer

Most, vissza Jenakhoz a rozsdával való összefüggés bontása:

„Ez minden jármű normál rozsdásodásának kombinációja, mert minden autó rozsdásodik. De ez a kalcium-klorid csak alapvetően túlhajtja a korróziós szintet és a korróziós tényezőt. Nedvességgel aktivált vegyi anyag, így még akkor is, ha a tél véget ér, nyáron szép, esős napot vagy nedves harmatos napot kap, ez aktiválja a vegyszert. Továbbra is ott ül, reagál és megeszi az összes fémet.

Hogyan védhetjük meg autóját a sókárosodástól

Míg a különböző sókészítmények gyorsabban okozhatnak kárt, mint mások, ezek általános tippek a DMV.org-tól a legjobb fogadás típustól függetlenül amelyet az Ön környékén használnak:

 1. Minden évben viaszolja járművét, közvetlenül a téli időjárás kezdete előtt.
 2. ASAP azonnal vegye le a sót az autójáról miután áthajtott rajta. (Még akkor is, ha valaki inkább maga mossa le az autóját, ez jó ürügy az autómosóba való kiránduláshoz.)
 3. Ne hagyja ki a futóművet. Akár saját maga mossa le autóját, akár autómosót választ, győződjön meg arról, hogy van-e mód arra, hogy az autó aljáról / aljáról lemoshassa.
 4. Fontolja meg a futómű előkezelését. Ezt kínálják néhány karosszériaüzlet.
 5. Végezze el a jármű tél előtti ellenőrzését. Vagy csúsztassa el magát az autó alá (ha tudja, mit csinál), vagy szakemberre bízza. A cél az esetleges gyenge vagy rozsdásodó részek észlelése és azok gondozása, még mielőtt a téli közúti só megtörténne.
 6. Tartson távol a tócsáktól és az ekés teherautóktól. Ez általában jó téli vezetési tanács (soha nem lehet tudni, milyen mély lesz az a tócsa), de hasznos a só szempontjából is. A pocsolyákban általában sok só van, és bár ez biztonságosabbnak tűnhet, közvetlenül az eke / só teherautó mögött (vagy annak közelében) haladva a jármű maximális sótartalmú lehet.

Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok