Hogyan mossa meg ruháit fehérneműs táskákkal

Avatar admin | 2021.04.16. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

A hálós fehérneműs táskák megvédik a tartalmukat a csobbanástól, nyújtózkodástól és általában a mosógépben való ütéstől – de a név ellenére nem csak fehérneműhöz készültek. Helyes használat esetén a hálós táskák az elkövetkező évek során sokféle finom ruhát tartanak csúcsformában. Így használhatja őket.

Válassza ki a megfelelő ruhákat

Ha utálsz ruhák kézmosása, előfordulhat, hogy kísértésbe kerül, hogy fehérneműs táskákat helyettesít. Ez tud munka, de néhány ruha túl törékeny ahhoz, hogy átmenjen egy centrifugálási cikluson, bármi is legyen. A legjobb eredmény elérése érdekében válasszon olyan ruhákat, amelyek a törékenységi skálán a „csak kézi mosás” és a „gépbe dobálás” közé esnek: Szép blúzok és ruhaingek, a legtöbb fehérnemű, bármilyen technikai vagy teljesítményű szövet, gyapjú zokni, selyem alapréteg , vagy akár régi pólók, amelyekhez érzelmileg kötődik, és a lehető leghosszabb ideig szeretné viselni.

Zip (vagy gomb) ’em up

A horgok, gombok, cipzárak és egyéb rögzítőelemek könnyedén elakadhatnak más ruhákon a mosási ciklus alatt – akár egy hálós táska belsejéből is. Mosás előtt mindig csukja be őket, hogy ne okozzanak kárt. Ha bosszantóan sok kötőelem van, csak zárjon be néhányat, hogy a csomag lapos maradjon a mosdóban.

Ne töltse túl

A fehérneműs táskák legnagyobb hátránya, hogy könnyen kitölthetők, ami megakadályozza a ruhák megfelelő tisztítását és kiöblítését. A legtöbb táskát egyetlen cikk elhelyezésére tervezték, amely körülbelül ugyanolyan méretű és alakú, mint maga a táska. Megúszhatja, ha több kisebb tárgyat (gondoljon zoknira és fehérneműre) tegyen egy zacskóba, amennyiben könnyen mozoghatnak – de ha kétségei vannak, tévedjen az alultöltés oldalán.

Hidegen mossa és hagyja ki a szárítót

A fehérneműs táskák nem varázslatos, károkat taszító erőterek, ezért ne számítson rá, hogy megvédi finom ruháit a forró víz – vagy ami még rosszabb, a szárító hőjétől. Tartsa be a rövid, hideg mosási ciklusokat és légszárítás. A ruhák élettartamának meghosszabbításán felül kevesebb energiát használ fel, csökkenti a közüzemi költségeket és csökkenti az általános környezeti hatásokat.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok