Ropogósra sült, megfeketedett karfiol Burratával és gyógynövényekkel.

Avatar Gadam | 2021.04.07. 59 Views 0 Likes 0 Ratings

59 Views 0 Ratings Rate it

Ez a ropogósra sült, megfeketedett karfiol Burratával és gyógynövényekkel A legjobb a hét bármelyik estéjén vacsora vagy köret. A mindennapokban sült karfiolt veszjük, és frissítjük házi feketedett fűszerekkel, krémes burrata sajttal és sok friss tavaszi fűszernövénnyel. Ez a karfiol fűszeres és ropogós, a burrata pedig meleg és lágy. Együtt alkotják az íz és a textúra tökéletes egyensúlyát. És ami a legfontosabb … finom!

ropogósra sült, megfeketedett karfiol, Burrata és gyógynövények fölött

Szinte soha nem osztok meg ilyen receptet, de úgy gondolom, hogy ez lehet csak a hét kedvenc receptje. Egy ideje van ez az ötletem. De csak azért haboztam létrehozni, mert nem voltam biztos benne, hogy mindannyian szüksége van még egy karfiol receptre. De valami azt mondta nekem, hogy ezt el kell készítenem. Így végül kipróbáltam, és hú, még jobb lett, mint képzeltem.

Ez őszintén szólva olyan finom. És bár tudom, hogy általában egy ilyen sült zöldséget köretnek tekinthetünk. Ez elég kiadós ahhoz, hogy főnek is lehessen tekinteni. Hidd el, ez a karfiol olyan jó.

előkészítő fotó a fűszerkeverékről

Az ihlet

Mivel itt van a tavasz és gyorsan közeleg a nyár, határozottan inspiráltam, hogy könnyebb recepteket készítsek zöldségekkel, mint a hangsúly.

Saláták, tavaszi tészta, esetleg egy-két pizza. És akkor az ilyen ételek, ahol a zöldség valóban a csillag.

Aztán szerettem fűszerkeverékeket készíteni, és mivel a megfeketedett fűszerezés az egyik kedvencem, amellyel zöldségeket dobhatok, örömmel kipróbáltam ezt a karfiolt. A burrata tény után jött be. És a gyógynövényeket inkább színhez adták, de végül a kedvenc részem lett!

előkészített fotó karfiolról pörkölés előtt

A részletek

Kezdje a karfiollal, ami nyilvánvalóan ennek a receptnek a szíve.

Extra ropogósra sült karfiolt akartam készíteni. Eredetileg egy egész sült karfiolt akartam készíteni, de miután kipróbáltam ezt a főzési módszert, gyorsan váltottam a sebességet egyszerű sült virágra. Azt hittem, hogy az egész sült karfiol íze rendben van, és tovább tart a kelleténél. Ez egyszerű, és szerintem sokkal, de sokkal jobb íze van.

Levágtam a karfiol nagy virágokba, majd feldobta őket olívaolajjal, füstös paprikával, chilis porral és néhány más száraz fűszerrel. Mire a karfiol kijön a sütőből, akkor még ropogós, csak megfelelő mennyiségű szénnel és ennyi ízzel. Ez finom! Főleg a krémes burratával a tetején.

prep fénykép a gyógynövények

De a burrata előtt készítsd el a gyógynövény salátát. Hidd el, neked is erre van szükséged.

Használtam egy csomó vegyes gyógynövényt, bazsalikomot, koriandert, kaprot és snidlinget. Aztán adtam nekik egy durva vágást, és feldobtam őket pirított dió és mag keverékével, fokhagymával, vörösborecettel, sok olívaolajjal és tengeri sóval.

Egyszerű, de annyi íz.

Ropogósra sült, megfeketedett karfiol Burratával és gyógynövényekkel  halfbakedharvest.com
oldalsó, ferde, közelkép, ropogós, sült, megfeketedett karfiol, Burrata és gyógynövények

Minden összeállítása…

Szeretem a meleg karfiolt egy tányérra kanalazni, majd a sült virágokon áttörni a burratát. A sajt megolvad a karfiolban, hogy a ropogós, fűszeres karfiol és a krémes sajt legfinomabb kombinációját hozza létre. A gyógynövények igazán szép ízt adnak, és természetesen remek színt is!

Más, de nagyon jó.

rezsi közelről fotó ropogós sült, megfeketedett karfiol, Burrata és gyógynövények

És még egyszer: a ropogós karfiol játékváltó. Az íze kissé fűszeres, de a burrata olyan krémességet ad hozzá, amely kiegyensúlyozza.

Tálalja mindezt önmagában, főételként kérges kenyér mellé, vagy köretként. Akárhogy is, mindenki nagyon szereti.

Ropogósra sült, megfeketedett karfiol Burratával és gyógynövényekkel  halfbakedharvest.com

Más tavaszi recepteket keres? Íme néhány kedvencem:

Ropogós karfiol Tinga Tacos mézes lime avokádó Cremával

Libanoni csirke elszenesedett citromkarfiollal

20 perc Orzo Carbonara ropogós Prosciuttóval és Burratával

Végül, ha elkészítjük ezt a ropogósra sült, megfeketedett karfiolt Burratával és gyógynövényekkel. feltétlenül hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Ropogósra sült, megfeketedett karfiol Burratával és gyógynövényekkel  halfbakedharvest.com