Hogyan működnek az ikoncsomagok iPhone-on?

Avatar admin | 2021.03.23. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Fehér és fekete monokróm iPhone ikon csomag a ruffsnap.
Ikoncsomagolás: ruffsnap

Az iPhone ikoncsomagok mindenhol megtalálhatók. Megvásárolhatja őket olyan webhelyeken, mint a Gumroad, és még az Instagramon is látni fogja őket. Az emberek megosztották kezdőképernyőjük képernyőképeit testreszabott ikonokkal a közösségi médiában is – de hogyan működnek ezek az ikoncsomagok? És mi a fogás?

Az iPhone Icon Pack egy csomó PNG fájl

Egyedi Liaca ikonkészletek az iPhone kezdőképernyőin.
Ezek „Liaca” az ikoncsomagok csak egy példa arra, hogy az egyedi ikonok hogyan alakíthatják át iPhone kezdőképernyőjét. Devy_Design

Ha iPhone ikoncsomagot vásárol – vagy letölt egy ingyeneset -, akkor egy csomag képet kap. Ezek valószínűleg csak szabványos PNG fájlok lesznek, bár más formátumúak is lehetnek.

Az ikoncsomagok különféle ikonokat tartalmaznak, amelyeket egy művész vagy egy művészcsoport alkotott, és úgy lettek kialakítva, hogy egymáshoz illeszkedjenek és jól nézzenek ki együtt. Néhány lehet, hogy sötét háttéren élénk színű ikon, például úgy, hogy jobban elhalványuljon sötét háttérré.

A fellebbezés nyilvánvaló: Mivel ezeket az ikonokat mind ugyanaz a művész készítette (vagy legalábbis következetes stílusban tervezték), jobban együtt fognak otthonosan kinézni, mint az iPhone-alkalmazásokhoz tartozó szokásos ikonkészlet, ahol minden vállalat saját ikonokat készít a saját stílusában.

Más szóval, az ikoncsomagok az iPhone alkalmazásikonjainak témái.

Minden parancsikont kézzel kell létrehoznia

Az Apple nem az iPhone iOS operációs rendszerét tervezte ikoncsomagok támogatásával. Nem telepíthet és használhat ikoncsomagot néhány érintéssel. Sajnos a beállítási folyamat eltart egy ideig.

Az ikoncsomagok a benne található funkciónak köszönhetően működnek Az Apple Shortcuts alkalmazás iPhone-hoz. tudsz hozzon létre egy parancsikont, amely elindít egy alkalmazást (használja az „Open App” műveletet), és ezt a parancsikont elhelyezheti iPhone kezdőképernyőjén. Ezután kiválaszthat egy egyéni ikonképet a parancsikonhoz. Ta-da: Mostantól van egy egyedi alkalmazás ikonja.

Ugyanakkor manuálisan kell létrehoznia egy ikont minden egyes alkalmazáshoz. Attól függően, hogy hány alkalmazás van a kezdőképernyőn, az ikoncsomag beállítása órákon át érintheti a Parancsikonok alkalmazást.

Alkalmazásnadrágok az Apple Shortcuts alkalmazásban

Köszönet iOS 14azonban az eredeti alkalmazásikonok, amelyeket nem használ, elrejthetők az App Library-ben, így nem fogják elrontani a megjelenést az egyéni kezdőképernyőn.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az egyedi alkalmazásikonok használata iPhone-on és iPaden

Értesítést fog látni, amikor elindít egy alkalmazást

Az Apple továbbfejlesztette az egyedi alkalmazásikonok működését. Régebben lassították az iPhone készülékét azáltal, hogy minden alkalommal megnyitja a Parancsikonok alkalmazást, amikor egyéni alkalmazás parancsikont indít. Ezt a problémát azonban kijavították az iOS 14.3-ban, amelyet az Apple 2020 decemberében adott ki. Az egyéni parancsikon most közvetlenül megnyitja a kiválasztott alkalmazást.

Azonban minden alkalommal megjelenik egy értesítési stílusú szalaghirdetés, amikor egy alkalmazást egyéni parancsikon segítségével indít. Miután megérintette a parancsikont, az alkalmazás azonnal elindul – és felülről egy szalaghirdetés csúszik be, amely arról tájékoztatja, hogy a parancsikon éppen futott. Ez a szalaghirdetés csak egy másodpercig jelenik meg, majd minden kopogás nélkül kicsúszik az útból, de zavaró lehet.

A szalaghirdetéstől nem lehet megszabadulni. Ezzel azonban elkerülheti alkalmazásra váltás az alkalmazásváltóval ahelyett, hogy megérintené a parancsikon ikont a kezdőképernyőn.

A parancsikont megerősítő szalaghirdetés futtatásra került.

Az egyedi ikonok nem rendelkeznek értesítési jelvényekkel

Egyébként az egyedi alkalmazásikonok sem fognak értesítési jelvényt kapni. Ha ettől függ, ragaszkodnia kell a szokásos alkalmazás ikonhoz.

Az értesítések természetesen továbbra is elérhetők lesznek az iPhone értesítési központjában, és elmehet a App Library hogy megnézhesd, melyik alkalmazásodon vannak jelvényértesítések.

Jól hangzik? Tessék!

Ha egyedi parancsikonokkal szeretné testre szabni iPhone készülékét, akkor haladjon előre. Csak tudd meg, mibe keveredsz, mielőtt fizetsz egy ikoncsomagért: Nagyon sok kézi koppintást kell elvégezned az egyes ikonok saját beállításához.

A jó hír az, hogy bár időigényes, de nem túl bonyolult. Egyéni parancsikon létrehozása egyszerű, és miután egyszer vagy kétszer elvégezte, gyorsan megismételheti a folyamatot. Ezután személyre szabott kezdőképernyőt kap, amely kiemelkedik.

Természetesen látni fogja, hogy a Parancsikonok sáv egy másodpercre megjelenik, amikor megérinti az ikont, és az értesítési jelvények nem jelennek meg az ikonjain.

Hogyan lehet megtalálni az iPhone ikoncsomagokat

Az iPhone ikoncsomagok megkereséséhez egyszerűen végezzen internetes keresést az „iPhone ikon csomag” kifejezéssel a kedvenc keresőmotorjában, legyen szó a Google Chrome-ról, a DuckDuckGo-ról vagy valami másról. Különböző webhelyeket talál, amelyek képernyőképeket tartalmaznak az ingyenes és fizetős választások közül.

Sajnos az írás idején nem tölthet le ikoncsomagokat az Apple App Store-ból

Rengeteg egyedi ikoncsomag található, amelyek folyamatosan megjelennek. Végül is bárki, aki rendelkezik valamilyen grafikai készséggel, összeállíthatja saját egyedi csomagjait.


További iPhone testreszabást szeretne? Egyes ikoncsomagok háttérképeket is tartalmaznak, amelyek megfelelnek az ikon témájának, és Ön is egyedi widgeteket hozhat létre olyan alkalmazásokkal, mint a Widgetsmith az iPhone kezdőképernyőjének további testreszabásához.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan hozhatunk létre egyedi widgeteket iPhone-on
Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok