Hogyan nyitható meg több Windows vagy egy alkalmazás példánya a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2021.03.16. 242 Views 0 Likes 0 Ratings

242 Views 0 Ratings Rate it

Futtasson több alkalmazáspéldányt a Windows 10 rendszeren

Szinte az összes Windows 10 alkalmazás lehetővé teszi több ablak megnyitását. Akár a legtöbb alkalmazás több példányát is futtathatja, ezeknek a példányoknak saját beállításai lehetnek. Ez egy kényelmes módja annak, hogy egyszerre több fiókba is bejelentkezhessen a használt alkalmazásokban.

Új alkalmazás Windows és új alkalmazáspéldányok

Sok alkalmazás több ablakkal is rendelkezik. Ezek az ablakok lehetővé teszik a különböző fájlok és egyéb tartalmak megtekintését. Például két Chrome böngészőablakot nyithat meg. Ezeknek az ablakoknak általában ugyanazok a beállításai vannak.

Egy új alkalmazáspéldány eltér az alkalmazásablakokétól. Új esetben az alkalmazás a semmiből fut. Ez azt jelenti, hogy az egyes alkalmazáspéldányokban különböző felhasználói fiókokat és beállításokat használhat.

Néhány alkalmazás, például a Google Chrome és a Firefox, lehetővé teszi, hogy különböző fiókokat használjon, több alkalmazáspéldány futtatása nélkül. Ez az ezekbe az alkalmazásokba beépített felhasználói profilok funkcióval lehetséges.

Hogyan nyitható meg egy alkalmazás több Windows-ja

Számos módja van annak, hogy új ablakot nyithasson meg a PC-jén lévő alkalmazásokban. Néhány ilyen módszer:

Használjon billentyűparancsot

Az új ablak elindításának egyik egyszerű módja az alkalmazásokban a billentyűparancs használata. Lehet, hogy ez nem minden alkalmazásban működik, de nem árt kipróbálni.

Amíg egy alkalmazás legalább egy ablaka nyitva van, nyomja meg a Ctrl + N billentyűkombinációt. Ezzel új ablakot kell nyitnia.

Használja a Start menüt

Új ablak megnyitásához a Start menüből indíthatja újra az alkalmazást. Ehhez indítsa el a „Start” menüt, keresse meg az alkalmazását, majd kattintson az alkalmazásra az eredmények között.

Több példány futtatásához nyissa meg újra az alkalmazást

Használja a tálcát

Új ablakot nyithat meg közvetlenül a tálcáról is. Ehhez kattintson a jobb gombbal a futó alkalmazásra a tálcán, majd kattintson az alkalmazás nevére.

Például, ha a jobb egérgombbal kattintott a tálcán található Google Chrome ikonra, válassza a helyi menüből a „Google Chrome” lehetőséget.

A tálcán futtathat több alkalmazáspéldányt

Használjon egy tálcán lévő billentyűparancsot

Az új alkalmazásablak egyszerű megnyitása a tálcáról a jobb egérgombbal történő kattintás nélkül a billentyűparancs használata.

Tartsa lenyomva a „Shift” billentyűt a billentyűzeten, és kattintson az alkalmazásra a tálcán. Megnyílik az új alkalmazásablak.

Hogyan lehet megnyitni egy alkalmazás több példányát különböző beállításokkal

Ha különböző fiókokat és beállításokat szeretne használni ugyanabban az alkalmazásban a számítógépén, akkor meg kell nyitnia az alkalmazás új példányát.

A Windows 10 lehetővé teszi ezt azáltal, hogy az alkalmazást más felhasználóként futtatja. Ehhez még legalább egy felhasználói fiókkal kell rendelkeznie a számítógépén. Ha nincs, hozzon létre egy új helyi felhasználói fiókot a Windows számítógépén.

Ezután, ha az alkalmazás parancsikonja az asztalon van, kattintson jobb gombbal a parancsikonra, és válassza a „Futtatás más felhasználóként” lehetőséget.

Indítsa el az alkalmazást más felhasználóként

Ha az alkalmazás parancsikonja nincs az asztalon, nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg az alkalmazást, kattintson a jobb gombbal az alkalmazásra az eredmények között, és válassza a „Fájl helyének megnyitása” lehetőséget. Ha ez továbbra is megjelenít egy parancsikont az alkalmazásához, kattintson a jobb gombbal arra a parancsikonra, és válassza ismét a „Fájl helyének megnyitása” lehetőséget.

A cél az, hogy elérje az alkalmazás futtatható fájlját.

Nyissa meg az alkalmazás tényleges tartózkodási helyét

Amikor megtalálta az alkalmazást, kattintson a jobb gombbal, és válassza a „Futtatás más felhasználóként” lehetőséget.

Futtasson egy alkalmazást az alkalmazás mappától eltérő felhasználóként

Most meg kell adnia a felhasználónevét és jelszavát az új fiókhoz, amelyet most létrehozott a számítógépén. Ezután kattintson az „OK” gombra.

Írja be a felhasználói bejelentkezéseket

Ez az új példány teljesen el van különítve a fő példánytól. Az ebben a példában végrehajtott módosítások nem fognak megjelenni az alkalmazás fő példányában.

Bónusz: Próbálja ki az alkalmazás webes verzióját

Számos alkalmazás rendelkezik online verzióval, amelyet webböngészőivel érhet el. Ezeket a webalkalmazásokat a natív alkalmazásoktól eltérően kezelik, ami azt jelenti, hogy ezekben a webalkalmazásokban a natív alkalmazásoktól eltérő fiókokat és beállításokat használhat.

Például több Skype-fiókba történő bejelentkezéshez bejelentkezhet egy fiókba a Skype asztali alkalmazásban, és bejelentkezhet egy másik fiókba a Skype webhelyén.

A Skype, a Slack, az Outlook és sok más népszerű alkalmazás webes verzióval rendelkezik.

Az alkalmazás webes verziójával indíthat több alkalmazáspéldányt


Ha privát alkalmazásokat használ a számítógépén, tudta-e, hogy tud jelszóval védett alkalmazások a Windows 10 rendszerben? Ez egy jó módszer arra, hogy megakadályozza az alkalmazásokat a többi felhasználó elől.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az alkalmazások jelszóval történő védelme Windows 10 rendszeren
Source link


242 Views 0 Ratings Rate it