Mi a Windows Hello bejelentkezés a Windows 10 rendszeren?

Avatar Gadam | 2021.01.27. 577 Views 0 Likes 0 Ratings

577 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Windows Hello logó

Ha a Windows 10 rendszert beépített kamerával vagy ujjlenyomat-olvasóval rendelkező géppel használja, akkor a bejelentkezési módszerek beállítása közben találkozhat a „Windows Hello” kifejezéssel. De mit jelent ez? Találjuk ki.

Mi a Windows Hello?

Első 2015-ben jelentette be, A „Windows Hello” a Microsoft fantázianeve a Windows 10 jelszó nélküli bejelentkezési biztonsági opcióihoz. Ezen bejelentkezési lehetőségek közül több is létezik biometrikus, ami azt jelenti, hogy a test egy aspektusát használják az identitás igazolásához.

Ez magában foglalja az arc vagy az ujjlenyomat beolvasását az Apple-hez hasonló módszerekkel Face ID és Touch ID hogy hozzáférjen a Windows-fiókjához. A Windows Hello lehetővé teszi a PIN (személyes azonosító szám) használatát a jelszó alternatívájaként, vagy olyan esetekben, amikor a biometrikus bejelentkezési módszerek sikertelenek.

Miért akarom használni a Windows Hello alkalmazást?

Ha unja a jelszó használatát a Windows-fiókba történő bejelentkezéshez (vagy ha nehezen emlékszik rá), akkor jobb lehet a biometrikus alternatíva. A biometrikus bejelentkezés további biztonsági szintet is kínál, mivel a bejelentkezés során fizikailag jelen kell lennie.

A Windows Hello használatához a gépnek vagy beépített támogatást kell tartalmaznia a biometrikus bejelentkezésekhez, vagy meg kell telepítsen egy kompatibilis biometrikus bejelentkezési eszközt például webkamera vagy ujjlenyomat-olvasó. Ha engedélyezi a Windows Hello szolgáltatást, akkor a Windows 10 jelszóval történő bejelentkezése letiltásra kerül, bár a fiók jelszavára továbbra is szükség lehet bizonyos rendszerfunkciók eléréséhez.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet bejelentkezni számítógépére ujjlenyomatával vagy más eszközzel a Windows Hello használatával

Hogyan konfigurálhatom vagy letilthatom a Windows Hello alkalmazást?

A Windows Hello beállításainak elérése a Beállításokban egyszerű. Először nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Start menü „fogaskerék” ikonjára kattintva, vagy a Windows + i billentyű megnyomásával.

A Windows 10 Start menüjében kattintson a gombra "felszerelés" ikonra a Beállítások megnyitásához.

A Beállításokban kattintson a „Fiókok” elemre.

A Windows beállításaiban kattintson a gombra "Fiókok."

A „Fiókok” részben válassza az oldalsáv „Bejelentkezés-beállítások” elemét.

A Windows beállításaiban kattintson a gombra "Bejelentkezés lehetőségei" az oldalsávon.

A Bejelentkezési beállítások oldal tetején megjelenik a lehetséges Windows Hello bejelentkezési módszerek listája, amely a „Kezelés módja az eszközre” részben található. Íme, mit jelentenek.

  • Windows Hello Face: Ez lehetővé teszi az arcfelismeréssel történő bejelentkezést. Különleges kamerára van szükség, amely támogatja ezt a funkciót.
  • Windows Hello ujjlenyomat: Ez lehetővé teszi a bejelentkezést egy ujjlenyomat-olvasóval, amely beépíthető a laptopra, vagy egy USB-ujjlenyomat-olvasóval, amelyet csatlakoztat.
  • Windows Hello PIN-kód: Ez létrehoz egy PIN-számot, amely biztonsági másolatként szolgál arra az esetre, ha a biometrikus bejelentkezés nem sikerül. Jelszó helyett fő bejelentkezési lehetőségként is használhatja.
  • Biztonsági kulcs: Ez lehetővé teszi a bejelentkezést egy biztonsági kulccsal, amely egy kicsi fizikai eszköz, amely vagy csatlakozik az USB-porthoz, vagy amelyet egy speciális RFID-olvasó eszköz olvas.

Ha a Windows Hello jelenleg nincs engedélyezve, akkor láthatja a „Jelszó” és a „Képjelszó” opciókat is, amelyek nem a Hello részei. Bármelyik beállításának módosításához kattintson az opcióra, és kövesse az utasításokat.

A Windows Hello bejelentkezési beállításai a Windows 10 beállításaiban láthatók.

Alapértelmezés szerint, ha a Windows Hello engedélyezve van, akkor nem fog tudni jelszóval bejelentkezni. Ha le szeretné tiltani a Windows Hello bármelyik bejelentkezési módját, kattintson a tételre a listában, majd válassza az „Eltávolítás” lehetőséget. Megtalálhatja a „Windows Hello bejelentkezésének megkövetelése Microsoft-fiókokhoz” feliratú kapcsolót is, és állítsa „Ki” értékre.

A Windows Hello kikapcsolásához kapcsolja ki a melletti kapcsolót "Windows Hello bejelentkezés szükséges a Microsoft-fiókokhoz" a Windows 10 telepítőjében.

Ezt követően zárja be a Beállításokat, és a módosítások azonnal érvénybe lépnek. A bejelentkezési változásokat gyorsan tesztelheti nyomja meg a Windows + L billentyűt a képernyő zárolásához. Sok szerencsét!

ÖSSZEFÜGGŐ: 10 módszer a Windows 10 számítógép zárolására[ad_2]
Source link


577 Views 0 Ratings Rate it