Hogyan oszthatja meg orvosával az Apple Watch-ból származó EKG-t

Avatar admin | 2021.03.13. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

az EKG-sávot bemutató előnézeti kép

Néhány Apple Watch-nak van elektrokardiogram (EKG vagy EKG) beépítve. Ha orvosa azt akarja, hogy használja – vagy meg szeretné osztani velük az eredményeket -, tegye a következőket.

Először olvassa el ezt

De először néhány rövid megjegyzés:

Milyen Apple óráknak van EKG-ja?

Az Apple Watch Series 4, Series 5 és Series 6 beépített EKG-val rendelkezik. Az Apple Watch SE és az Apple Watch Series 3, mindkettő 2021 elejétől még kapható.

Hogyan készítsünk EKG-t az Apple Watchdal

Az EKG alkalmazás használata előtt engedélyeznie kell az iPhone alkalmazás Egészség alkalmazásban. Ha még nem tette meg, nyissa meg az „Egészség” alkalmazást, és koppintson az „EKG-alkalmazás beállítása” elemre.

alma

Ha nem látja, akkor lépjen a „Tallózás”> „Szív”> „Elektrokardiogramok (EKG)” lehetőségre, majd érintse meg az „EKG-alkalmazás beállítása” elemet, és kövesse a telepítési utasításokat.

egészségügyi app mutatja a szív és a böngészés kiemelveegészségügyi alkalmazás, amely kiemelte az EKG opciót

Az Apple Watch-on nyissa meg az EKG alkalmazást. Pihentesse a karját az asztalra vagy a lábára, és tartsa az ujját a Digitális Koronán. Az EKG automatikusan elindul.

véve az EKG-t almaórával
alma

Várjon 30 másodpercet a felvétel befejezéséig. Amikor az időzítő lejár, látni fogja az EKG eredményeit. Ezek tartalmazzák:

  • Szinuszritmus: A szíve 50 és 100 BPM között normálisan dobog. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészséges vagy. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvosához.
  • Pitvarfibrilláció (vagy AFib): Ez az az egyik olyan állapot, amelyet az Apple Watch képes észlelni. Ha megkapja ezt az eredményt, az azt jelenti, hogy a szívének ritmusa szabálytalan. Forduljon orvosához.
  • Alacsony pulzusszám vagy magas pulzusszám: A pulzusszám alacsonyabb, mint 50 ütés / perc, vagy magasabb, mint 150 ütés / perc (vagy 120 ütés / perc az EKG alkalmazás 1. verziójával).
  • Meggyőző: Az eredményeket valamilyen okból nem lehet osztályozni. Ezt az eredményt akkor kaphatja meg, ha olyan szívbetegsége van, amelynek felismerésére az alkalmazást nem tervezték, pacemakerrel rendelkezik, vagy (az EKG alkalmazás 1. verziójával), ha a pulzusszáma 100 és 120 BPM között van, és nincs AFib-je. . Ha aggódik a szíve miatt, forduljon orvosához.
  • Gyenge felvétel: Az eredményeket nem lehet osztályozni. Győződjön meg arról, hogy az Apple Watch megfelelően illeszkedik-e, és a karjai valamin pihennek-e, és próbálja újra.

Koppintson a „Tünetek hozzáadása” elemre, ha további részleteket szeretne hozzáadni az Ön érzéséről. Ellenkező esetben koppintson a „Kész” gombra.

Ne feledje, hogy az EKG alkalmazás nem észleli a szívrohamokat. Ne használja professzionális orvosi ellátás helyett.

Hogyan ossza meg EKG-ját orvosával

Az EKG megtekintéséhez és megosztásához orvosával nyissa meg az „Egészség” alkalmazást iPhone-ján, és lépjen a „Tallózás”> „Szív”> „Elektrokardiogramok (EKG)” lehetőségre.

egészségügyi app mutatja a szív és a böngészés kiemelveegészségügyi alkalmazás, amely kiemelte az EKG opciót

Megjelenik a három legújabb EKG-felvétel. Az idősebbek megtekintéséhez görgessen lefelé, és koppintson az „Összes adat” elemre. Megtekintheti őket a különböző eredménykategóriák szerint is.

ekg az egészségügyi alkalmazásban

Érintse meg a megosztani kívánt EKG-t, majd koppintson az „PDF exportálása orvosának” elemre.

egyéni EKG az egészségügyi alkalmazásban

Érintse meg a megosztás ikont a jobb felső sarokban hozza fel a Share Sheet-et.

ecg pdf az egészségügyi alkalmazásbanEKG megosztása orvosával

Attól függően, hogy orvosa hogyan szeretné elküldeni az EKG-t, valószínűleg ki kell választania a „Mail” lehetőséget a fájl elküldéséhez, vagy az „Messages” lehetőséget, ha azt iMessage-ként szeretné elküldeni.
Source link


28 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok