Hogyan segíthet maszk viselése az allergiás tüneteiben is

Avatar admin | 2021.05.21. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

nő maszkkal cseresznyefa előtt

Fénykép: leungchopan (Shutterstock)

Ha teljesen be van oltva, akkor elvárhatja, hogy maszkjait egyre ritkábban használja Most, hogy a CDC szerint a teljesen beoltott amerikaiak sok esetben maszkok nélkül is képesek maradni. De ha allergiás a porra vagy a virágporra, érdemes lehet tartani őket.

A pollenrészecskék mérete változó, néhány szél által terjesztett fa és fű pollenje 10-20 mikron lehet. A skálaérzet érdekében az N95 maszkok azért kapják a nevüket, mert kiszűrik a részecskék 95% -át 2,5 mikron méretűek. Mivel a pollen lényegesen nagyobb, mint a cseppek és a részecskék a maszkok kiszűrődnek, ez azt jelenti, hogy ezek a maszkok hasznos akadályok pollen és hasonló allergének ellen is. Így vannak sebészeti maszkok és sokféle kelmemaszk. Valószínű, hogy bármelyik maszk, amelyet a COVID-19 védelem érdekében viselt, valószínűleg hatékony az allergének ellen is.

A járvány idején allergisták megjegyezték pácienseik már könnyebb kezelni az allergiás tüneteket, amikor szabadban maszkot viselnek (pollenszezonban) és más olyan területeken, ahol levegőben található allergének (például por) lehetnek.

Ha maszkot szeretne használni az allergiás tünetek megelőzésére, válasszon egy olyan szűrőt, amely jó szűrést biztosít (például egy többrétegű szövött pamut maszkot, vagy egy műtéti vagy N95 maszkot), és viselje úgy, hogy szorosan illeszkedjen az arcához. Ha vannak hézagok a maszk és az orra oldala között, akkor lehet, hogy virágporral töltött levegőt szív be rajtuk keresztül.

A maszk nem lesz tökéletes megoldás szezonális bajaira, mivel egyes allergének továbbra is irritálhatják a szemet és a bőrt, de valószínűleg sokat segít ezekben ellenkező esetben belélegezne. És ha az allergiája mellett asztma is van, akkor azt tapasztalhatja (mint én!), hogy hűvös napokon maszk viselése megakadályozhatja a zihálást testmozgás okozta asztma. Tehát eHa Önnek most nincsenek allergiás problémái, mentse el ezeket a maszkokat a hűvös időjárás és a parlagfű pollen miatt, amelyekkel találkozhat az ősszel.


Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok