Hogyan tervezzünk a jövőre bizonytalanság idején

Avatar Gadam | 2021.01.08. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan tervezzük a jövőt bizonytalanság idején című cikkhez

Kép: fran_kie (Shutterstock)

Újraindítási hétÚjraindítási hétNem kell elmondanunk, hogy 2020 borzalmas év volt. Nem ígérhetjük, hogy 2021 jobb lesz, de ezen a héten megosztjuk a legjobb stratégiáinkat, amelyek segítenek újraindítani az életét és tisztán kezdeni.

Az elmúlt év felszámoló történelmi események sorozatát ölelte fel. Egy világméretű járvány elszigetelésre kényszerítette a világot, a rendőrség brutalitása minden eddiginél jobban láthatóvá vált, és a politikai vezetők polarizálása összeesküvés-elméleteket és káoszt hívott fel az utcára. A tombolás és a kiszámíthatatlanság gyorsan normává vált. És amikor úgy érzi, mintha a jövő örökre ismeretlen lenne, az életének megtervezése egyre kevésbé érezhető. De még mindig vannak módok felkészülni a jövőjére, még a nagy bizonytalanság idején is.

Készítsen látótáblát

Noha az üzleti gyakorlatban gyökerezik, egyre gyakoribbá válik a látomás a magánéletben kitűzött céljaihoz is. Látás beszállás egy kreatív módja annak, hogy elképzelje jövőjét az élet általános céljainak megfelelően. Ez egy szórakoztató, stresszmentes tevékenység, amely magában foglalja képek vágása magazinokból és igazítása poszterpapírra. A tábla segít megjeleníteni az élet általános irányát. Még könnyebb digitálisan létrehozni a látótáblát – megteheti vágott és illessze be a képeket, hogy kollázst készítsen a számítógépén a Pages for iOS vagy a Microsoft Word for Windows segítségével.

Összpontosítson arra, amit tud

Szűzként akkor vagyok a legkényelmesebb, ha felkészültnek érzem magam az előttünk álló dolgokra. És ha nem tudom megjósolni, legalább meg tudom tervezni. Az előre tervezett tervezés és az ismertekre való felkészülés valóban enyhítheti a ENSZismert. A tanulmány az Észak-Karolinai Állami Egyetem megállapította, hogy azok az alanyok tapasztalták, akik az elméjüket előre tervezték alacsonyabb a napi stressz, mint azok, akik nem.

Először is ismerje el az igazságot az önről jelenlegi helyzet. Kristel Van der Elstarchive, val vel MIT Technology Review, megjegyzi, hogy kritikus a jelen bizonytalanságának felismerése amint a jövőről alkotott elképzeléseidre gondolsz:

Vegye le a rolót. A Caz ovid-19 járvány megmutatta, milyen gyorsan változhat a világ. Az ilyen hatalmas zavarok nem olyan ritkák, mint azt gondolni szeretnénk. A zavaró változás úgy tűnhet, mintha hirtelen és figyelmeztetés nélkül jelentkezne, de a fenyegetés valószínűleg végig ott volt. Lehet, hogy lebecsültük a potenciális nagyságát, vagy diszkontáltuk az esélyeit. A jövőbeni történések tágabb perspektívájának ápolása arra készteti Önt, hogy nézze át saját mélyen elterjedt feltételezéseit.

Miután tudomásul vette a jelenlegi és lehetséges jövőbeli körülményeivel kapcsolatos igazságot, szánjon időt arra, hogy értékelje saját terveit és képességeit. Nem tervezheti meg az idei évben elképzelt európai vakációt, de megtervezheti a hétvégét a közeli kabinban.

Vedd lassan, és légy rugalmas

Bár a tervezés megakadályozhatja az elmédet a jelenlegi stresszoroktól, a fenyegető bizonytalanság még mindig kiválthatja a stresszt előtted kezdje meg a folyamatot. Tervezze meg a következő napot, majd a hét, és majd kinyújtózkodni elképzelése szerint a következő hónap. Kezdje a jövőképével, és határozzon meg kisebb célokat a napra-nak nek-nap.

Nagyon ajánlom aPassion Planner”Módszer. Miután felmérte nagyobb céljait, bontja őket negyedéves célokra; majd havonta, hetente és napi célok; majd egyénial feladatok, amelyeken dolgozhat a napi célok elérése érdekében. A céljait kisebbekre bontva szakasz lehetővé teszi a változtatásokat, mivel egy új nap új kihívásokat jelent.

Ne meneküljön a bizonytalanság elől, hanem tervezzen több valóságot. Stratégiai műveleti társaság a Coraggio csoport azt tanácsolja: “Ahelyett, hogy elzárkózna olyan tervekhez, amelyek csak egy helyzetben működnének, gondoljon olyan dolgokra, amelyek különböző jövőbe illeszthetők.” Játsszon el több helyzetet papíron, és legyen rugalmas. Próbáljon meg nem kötődni egy egyedi tervhez, különben azt kockáztatja, hogy elmarad, ha a a körülmények változnak. Legyen nyitott a forgatásra, vagy akár lemondás. Tartás ez gondolkodásmód, miközben a tervezés segít előkészíti az esetleges változásokat ez jöhet az utadba.

Tudomásul veszi a határait

Legyen kedves önmagával, ahogy formál a terved. Már van sokat feldolgozni a itt és most. Az önmotiváció egy dolog, de ha túl ambiciózus a céljaival, az elsöprőnek vagy elérhetetlennek tűnhet, kisiklva erőfeszítéseid.

Vegyen bele szüneteket a tervezési munkamenetbe. Nem szükséges egyetlen ülésen hangszerelni a látás sok bonyolult részletét. Kék kereszt Kék pajzs ösztönzi: „Ha szorongást érez, szánjon egy percet a lélegzetvételére. Ne feledje, hogy amit most tudunk, holnap nem biztos, hogy igaz. ” Ütemezze a tervezését néhány napra vagy hónapra.

A tervezés és az ütemezés kombinációját végzem. Ellenőrizze a havi naptár és ütemezze a tervezés dátumát. tudsz ezeket strukturálja matematikailag—például körülbelül tíznaponta. A tervezési foglalkozásoknak is lehet értelme ünnep előtt; egy három-napos hétvége például akarat engedje meg több időt hogy magadra koncentrálj. Szeretek tervezni rendszeresen, és Vasárnap vannak a tervezési napom. Minden vasárnap reggel, Leülök és megtervezem a hetet. Hozzon létre egy rendszeres szokást a tervezéshez, amely megfelel Önnek. És dne hagyd, hogy a tervezés mindenfogyasztóJelen elég elsöprő.


Source link


24 Views 0 Ratings Rate it