Hogyan tisztítsuk meg a piszkot a sütő üvegajtók között?

Avatar Gadam | 2021.04.23. 11362 Views 0 Likes 4 On 1 Rating

11362 Views 4 On 1 Rating Rate it

A sütő üvegajtajai között a piszok rendre megtelepszik. Hogyan tisztítsam meg? Adódik a kérdés. Itt a válasz.

Kezdd a sütő alján a tisztítást

Először is, van brojler vagy fiók a sütő alján? Ha ki tudod húzni az alsó részt, akkor van tároló fiókod. Ha az ajtó lefelé pattan, ahogy a sütője, akkor van egy brojlerje. Kezdjük az alsó fiókkal ellátott sütőkkel.

Nyisd ki az alsó fiókot

A sütő ajtaja alatt egy keskeny nyílás jelenik meg, amely az ajtó alsó szélén húzódik. Használj bolti poros kefét, amely hosszú és viszonylag vékony. Mosdókendőt gumiszalaggal is körbetekerhetsz. Az is megteszi.

Áztassa a ruhát kedvenc tisztítószerébe (fehérecet és víz remekül működik), csúsztasd be a tisztítókefét a nyílás belsejébe, és súrold. Majd öblítsd ki a ruhát és tisztítsd meg az üveglapot is.

 

Ha van bojler van a sütő alján és nem fiók

Akkor távolíts el az ajtót, hogy bejuss az ablaküveg közé.  A sütő ajtajának pántjai az ajtó könnyű eltávolításához vannak kialakítva, és könnyen ki és visszapattinthatók.

Dugj egy csavarhúzót a fül hátuljába, és told előre. Ez kinyitja a zsanért. A sütő ajtajának mindkét zsanérján tedd meg ugyanezt

Most csukd be a sütő ajtaját addig a pontig, ameddig ellenállás nélkül engedi, majd emeld fel egyenesen. Az ajtónak nagyon könnyen ki kell húzódnia.

A sütő gyártmányától és modelljétől függően előfordulhat, hogy van egy fül, amelyet meg kell nyomnod, és amely felengedi a csuklót az ajtó eltávolításához. Miután eltávolítottad az ajtót, a két üveget külön – külön tudod kitisztítani.

Ha van egy fém burkolat a sütő ajtajának alján lévő nyílás felett, csavard ki a csavarokat (helyezd őket biztonságos helyre, hogy később visszatehesd), és kövesd az említett tisztítási utasításokat. Meg lehet nézni a General Electric szakemberei bemutatták ebben az oktató YouTube-videóban.

Forrás: Lifehacker.com


11362 Views 4 On 1 Rating Rate it