Hogyan válasszuk ki a megfelelő mentőmellényt (így valóban viselni fogja)

Avatar admin | 2021.09.03. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Kajakosok, akik személyes flotációs eszközt (PFDS) viselnek.

Fénykép: Klara_Steffkova (Shutterstock)

Az első dolog, amire rájöttem, amikor megkaptam az első kajakomat, az volt, hogy saját PFD -t vagy személyes flotációs eszközt is vásárolnom kell. Ha csónakot bérel, a személyzet általában mentőmellényt ad át Önnek, és Ön figyelmen kívül hagyja, milyen kínos, miközben a hajón szórakozik. De most, hogy megvásárolhatja a sajátját, mérlegelheti a lehetőségeit.

Miért személyes flotációs eszközre van szüksége

A parti őrség azt javasolja, hogy minden szabadidős hajó tartalmazzon PFD -t minden személyre a fedélzeten – és igen, ez magában foglalja az evezőt is táblák. Más törvények és rendeletek is lehetnek alkalmazni: F.vagy például egy állami parkban be kell tartania a park szabályait. Általában a gyermekeknek és nem úszóknak PFD-t kell viselniük, amikor kint vannak a vízen; az úszni tudó felnőtteknek nem kell viselniük, de akkor is legyen egy a fedélzeten.

A felnőtteknek készült PFD -k nem mindig illeszkednek a gyerekekhez, ezért tervezzen előre. Még mielőtt saját csónakom lett volna, több gyermek méretű, parti őrség által jóváhagyott mentőmellényem is volt. Így kisgyermekes fiamat elvihetném egy családi kenutúrára, anélkül, hogy aggódnék, hogy lesz -e a bérleti helyen ilyen méretű. Gyerek PFD -k is kiválóan használható úszómedencékben.

A PFD -k különböző stílusokban készülnek

Jogilag a PFD -ket nagy, világos címkékkel kell ellátni, amelyeken fel van tüntetve, hogy milyen típusúak és kikre valók. A gyerekek mentőmellényét megfelelő címkékkel látják el: I.Az nfant PFD -k akár 30 fontot is elérhetnek, a gyermek -PFD -k 30-50 fontért, a fiatalok PFD -je pedig 50-90 fontért. Ettől kezdve felnőtt modelleket viselhetnek.

Ez a parti őrség füzete tárgyalja a különböző típusú PFD -k jellemzőit. Vannak olyanok, akik kajakozáshoz vágtak, és rengeteg helyük van a vállak mozgatásához. Vannak vadász PFD -k hálóval és camóval, és olyanok, amelyek melegen tartanak hideg vízben. Vannak olyan PFD -k, amelyek automatikusan felfújódnak, mások pedig felfújódnak, ha húrt húz.

Fontolja meg, hogy milyen fajtára van szüksége

A minimalista stílusok vonzóak, ha nem akarsz egész mentőmellényt viselni, de azt is butaságnak tartod, hogy csak egy PFD legyen a hajódon (ez az – a parti őrség megjegyzi füzetében, hogy a legtöbb hajós haláleset nyugodt vízben, a meghalt személy fedélzetén mentőmellény volt). De őszintének kell lenned magadhoz, hogy valóban értelmesek -e számodra.

I have one of these, a belt style that manually inflates. In an emergency, I would have to pull the cord, and a CO2 cartridge would puff up a yellow bag inside. This bag, when inflated, would sit like a bib in front of my chest, and I would attach a strap on the bib around my neck. That’s a lot to do in an emergency, so this style is only recommended for people who are already good swimmers and who don’t expect to be taken by surprise (for example, knocked off a boat). Then again, who does?

I also have a paddling style vest, and it’s definitely the better choice for most situations. If I fell out of my boat and couldn’t get back in, it would keep me afloat so I wouldn’t have to spend all my energy treading water, and it might even help a bit to keep me warm.

Children’s PFDs have a few extra features beyond adult versions: they have a strap that goes between the legs so a kid can’t slip out of their vest, and they have a handle on the top so you can pull a kid out of the water if needed. Many kids’ models, and some adult models, include a head pillow that could help to keep you face up if you’re floating for a long time, or even if you’re unconscious.

There’s more to water safety than just wearing a PFD, but wearing a well-chosen and well-fitted PFD gets you off to a good start. As the Coast Guard rámutat, a legjobb PFD az, amit viselni fog.


Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok