A gyermekek COVID oltási kísérletei folyamatban vannak

Avatar admin | 2021.03.17. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

gyermekorvos magas ötvözésű gyerek

Fénykép: pezsgő (Shutterstock)

Az USA-ban engedélyezett COVID-19 vakcinák közül az egyik (Pfizer) 16 éves és annál idősebb emberek számára áll rendelkezésre, a másik kettő (Moderna és Johnson & Johnson) pedig 18 éves vagy annál idősebbek számára. De mind a három vállalat fiatalabb gyermekeknél teszteli az oltást, és ha minden jól megy, akkor a vakcinák a fiatalabb tizenévesek számára elérhetővé válhatnak idén őszre.

A folyamat lassan halad, mert a vállalatok az egyes korcsoportok adatait felhasználva tervezik meg a következő korosztály kipróbálását. Tehát ahelyett, hogy feltételezzük, hogy egy felnőtt vakcina biztonságos a csecsemők számára, a vállalatok lefelé haladnak: például egy 12–15 éves, majd egy 5–11 éves, majd 2 éves vagy annál fiatalabb kipróbálás. , majd csecsemők. (Ez egy példa; a korcsoportok pontos bontása vállalatonként változik.)

A gyermekeknél a COVID okozta szövődmények kockázata alacsonyabb, mint a felnőtteknél, ezért őket nem vették fel elsősorban vizsgálatokba. A vakcina előnyei könnyen felülmúlják a kockázatokat egy magas kockázatú csoportban, kevésbé olyan demográfiai csoportok esetében, amelyek ritkán nagyon megbetegednek a vírus miatt.

De a gyerekek valóban megkapják a vírust, és néhányukban kialakult a súlyos szindróma ismert, mint MIS-C. Lehetséges, hogy másoknak is elterjedhetnek anélkül, hogy maguknak tüneteik lennének, így a gyermekek immunizálása valószínűleg kulcsfontosságú lesz az állomány immunitásának megteremtésében, ami védi a kiszolgáltatott embereket, akik nem tudják lőni.

A vizsgálatok során a nyomozók figyelni fogják a biztonsági kérdéseket. Különböző dózisokat is tesztelhetnek, abban az esetben, ha a gyermekek számára legmegfelelőbb oltásmennyiség eltér a felnőttekétől.

A próbák

Moderna nemrégiben bejelentett hogy KidCOVE vizsgálatuk során megkezdték az oltás beadását a gyermekek számára. A résztvevők 6 hónap és 12 év közöttiek.

A társaság elnöke is mondta a Today műsorban hogy TeenCOVE tanulmányuk (12–17 évesek) befejezte a résztvevők beiratkozását, és hogy az eredményeknek ezen a nyáron rendelkezésre kell állniuk. Ha minden jól megy, a vállalat röviddel ezután kérhet sürgősségi felhasználási engedélyt (ugyanolyan típusú engedélyt, mint a meglévő felnőtt COVID-19), és a tizenéveseket potenciálisan be lehet oltani még az őszi iskola megkezdése előtt.

A Pfizer januárban jelentette be, hogy a 12 éves és annál idősebb gyermekek tárgyalása teljesen be van jelölve. A fiatalabb korosztályok számára is készülnek a vizsgálatok. A tárgyalás egyik nyomozója – mondta az USA Today azt is remélik, hogy oltóanyagukat a 12 év feletti gyermekek számára is elérhetővé teszik a 2021–22-es tanév kezdetéig.

A Johnson & Johnson is mondott hogy próbákat terveznek a 12 éves és annál idősebb gyermekek, valamint a gyermekek számára „születésüktől egészen [under] 18. ” Ez az információ abban az anyagban szerepelt, amelyet a társaság az FDA-nak nyújtott be felnőtt oltóanyag engedélyezésének időpontjában A New York Times számolt be róla.

A gyermekek számára rendelkezésre álló oltóanyag a kísérletek módjától függ, ezért túl korai megjósolni, hogy pontosan mi fog történni. A vizsgálati eredményeket még a nyomozók előtt is megvakítják, amíg folyamatban vannak, így még nincsenek előzetes adataink. Mégis, a felnőtteknél biztonságos és hatékony oltások gyakran biztonságosak és hatékonyak a gyermekeknél is, ezért van ok reménykedni.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok