Hogyan vásárolhat és adhat el lemezeket online

Avatar admin | 2021.01.20. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikk online vásárlásához és eladásához

Fénykép: Rawpixel.com (Shutterstock)

Ha valami audiofilt szeretnél magadból, és a Spotify nem vágja el neked, akkor lehet, hogy viszketsz a saját lemezgyűjteményed elindításával (vagy építésével). A vinylre való áttérés egy egész zenei univerzum felé nyit ajtót, amely még a Spotify-on vagy más streaming szolgáltatásokon sem érhető el. Akár DJ-zni akar, akár csak szereti a meleget amelyet a kedvenc LP-t simogató tű generál, néhány dolgot figyelembe kell venni viasz online vásárlásakor és eladásakor.

Megállapítja ízlését

Az iratgyűjtés izgalmának része, hogy valami ritkát talál a vadonban, vagy órákig ásson át a ládákban, és üresen jöjjön fel, hogy csak az utolsó pillanatban találjon egy drágakövet. Bár bárki meghallgathatja és meg kell hallgatnia a kívánt lemezeket, azt javaslom, hogy nézzen ki a kortárs mainstream pop birodalmába, ha méretes lemezgyűjteményt akar összeállítani, ennek oka – és bocsásson meg, ha kissé sznobnak hangzom – a vonzereje a lemezek részben fizikai valóságukból származnak, ami gyakran olyan ritkaságokra jogosít fel, mint a díszített bakelit és az exkluzív bónusz számok. Ugye nem feltétlenül akar rengeteg pénzt kiadni egy alaplemez-replikációs anyagra, amelyet könnyedén meghallgathat a Spotify-ban

De ez csak én vagyok – és mindenképpen meg kell tenned, miközben fejest ugrasz a vinil világába.

Online vásárlás

Ha vinyl választ keres az eBay-re – ez nem az eBay -, akkor nem lesz jobb, mint Discogs. Ez nem egy ajánlattételi webhely, de hasonló abban, hogy hatalmas könyvtári könyvtárat kínál, amelyet a világ minden táján forgalmazók értékesítenek. Brazil diszkót keres? Detroiti ház? Japán vagy perui psych rock? A Discogs mindent megtalál – és ez nem túlzás.

A Discogs alkalmazásban előadók, albumok, producerek vagy bármi más alapján rendezheti a keresősávba, és gyorsan megtalálhatja magát az eladó lemezek, CD-k és kazetták között. Néhány dologgal tisztában kell lenni: Joe Rihn szerint, író, DJ és a műsorvezető Hangnapok, a DubLab online rádió egyik műsora, „a lemezek állapotának pontos osztályozása rendkívül fontos”, amikor lemezeket vásárol a Discogs-on. Ez azért van, mert az eladók szállítják Önnek a vásárlást, ezért fontos tudni, hogy bármi is, amit vásárol, már jó állapotban van.

Mikor Egy adott lemezt keresek, amelyet a legvalószínűbben megveszek, megjeleníti az árat, a feltételkategóriát és a szállítási helyet (nyilvántartása lehet, hogy Európából, Dél-Amerikából vagy más messzi helyről érkezik).

Alternatív megoldásként Rihn azt javasolja, hogy keresse meg a helyi lemezboltot, hátha online ajánlatokat kínálnak. (Az sem árt, ha ebben a gazdaságilag kevés időben támogatjuk a helyi vállalkozásokat.) „A legtöbb helyi lemezbolt online üzletet üzemeltet, így akkor is támogathatja a kiskereskedőket, ha a járvány megakadályozza, hogy személyesen járjon.” .

Természetesen hasonló kapacitással vásárolhat vinyleket az eBay-en, és akár dobhat is lemezeket az Amazon-os tömeges megrendeléseivel. De a közösség virágzik a helyi gyártóktól és a helyi tevékenységektől, ezért azt javaslom, hogy maradjon távol a vállalati óriásoktól.

A lemezek online értékesítése

Ha lemezeket akarsz eladni a Discogs-on, akkor ez nagyon egyszerű: Csak lépj a „Marketplace” gombra a weboldal felső részében, és kezdd el csatlakoztatni a különböző feltételeket az adatlap létrehozásához. Nem biztos, hogy elárasztja magát rögtön kérésekkel, de ha van valami jó ajánlat, a leendő vevő végül megjegyzi, hogy „érdekli” valamelyik terméke; onnan folytathatja az alkudozást.

A lemezek eladása az eBay-en meglehetősen hasonló ahhoz, mint bármi más a platformon. Vannak egyéb források is, de valójában nem javasolnék mást, mint a Discogsot és az eBay-t – előbbit a robusztus választékhoz vásárlás közben, az utóbbit pedig a potenciális profit maximalizálásához az eladás során.
Source link


25 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok