Hogyan vigyázzunk a beltéri növényekre »Öt egyszerű tipp és hack

Avatar Gadam | 2021.04.21. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

Az öt egyszerű tipp segítségével megtanulhatja, hogyan kell gondozni a beltéri növényeket! Nézze meg az esetlegesen elkövetett hibákat és azok kijavítását.

hogyan kell gondozni a szobanövényeket

Amikor NYC-ből LA-ba költöztünk, megvettük az első szobanövényünket. Valójában fogalmam sem volt arról, hogyan vigyázzak rájuk, vagy mire van szükségük, de izgatottan vettem egy kis zöldet a lakásunkba.

Első növényünket „Planty” -nek neveztük el (mivel nyilvánvalóan nagyon kreatívnak éreztük magunkat aznap), és csak keresztbe tettük az ujjainkat, hogy nem halt meg.

Psst – mindenképpen jelentkezz be az alábbiakban a VIP csoportomba, ahová tovább küldök legjobb Barkácsok, receptek és családi ötletek egyenesen neked.

Amikor megvásároltuk Plantyt, körülbelül térdig érett. Most magasabb, mint én. Útközben elég sok szobanövényt halmoztunk fel (és igen, többségüknek van neve), és rengeteg ismeretet tudtunk biztosítani virágzásukról.

Míg néhány növényünk világos szobákban van, rengeteg van gyenge fényű beltéri növények más, szintén virágzó helyiségekben.

Miután megmentettük hegedűlevelű fügeinket a halál közeléből, arra gondoltunk, hogy érdemes lehet megosztani nehezen elnyert bölcsességünket. Tehát íme, a legjobb kezdő tippjeink a szobanövények gondozásáról!

Keresse meg beltéri növényének boldog helyét

Tudja, hogy van az a bizonyos hely a kanapén, amelybe éppen belefér, vagy a szék, amelyik a legjobban tetszik? A növények ugyanazok, és amíg megtanulja, hogyan kell gondozni a szobanövényeket, fontos megtalálni azt a helyet, amelyet szeretnek.

Néhányan szeretnek az ablak mellett lenni, vannak, akik a sarokba simulnak, mások a napot, mások pedig az árnyékot. Minden egyes növénynél ki kell éreznie.

Általában valahol egy ablak közelében kezdem, ahol rengeteg szűrt napfény van. Ha úgy találja, hogy növénye nem virágzik ott, finoman helyezze át egy új helyre, más körülmények között.

Általában néhány héten belül meg tudja mondani – megsárgulhat vagy elveszítheti a levelét, ha olyan helyen van, amelyet nem szeret.

Ha Önnek különösen érzékeny növénye van, akkor még azt is tapasztalhatja, hogy ez hatással lehet, ha szellőzőnyílás vagy huzatú terület közelében helyezkedik el. Legyen tisztában minden olyan tényezővel, amely befolyásolhatja beltéri növényének egészségét.

Jó, tiszta talaj

A bejegyzés megírásakor újraraktuk néhány olyan növényünket, amelyekhez némi extra tápanyagra volt szükség, és ez sokat segített. Kipróbáltuk a Miracle-Gro Expand N ‘Gro alkalmazást, és kiderült, hogy ez jól működik kisebb üzemeinknél.

Kicsit eltér a szokásos cserepes talajtól – vizet ad hozzá, és körülbelül háromszorosára bővül. 50% -kal több vizet tartalmaz, mint a szokásos cserepes keverék, így a nedves talajt kedvelő növények szépek és hidratáltak maradnak.

Nagyobb növényeinket cserepes növények számára szánt szokásos talajban cserepezik.

Ha úgy találja, hogy növényei nem fejlődnek, vizsgálja meg a használt talaj típusát. Előfordulhat, hogy a növénytípusának megfelelő talajt kell keresnie.

Egy másik talajkérdés, amellyel időnként találkozunk, a gombaféle. Ha a talaja túl nedves marad, néha a kis gödrök elhelyezkedhetnek a talajban (ami annyira frusztráló lehet).

Van erre pár megoldás (olajok, öntözési rutinok stb. – hamarosan teszek erről egy bejegyzést!), A múltban volt olyan eset, amikor semmi sem szabadulna meg a mieinktől, de egy növényt teljesen friss talajba ültetnének át . Tehát ne feledje, ha valaha is ugyanaz a kérdés merül fel.

hogyan kell gondozni a szobanövényeket

tartsa beltéri növényeit WAtering ütemterv szerint

A szobanövények gondozásának elsajátítása meglehetősen sokat forog a rendszeres öntözési ütemterv körül. Növényeinek a legjobb, ha rendszeresen tartják őket, hogy a talaj nedvességszintje állandó maradjon.

Lehet, hogy egyes növényeinek egy kicsit hosszabb időre van szükségük az öntözés között, ezért vegye figyelembe, mely növényeket kell öntözni, és ennek megfelelően tegye meg.

Növényeink többsége hetente egyszer van. A hegedű leveles fügénk azonban tíz naponta szereti öntözni.

Ha növényei leromlottnak és fáradtnak tűnnek, akkor valószínű, hogy csökkenteni kell az öntözés közötti napok számát.

Sárga levelek, pépes növények vagy nehéz, cserepes talajú edények jelzik, hogy túl gyakran öntözhet.

Megállapítottuk, hogy valóban a legjobban menetrend szerint teljesítenek, részben azért, hogy soha ne felejtsük el, részben pedig azért, mert ez azt jelenti, hogy a vízszintjük szép és egyenletes marad. Eltarthat egy ideig, amíg alkalmazkodik a növényeinek szükségességéhez, de a finomhangolás megéri.

Beltéri növényeinek forgatása

Bűnös vagyok, hogy gyakran elfelejtettem ezt, és végül néhány olyan növényhez jutunk, amelyek az egyik oldalon a napfény felé tartanak, vagy sokkal hosszabbak, mint a másik oldalon.

A növények természetesen növekednek és a legközelebbi fényforrásuk felé nyúlnak. Ez buja növekedést eredményez az egyik oldalon, vagy esetleg egy olyan növény, amely növekedése közben egyik oldalra hajlik.

Célszerű pár hetente elforgatni a cserepeket, hogy a növekedés egyenletes maradjon – ez kulcsfontosságú része a szobanövények gondozásának.

Ha forgat, akkor azt tapasztalja, hogy beltéri növényei minden oldalon egyenletesek, növényei egészségesek és boldogok!

hogyan kell gondozni a szobanövényeket

Ne félj metszéstől vagy vágástól

Még a szobanövényeket is metszeni kell! Tudom, hogy megöli Önt, hogy levágja a tökéletesen jó leveleket vagy ágakat, de ez utat enged a friss növekedésnek és egészséges marad a növényeinek.

És különösen ügyeljen arra, hogy metszi el a holt leveleket vagy töredékeket. Úgy érezheti, mintha levágná a teljességet a szobanövényeiről, de ezek az elhalt vagy haldokló levelek csak tápanyagokat és energiát mosnak ki a növényből.

Ha metszi őket, a növény képes tápanyagokat és vizet juttatni egészséges leveleihez vagy ágaihoz, és megőrizni azok szépségét.

Ami a szobanövények gondozását illeti, ez a tipp kulcsfontosságú volt számunkra, amikor hegedűlevelünket ápoltuk az életre. Levágtunk néhány fél elhalt levelet, és kétszer annyi friss zöld fakadt a helyükön.

Bónusztipp: Több barkácsolás, amelyet növénye szeretni fog

Ezeket a barkácsolásokat olyanokkal hoztuk létre, amelyek elősegítik a növények nagyszerű megjelenését!

Remélem, hogy ezek a tippek segítenek abban, hogy növényei boldogok és egészségesek legyenek! puszi

színes szoba szobanövényekkel

Aktív idő
1 óra

Teljes idő
1 óra

Nehézség
Könnyen

Becsült költség
20 USD

Utasítás

  1. Keressen otthonában olyan helyet, amely az Ön növényének megfelel a napfénynek stb.
  2. Használjon jó talajt a fazékában, esetleg tápanyagokkal dúsítva a szobanövények számára.
  3. Víz menetrend szerint.
  4. Rendszeresen forgassa a növényét az egyenetlen növekedés elkerülése érdekében.
  5. Levágja az elhullott leveleket.

Megjegyzések

Még a szobanövényeket is metszeni kell! Tudom, hogy megöli, hogy levágja a tökéletesen jó leveleket vagy ágakat, de ez utat enged a friss növekedésnek és egészséges marad a növényeinek.

És különösen ügyeljen arra, hogy metszi el a holt leveleket vagy töredékeket. Lehet, hogy úgy érzi, mintha elvágná a teljességet a szobanövényeitől, de azok az elhullott vagy haldokló levelek csak táplálékokat és energiát mosnak a növényből.

Ha metszi őket, a növény képes tápanyagokat és vizet juttatni minden egészséges leveléhez vagy ágához, és megőrizni azok szépségét.

Ami a szobanövények gondozását illeti, ez a tipp kulcsfontosságú volt számunkra, amikor hegedűlevelünket ápoltuk az életre. Levágtunk néhány fél elhalt levelet, és kétszer annyi friss zöld fakadt a helyükön.

Ezt a bejegyzést a Miracle Gro támogatta. Minden ötlet és vélemény a sajátom. Ez a bejegyzés affiliate linkeket is tartalmaz az Ön kényelme érdekében. Ez azt jelenti, hogy kis jutalékot kapok, ha ezen linkek egyikén keresztül vásárol, és nem terheli önnek külön költséget. Köszönöm, mint mindig a támogatását!


Forrás link


32 Views 0 Ratings Rate it