Hol van a zene mappa Mac-en?

Avatar Gadam | 2021.04.01. 109 Views 0 Likes 0 Ratings

109 Views 0 Ratings Rate it

Mac Big Sur zenei mappa ikon kék háttérrel

Ha új Mac-je van, akkor elgondolkodhat azon, hogy hol van a „Zene” mappa, mivel az Apple nem teszi be az Ön mappájába A Finder Kedvencek oldalsávja alapértelmezés szerint már. De ne félj: még mindig ott van. Így találhatja meg, és hogyan veheti fel újra a Kedvencek oldalsávba.

Először kattintson a Finder ikonra a dokkolójában. Ez teszi a Findert az előtérben lévő aktív alkalmazássá.

A macOS-ban kattintson a gombra "Kereső" ikon a dokkolóban.

A képernyő tetején található menüsorban válassza a „Go” lehetőséget, majd a megjelenő menüben válassza a „Home” lehetőséget. (Vagy nyomja meg a Shift + Command + H billentyűkombinációt.)

A menüsorban kattintson a gombra "Megy" majd válassza ki "itthon" a menüből.

Megnyílik a „Home” mappája a Finderben, és látni fogja a „Music” mappát a többi speciális mappával együtt. Ha most meg kell nyitnia a „Zene” mappát, kattintson duplán a ikonra.

Ha hozzá szeretné adni a „Zene” mappát a Finder oldalsávjához, kétféleképpen teheti meg. Az egyik legegyszerűbb módszer az, ha rákattint és áthúzza az ikont az oldalsáv „Kedvencek” szakaszába.

Mac-en húzza a "Zene" mappa ikont az oldalsávra.

Miután elengedte az egér vagy az érintőpad gombját, a „Zene” mappa megjelenik az oldalsávon. (Ha szeretné, átrendezheti a Kedvencek sorrendjét az elemek fel és le húzásával a listában.)

Az "Zene" parancsikon a Finderben "Kedvencek" oldalsáv.

Alternatív megoldásként hozzáadhatja a „Zene” mappát az oldalsávhoz a Finder beállításai segítségével. Először nyissa meg a Finder Preferences menüpontot a menüsor „Finder”> „Preferences” elemének kiválasztásával (vagy a Command +, (vessző) megnyomásával a billentyűzeten). A Finder beállításaiban válassza az „Oldalsáv” lehetőséget, majd tegyen egy pipát a „Zene” mellé a listában.

A Finder beállításaiban kattintson a gombra "Oldalsáv" majd tegyen pipát mellé "Zene" a listában.

Ezt követően zárja be a Finder Preferences alkalmazást. Mostantól kezdve, amikor csak gyorsan hozzáférnie kell a Zene mappához nyissa meg a Finder ablakot és kattintson a parancsikonra az oldalsávon. Szépen lassan!

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan nyitható meg a Finder egy billentyűparancs segítségével Mac-en
Forrás link


109 Views 0 Ratings Rate it