Így óvd meg a felületeket a sérülésektől építkezés utáni takarítás során!

Avatar Gadam | 2023.01.14. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

result_1589274438155-2.jpg

Így óvd meg a felületeket építkezés utáni takarítás során!

 

Az építkezés utáni takarítás rendkívül időigényes és nagyon nagy odafigyelést igénylő tisztítási folyamat. A szennyeződések mennyisége és minősége miatt ez az általános takarítási típusoktól sokkal több időnkbe és energiánkba kerül. A felületeken található építési maradványok (például a finom falcsiszolásból származó portól a malter fröccsenésen át a falfestékig) szinte kimerítik a szennyeződések teljes skáláját. Eltávolításuk nehézségét, bonyolultságát már csak a tisztítandó felület anyagának érzékenysége vagy struktúrája fokozhatja (Például egy puha műanyagot vagy egy érdes felületet sokkal nehezebb megtisztítani.) Sok felület érzékeny a dörzsölésre vagy súrolásra, de a tisztítószerek/oldószerek téves megválasztása is súlyos károkat okozhat egyes burkolatokban! Ezért kiemelten fontos az eszközök és az eljárások helyes megválasztása.

És most elárulunk pár műhelytitkot!

  1. Ablak vagy üvegtisztítás közben fontos társunk lesz a pengés kaparó, aminek mindig legyen hibátlan a pengéje és műanyagkeretes ablakok üvegének tisztítása közben csak bevizezett üvegen használjuk és csak merőlegesen toljuk az üveg és a keret találkozásánál található gumicsíkra!
  2. A gőztisztító gépet használhatjuk a fugák kitisztítására és az ablakkeretek apró réseinek kitisztítására is.
  3. Súroló-/felmosógéppel a hideg padlóburkolatokat sokkal jobban meg lehet tisztítani, mint hagyományos moppal.
  4. Az üvegfelületek épségére a szivacs dörzsi oldala is veszélyes lehet!
  5. A műanyag felületekben a nitrohígító kárt tehet! Például megmattítja azt.

Hasonló tippekért, tanácsokért látogass el blogunkra: BLOG – cikkek a takarításról, hírek a Takarító Kommandóról (takaritokommando.hu)

Építkezés utáni takarításért pedig keresd fel takarító cégünket (a Takarító Kommandó), és megrendelés esetén a lehető legkorszerűbb gépekkel és kiváló tisztítószerekkel vonulunk fel!


27 Views 0 Ratings Rate it