Kerala stílusú gomba curry recept | Élelmesen

Avatar Gadam | 2021.02.05. 48 Views 0 Likes 0 Ratings

48 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

GYIK


Használhatok konzerv lencsét?

Ebben a receptben száraz lencsét használtunk, de használhatjuk az ónozottakat is.

Mivel a hüvelyesek konzervjei már részben megfőttek, felveheti őket curry-be a gombákkal és a paradicsommal együtt, és mindezt csak 10-15 percig főzheti.

Száraz lencsével ehelyett a főzési idő valamivel hosszabb. A felgyorsítása érdekében a hüvelyeseket legalább 2 órán át vagy egy éjszakán át előre áztathatja, mielőtt hozzáadná a húsleveshez.

Melyik gomba a legjobb ehhez a curryhoz?

Készíthet curry-t szinte mindenféle gombával. Ebben a receptben a King Oyster típust választottuk „húsos” állaga miatt. Vegán curry lévén szerettük volna, ha a gombák valóban kiemelkednek, és azt találtuk, hogy a királykosztrák finom, „húsos” állagúak.

További nagyszerű alternatívák a következők:

  • Shiitake gomba

  • Portobello gomba

  • Gesztenyegomba

  • Vadgombák

Hogyan készíthetek Kerala curry-t kókusz nélkül?

A kókuszdió a kerala kulináris hagyományok egyik alapanyaga, és gyakran reszelve, apróra vágva vagy tejként használják. Ehhez a recepthez a kókusztejet választottuk, hogy a curry szuper krémes állagú legyen.

Ha azonban nincs ilyen összetevője, vagy inkább kókuszmentes curry-t szeretne, akkor helyettesítheti bármilyen növényi tejjel azonos mennyiségben.

A mandula, a rizs, a szója és a zab tej kiváló lehetőség, és a kókusztejjel ellentétben a gombapörköltje sokkal alacsonyabb zsír- és telített zsírtartalmúvá teszi.

A vastagabb állag elérése érdekében ezután egy teáskanál burgonyakeményítőt adhat a húsleveshez.

Alternatív megoldásként cserélje le sima vízzel vagy zöldséglevessel.

Mi illik ehhez a gombás curryhez?

A dél-indiai hagyományok szerint az ehhez hasonló zöldséges curry-hez gyakran társulnak olyan lepénykenyerek, mint a naan vagy a roti. Melegítse őket a sütőben vagy egy serpenyőben, és ezt használja fel a kiadós curry feltöltésére.

Szeretjük hosszú szemű barna rizzsel is párosítani a rostok fellendülését és a fehérjék hozzáadását ehhez a vegán pörkölthez. Főzd meg a rizst a csomag utasításainak megfelelően, majd tálald ugyanabban a tálban a curry-vel.

[ad_2]
Source link


48 Views 0 Ratings Rate it