Keresse meg azokat az egyházakat, amelyek azonos neműek házasságát kötik ezen az oldalon

Avatar admin | 2021.03.17. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az azonos neműek közötti házasságokat kötő egyházak keresése ezen a webhelyen című cikkhez

Fénykép: Darázs Dee (Shutterstock)

A Vatikán elengedett állásfoglalás ezen a héten megerősítve, hogy támogatják az azonos neműek közötti kapcsolatokat, de megfogadták, hogy nem áldják meg szakszervezeteiket a katolikus egyházban. A közlemény azt állítja, hogy az egyház továbbra is megadja áldását az LMBTQ + közösség azon egyedeinek, akik követik az egyház tanítását, de szilárdan meg vannak győződve arról, hogy „nem igazolhatják ezeket a kapcsolatokat és nem tehetik őket egyházi áldás törvényes tárgyává, mivel a pozitív elemek a Teremtő tervéhez nem rendelt unió összefüggései. ”

A nyilatkozat ellentmond az LMBTQ + tagok növekvő elfogadásának a katolikus egyházban. 2014-ben a Pew Research Center megállapította A katolikusok 85% -a 18-29 éves korosztály támogatta az azonos neműek kapcsolatát és házasságát, és a 2015-ben készült felmérés kijelentette, hogy a keresztény csoportok 54% -a elfogadta az azonos neműek kapcsolatát. Akár tetszik a Vatikánnak, akár nem, világszerte vannak olyan egyházak és vallási csoportok, amelyek megerősítik az azonos neműek egyesülését.

Mit jelent ez a katolikus LMBTQ közösség számára?

Ez az álláspont nem okoz megdöbbentést a Katolikus egyház és az azonos neműek kapcsolatai, de rontja az LMBTQ + közösség szeretete és jóléte terén elért haladást. A szövetségi kormány csak az elmúlt hat évben fogadta el a az azonos neműek házasságának legalizálása az Egyesült Államokban.

Az emberi jogok e megerősítése ellenére külön törvényeket hoztak létre a vallás nevében, hogy megakadályozzák az azonos nemű párok polgári jogait. Az államok szeretik Tennessee aláírt egy számlát annak lehetővé tétele, hogy az örökbefogadó ügynökségek megtagadják az azonos nemű párok hozzáférését a vallásszabadságon alapuló örökbefogadó szolgáltatásokhoz. Az, hogy a katolikus egyház megtagadja áldozatát az azonos neműek szövetségére, csak elősegíti az ilyen megkülönböztetést.

Szerencsére számos egyház és pap elítéli a Vatikán álláspontját, és továbbra is azonos nemű szertartásokat tart. Az ausztriai plébánosok elmondták Reuters“” Olyan sokakkal szolidárisan – a jövőben nem utasítunk el olyan szerető párokat, akik azt kérik, hogy Isten áldását ünnepeljék meg, amelyet mindennap átélnek, szintén istentiszteleten. ” Az osztrák papok számos paphoz és egyházhoz csatlakoznak, akik megígérik, hogy tiszteletben tartják az azonos nemű párok egyesületét.

Hogyan lehet megtalálni az azonos neműek házasságát üdvözlő egyházakat és hitalapú intézményeket?

Az oldal gaychurch.orgbár nem a legfogóbb név, azt hirdeti, hogy „a világ legnagyobb üdvözlő és megerősítő egyházi névjegyzéke”. A webhely kezdőlapján feldereng a szivárványos zászló, valamint a keresőgomb elöl és középen, és miután rákattint a „keresés” gombra, a „Keressen egy templomot” térképre kerül, ahol megadhatja irányítószámát vagy címét.

Beírtam a saját irányítószámomat, és megtaláltam egy listát a térségemben 100 megerősítő egyházról, beleértve az egyházak nevét, címét, a helyüket jelölő térképet és a weboldalakat. A lista tartalmazza az egyház felekezetét és egy sort is, amely megmutatja, hogy ugyanazon neműek házasságot kötnek-e vagy sem. A webhely a „a homoszexualitás és a Biblia, ” könyveket, és egy listát azonos nemű felekezeteket megerősítő.


Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok