Klasszikus királyrák recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2021.02.01. 191 Views 0 Likes 0 Ratings

191 Views 0 Ratings Rate it


Kérem szívesen Hank Shaw miközben felszolgál valamilyen alaszkai királyrákot! ~ Elise

Az egyik korai emlékem gyerekkoromban az alaszkai királyi ráklábak halmozását ette az éttermekben. Rengeteg olvasztott vajba mártogatva és citromes ékkel tálalva, amelyet ritkán használtam, rengeteg móka volt nagy, gazdag, zamatos rákhús darabokat húzni azokból a hatalmas lábakból.

New Jersey-ben nőttem fel, ahol a sokkal kisebb kék rák uralkodik, ezért az óceán fenekén kóborló, akár hat méter hosszú óriási rákok ötlete egzotikus és kissé ijesztő is volt. Ezeknek a rákoknak az elfogyasztása olyan volt, mintha egy másik világba utaznánk.

Mint később megtudtam, azt volt egy másik világ akkoriban. Családunk nem volt különösebben gazdag, és soha nem emlékszem, hogy a királyrák még ugyanabban az osztályban volt, mint a maine-i homár. Királyrák volt az, amit akkor kaptál, amikor a homár túl drága volt.

Ha megnézi az alaszkai királyi rákhalászat történetét, megtudja, miért. Pontosan ugyanabban az időben, amikor a királyi rák hegyeit élveztem, a halászat elérte a fenntarthatatlanság magasvízszintjét. 1981-ben a halászok 130 millió font királyt hurcoltak el. Két évvel később a halászat összeomlott.

Évekig tartott, de a rákkészletek helyreálltak. Azóta a királyi rákot fenntarthatóan halászták Alaszkában. És bár soha többé nem lesz olcsó, mégis a világ egyik legnagyobb luxus étele.

A gazdag, puha és fényes királyrák inkább a homárra emlékeztet, mint a rákra. A húst szintén könnyű kinyerni, és kitölti a héjakat, ami fontonként jó mennyiségű húst ad – ellentétben a többi rákkal.

A királyrákot a legjobban egyszerűen tálalhatjuk. Túl sokat tenni, mintha kaviárt töltenénk egy burritóba. Pároljon, grillezzen vagy akár mikrohullámú sütőt, majd válasszon egy támogató lejátszót és élvezze. A klasszikus az olvasztott vaj és a citrom. Okkal klasszikus.

Fogyasztóként két dolgot kell szem előtt tartania: Először is, bizonyosodjon meg róla vesz amerikai rákot. Rengeteg olcsó orosz királyrák van a piacon, és azért olcsó, mert az oroszok gyorsan megsemmisítik a halászterületüket. Az amerikai halászok a fenntarthatóság szigorú szabályai szerint dolgoznak, ezért az amerikai rák drágább. Jutalmaznunk kell őket a tisztességes játékért.

A második dolog, amire emlékeznie kell, az az gyakorlatilag az összes királyrák elő van főzve. Meg kell, hogy megőrizze a frissességet. Az alaszkai királyrákot a kikötőben főzik és fagyasztják be. Ha nem tennék, az óriási rákok órákon belül elpusztulnak és elrothadnak. Ez azt jelenti, hogy szakácsként valóban királyrákot melegítesz, nem pedig főzöl. Tehát légy szelíd. Inkább 5 percig párolom, és egy nap hívom. A királyráknak valójában semmi másra nincs szüksége.


Source link


191 Views 0 Ratings Rate it