Kerülje az autókereskedési díjak kifizetését

Avatar admin | 2021.02.04. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az autókereskedői díjak elkerülése című cikkhez

Fénykép: FabrikaSimf (Shutterstock)

Ha a tárgyalás gondolata a díjak egy új autóért egy márkakereskedésben megtörsz kaptárban, ne feledje, hogy a kutatás a legjobb barátja. Vásárlás előtt tudd meg, mely díjakat kell fizetned, melyiket te tárgyalni, és melyiket lehet kerülje el teljesen.

Kereskedői díjak, amelyeket nem tud elkerülni

Ne számítson arra, hogy a márkakereskedés elköltözik Öntől forgalmi adó és regisztrációs (vagy licenc) díjak. A regisztrációs díjak fedezik a jármű nyilvántartásba vételének folyamatát, rendszám rendelését, és elhelyezés az autók cím a nevedben. A forgalmi adók államonként és államonként változnak önkormányzat, míg rbejegyzési és licencdíjak általában összege A jármű teljes mennyiségének 1–3 százaléka költség.

Dokumentumdíjak regisztrációs szolgáltatásainak kezeléséért felszámolásra kerülnek. Egyes államok korlátozzák a felszámítható összeget, míg másokban, kevés a szabályozás. Emellett egyes kereskedések díjat számítanak fel mozgathatatlan, normál árfolyam, ami azt jelenti, hogy nem fog tudni tárgyalni az árról. Gépkocsi modelljétől és államától függően számítson egy átlagos dokumentumköltségre te bárhol 100 dollártól 500 dollárig. Ha fizetést kérnek tőled lényegesen több, próbáljon alacsonyabb árat tárgyalni a jármű hogy ellensúlyozza a költségeket.

Egy másik megkerülhetetlen díj a rendeltetési díj, illetve az autógyártó díja a jármű gyárból a márkakereskedésbe történő leszállításáért, beleértve egy teli tartály benzint. Mivel a díj fedezi a márkakereskedés általános költségeit, ez nagyjából nem alkuképes. Az összeget általában nem veszik figyelembe a jármű eladási árában, tehát mindenképpen kérdez. A céldíjak általában 900 és 1200 dollár között mozognak, True Car Advisor-onként.

Tárgyalási díjak – vagy elkerülendő

Ha egy kereskedő ragaszkodik az alábbi díjak bármelyikéhez, érdemes lehet elsétálni vagy tovább vásárolni. Ez azt mondta, a várható teljes A tárgyalások során a jármű költségeire kell összpontosítania. A maximális rugalmasság érdekében az alkudozási asztalnál ne feledje, hogy mindig téríteni tudja a különbözetet díj ellenében, ha alacsonyabb matrica árat követel az autóért. Ezen vádak némelyike ​​azonban csak régi pénz megragadása, amelyet vitatni kell.

Hirdetési díj

Néhány kereskedő megpróbál néhány száz dollárt hozzáadni a füléhez ellensúlyozza az országos vagy regionális reklámkampányok költségeit. Ezt a költséget azonban már bele kell foglalni a a matrica ára, és nem egy meglepetés kiegészítő a végső számlához.

Kereskedő előkészítési díja

Néha egy kereskedő elkapkod többen száz dollár a „szolgáltatásért”, amellyel felkészíti autóját arra, hogy a jármű megvásárlása után eldobja a tételt. A „szállítási díj” néven is ismert szolgáltatás magában foglalhatja a hangolást vagy az autómosást, de amit fizet, az rendkívül felfújt és felesleges – különösen, ha márkát vásárol –új autó. Kivéve, ha az autót házhoz szállítja, a rendeltetési díjnak már fedeznie kell azt a költséget, hogy az autó bemutatásra kerül a tételen.

Hitelfizetési díjak

Ha autóját a márkakereskedésen keresztül finanszírozza, vigyázzon a kölcsön szervizelésével járó díjakra. Néha tranzakciós vagy szolgáltatási díjat számíthatnak fel Önnek, ha egyszerűen csak időben teljesített fizetést. Ne rohanjon a finanszírozásba, és a hitel megértése érdekében olvassa el figyelmesen az apró betűs részt fizetési feltételek.

Piaci kiigazítási díj

Ha egy népszerű járműmodellt vásárol, amelyből hiány van, a márkakereskedés felszámolhatja a piaci kiigazítási díjat, ami több ezer dollárba kerülhet. Ha a jármű iránti kereslet, sajnos kevesebb szerencséje lesz a tárgyalások során ezt a díjat. Mégis kérhetne kedvezményt, ha ez egy olyan make-or-break ár, amely éppen meghaladja a költségvetését.

Felesleges add-ons

A díjaktól eltekintve távol tartsa magát a márkakereskedés kiegészítőitől, amelyek akár az ajánlat gyenge érték, felesleges más szolgáltatásokkal, vagy kevesebbe kerül, ha máshol gondoskodik róluk.

VIN maratás

A lopás megakadályozása érdekében a márkakereskedések felajánlják, hogy lopás megakadályozására az autó ablakába marják autójának járműazonosító számát (VIN).nt, általában pár száz dollárért. Hiába maratás potenciálisan kedvezményt kap az autó biztosításáról, azt’s rossz üzlet ezen az áron –főleg, hogy egyes rendőri erők ingyen fogják megtenni.

Fogyatékosság és életbiztosítás

Szinte biztosan olcsóbb fedezetet kaphat (ha még nem fedezi) otthonában, autójában vagy életbiztosítóján keresztül, mint egy autókereskedésnél.

Festéktömítés, rozsdaszigetelés vagy szövetvédelem

Emlékezz rá „TruCoat” jelenet a Fargóban? Az autók tartósan készülnek, és nem igényelnek további kezeléseket, például festéktömítéseket vagy szövetpermeteket. Ezek a kiegészítők általában több száz dollárba is kerülnek.

Kiterjesztett garanciák és karbantartási tervek

A márkakereskedési garanciák általában drágák, és miután belép az apró betűs részbe, rájön, hogy kínálnak korlátozott vagy felesleges előnyöket. A Consumer Reports azt javasolja, hogy tartsanak helyette feltöltött sürgősségi alapot –bár ha a nyugalom megfelel a költségvetésének, semmi sem akadályozza meg a meghosszabbított garancia megvásárlásában, vagy. Legalább vegye figyelembe a érvek és ellenérvek, első.


Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok