Készítsen egy szomorú, elavult kiflit az olajsütőjében

Avatar admin | 2021.07.08. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Perk Up egy szomorú, elavult kifli a légsütőben

Fénykép: Ton Wanniwat (Shutterstock)

Van valami nagyon csábító a nagy, műanyag kupolával ellátott croissant-tartályokban, amelyeket az élelmiszerboltban és a Costco-nál lát, de vajszirénás daluknak ritkán engedek. Túl stresszes! De a múlt héten Láttam egy 12 csomagot eladni csupán három (3) amerikai dollárért, és már nem tudtam ellenállni. Megvettem ezeket a croissant-kat, és (elkerülhetetlenül) nem sikerült mindet elfogyasztanom, mielőtt elavultak volna.

Az elavult kifliből kiváló kenyérpuding és érdekes krutonnal, de nem sütök júliusban (vagy soha, de igazán), és nem volt kedvem reggelire salátát enni (alpedig én vagyok nem fogalomként ellene). Csak egy kiflit akartam, és azt akartam, hogy jó íze legyen. Szerencsémre van egy légsütőm, de a péksütemény felélesztése nem olyan egyszerű, mint a kis kosárba dobni. Csakúgy, mint egy elavult bagett (vagy bármilyen kérges kenyér) felelevenítése, először vízzel kell lefuttatnia.

A légsütő hője elhárítja a keményítő retrográdációjának néhány hatását, felszabadítva a keményítő kristályaiba befogott vizet, és a különös nedvesség biztosítja, hogy az összes keményítő szép és puha legyen. Ez működik nagy, kérges bagett 300 fokos sütőben, és egyetlen kifli esetén működik a légsütőben.

A módszer egyszerű. Kapcsolja be a mosogatót, és rövid ideig engedje át a kiflit a folyó vízen. Melegítse a sütőt 350 ° C-ra, és 3-4 percig melegítse, egyszer megfordítva, amíg a kifli meleg és puha, finom, de ropogós külsővel rendelkezik. Az átalakulás egyszóval megdöbbentő. A kemény, rágós élek és a morzsás textúra távoli emlékké válik.

Az egyetlen probléma ezzel az, hogy most nincs okom arra, hogy ne vásároljam meg azokat a hatalmas műanyag edényeket, amelyek kiflivel vannak tele. De talán ez nem igazi probléma.


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok