Készítsen saját kavicsszerű e-papír okosórát ezzel az 50 dolláros készlettel – Tekintse át a Geek-et

Avatar admin | 2021.01.24. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Watchy sematikus ábrája
SQFMI

Itt az ideje, hogy tegye félre drága Apple Watch-ját, és térjen vissza az alapokhoz. Az SQFMI nyílt forráskódú Éber lemond az egyszerű kialakítás divatos funkcióiról, egy 1,54 hüvelykes e-papír kijelzőről, egy majdnem hetes akkumulátor-élettartam, és a végtelen testreszabási lehetőségek. Mindössze 50 dollárért (a cikk írásakor 45 dollárért kapható) a Watchy kit tökéletes azok számára, akik az Apple Watch-ot el akarják süllyeszteni, vagy egyedi okosórát akarnak építeni az alapoktól fogva.

Mivel az okosórák egyre bonyolultabbá válnak, nem tehetek róla, hogy vajon hol romlottak el a dolgok. Az első „igazi” okosóra, az úgynevezett a kavics, nem zavarta a felesleges funkciókat, és az e-papír kijelzőjének köszönhetően 7 napos akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhet. Az Apple és a Fitbit mai okosóráival ellentétben a Pebble nem került vagyonba, nem kellett mindennap tölteni, és felesleges funkciókkal sem zavart.

Ily módon a Watchy olyan, mint Pebble szellemi utódja. Olcsó, hosszú az akkumulátor-élettartama (5-7 nap kikapcsolt Wi-Fi mellett), és nem zavarja az olyan funkciókat, mint az alváskövetés vagy a pulzusmérés. A Watchy rezeg, ha értesítést kap, megmutatja a hőmérsékletet, megszámolja a lépéseit, és ennyi. A mellékelt Wi-Fi és gesztustámogatás lehetővé teszi a Spotify vezérlését vagy a telefonhívások elrázását, de a Watchy ismét elég csontos a dobozból.

A Watchy fényképe egy egyedi Tetris órafelülettel és Gameboy tokkal
Vigyázzon egy egyedi ‘Tetris’ órafelülettel és Gameboy tokkal. SQFMI

De itt végre ragyoghatsz te, a zseniális programozó. A Watchy hackerbarát és nyílt forráskódú, amely lehetővé teszi a saját kódolását órák, 3D-ben kinyomtathatja egyedi karóráját, frissítheti az óra hardverét, vagy mindent átírhat az alapoktól kezdve. Nehéz olyan hordható ruhákat találni ilyen szintű testreszabással, különösen olyan áron, amely egyes Raspberry Pi termékeket szégyenbe hoz.

Rendelhet egy Watchy készletet a Tindie-n mindössze 50 dollárért (a cikk írásakor 45 dollárért eladó). Ne feledje, hogy a készlethez nem tartozik óraszíj (a szokásos hevederek elférnek), és ehhez nagyon alapvető szerszám nélküli szerelésre van szükség. Azt javaslom, hogy nézzen át néhányat Figyelmes dokumentáció az SQFMI weboldalán, mielőtt kihúzza a csatlakozót, különösen, ha ambiciózus barkácsművész vagy, aki a lehető legtöbbet akarja kihozni a Watchy-ból.

Forrás: SQFMI keresztül Gizmodo
Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok