Libanoni burgonyasaláta recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.01. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Melyik a legjobb burgonya a burgonyasalátához?

A viaszos burgonya a választás a keményítőtartalmú és a viaszos fajták között a saláta burgonya elkészítésekor.

Mivel nedvesebbek és alacsonyabb a keményítőtartalma, a viaszos burgonya főzés után jobban megőrzi formáját, és szilárd, krémes állagú.

Ebben a receptben a baba burgonyáját választottuk, de más viaszos fajtákat is kipróbálhatunk, például:

  • Új burgonya

  • Red Bliss

  • Francia Ujjazás

  • Piros Adirondack

  • Desiree

  • Charlotte

Ha ezek egyikét sem találja, akkor is használhat minden célra szolgáló fehér burgonyát. Javasoljuk azonban, hogy főzés közben gyakran ellenőrizze őket, mivel gyorsabban pépesülhetnek.

Készíthetek krumplisalátát előre?

Ez a burgonyasaláta recept tökéletesen alkalmas az étkezés elkészítéséhez.

A burgonyát például előző este felforralhatjuk, és egy éjszakán át hűtőben hagyhatjuk hűlni.

Másnap reggel csak annyit kell tennie, hogy összerakja a saláta hozzávalóit, és feldobja őket a citrom öntettel – az összes ebéddobozt rendezni fogja a héten!

Ez a burgonyasaláta jó a fogyáshoz?

Ezt a burgonyasaláta receptet úgy terveztük, hogy a lehető legegészségesebb és táplálkozási szempontból kiegyensúlyozottabb legyen. Minden adag takar három a napi 5-ből gyümölcs és zöldség esetében, és rendelkezik csak 340 kalória, amely a teljes kalóriaszükséglet kevesebb mint 20% -át fedezi egy nap alatt.

A burgonya megforrasztásával és citromalapú öntettel feldobva megtartottuk zsírok minimálisra. Adtunk egy adag hüvelyeseket is, hogy ezzel az étkezéssel élénkítsük növényi eredetű fehérjék és extra szálak.

Ennek a salátának egyetlen tálja óriási 11g szál, amely lefedi ennek a tápanyagnak a KFI-jének majdnem felét. A rostok segítenek lassítani a szénhidrátok és cukrok emésztését és felszívódását, lehetővé téve az energia egyenletes felszabadulását a nap folyamán, ami a legjobb szövetséges minden fogyókúrás étrendhez.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it