Kínai forró és savanyú leves

Avatar admin | 2021.02.01. 44 Views 0 Likes 0 Ratings

44 Views 0 Ratings Rate it

A forró és savanyú leves nagyon hasonlít a chilihez; minden családnak megvan a maga receptje, és minden család úgy gondolja, hogy az övék a legjobb.

Amikor a helyi kínai piacon jártam, és a gombákat néztem, megkérdeztem az egyik másik vásárlót, egy pici és ős nőt, fele olyan magas, mint a fenekem, akinek a bevésett ráncai barátságos mosolyt kerestek, ahol a fa fülgombák voltak.

– Mire használja őket?

– Meleg és savanyú leves – válaszoltam.

“Mit? Nem akarod ezeket. Itt – fogott egy zacskó szárított shiitake-et – használja ezeket.

“Nem! Nem akarja ezeket forró-savanyú leveshez! – kiáltott mögöttem egy másik, vaskosabb hölgy. Mondott valamit kantoni nyelven az első hölgynek, mielőtt egy friss csokor enoki gombát fogott és a kosaramba dobta. “Ez jobb.”

Forró és savanyú leves

Hamarosan kilenc nő vitatkozott a folyosó közepén. Középen ragadtam, dühös sértések és a forró és savanyú leves dédelgetett családi receptjeinek védelme között rekedtem kantoni és angol nyelven egyaránt.

Az emberek sértegették egymás családját, bírálták Kína különböző tartományait (mind egyetértettek abban, hogy az északi emberek nyilván nem tudnak jó levest főzni), és szeszélyből megváltoztatták a bevásárlókosaram tartalmát.

Végül elhatározták, hogy feltétlenül fekete gombafélét kell használnia – a kellemes összetevő találó, de nem tetszetős elnevezése – és a liliomrügyeket. A másik gomba rajtad múlik. Bármelyik mellett dönt is, mindenképpen legyen kész megvédeni választását.

Gomba és liliom rügyek a kínai forró és savanyú leveshez

Mi a forró és savanyú leves?

A forró és savanyú leves a kínai kedvenc menüpont, és hosszú múltra tekint vissza a hagyományos kínai konyhában. Amint a fenti történet alapján elmondhatja, sok „helyes” módszer létezik rá!

A leves domináns ízei fűszeresek és savanykásak, a gombák földi ízeivel. A textúrák kontrasztot alkotnak a tofu és a tojás selymessége és a gomba ropogós, rágóssága között is.

Melyek a forró és savanyú leves összetevői?

A forró-savanyú leves elkészítésének legnehezebb része valójában csak az összes hozzávaló összegyűjtése. Ha ezek megvannak, egy óra alatt egy tál étterembe illő leves kerülhet az asztalra egy órán belül!

Íme néhány speciális összetevő, amire szüksége lesz:

Néha megtalálhatja ezeket az összetevőket egy jól felszerelt ínyenc élelmiszerboltban, de a legjobb megoldás, ha a legközelebbi ázsiai szupermarketbe indul.

BÓNUSZ: A gombák és a liliomrügyek még jó ideig a kamrában maradnak. Forró és savanyú levest fogyaszthat, amikor a vágy eljön!

Vegetáriánus forró és savanyú leves

A forró és savanyú leves verzióm csirkehúslevessel készül, de a zöldséglevest könnyen helyettesítheti a vegetáriánus verzióval.

Tárolás és fagyasztás

Ezt a levest a legjobban azonnal meg lehet fogyasztani, amint elkészült, és nem fagy meg jól. Ha maradványai vannak, melegítse fel őket óvatosan a tűzhelyen, lassú tűzön.

Több klasszikus kínai recept!

Frissítve 2021. január 31 .: Felszórtuk ezt a bejegyzést, hogy csillogjon. Az eredeti recept nem változott.


Source link


44 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok