Krétai árpaszínű recept | Élelmesen

Avatar Gadam | 2021.01.31. 17 Views 1 Like 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Hogyan vágja le a görög kétszersültet?

Kétféle módon formázhatjuk és szeletelhetjük a tésztát görög kétszersült készítéséhez.

A receptünkben a tésztát 130 g (4,5 oz) darabokra osztottuk, pogácsákká formáztuk, majd vízszintesen felszeleteltük. A tészta levágásához használhat süteménydrótot vagy éles kést.

Alternatív megoldásként az egész tésztát egyetlen hosszú farönkké formálhatja, például bagettet. Ezután vágjon 3 cm (1 hüvelyk) vastag szeletekre anélkül, hogy végig vágná. Így az egyes szeleteket alul fogják össze a második evés és az első sütés során.

Végül szeletelje a kétszersültet, ahol korábban megkapta, és a fenti receptünk szerint ismét sütjük.

Milyen típusú élesztő a legjobb ezekhez a kenyérsütésekhez?

A kétszersült tészta elkészítéséhez azonnali száraz élesztőt, aktív száraz élesztőt vagy friss élesztőt használhat.

Mindannyian egyenértékűek és ugyanazokat az eredményeket adják, ezért ez csak személyes preferenciák kérdése.

A friss élesztőt tömbként értékesítik, és használat előtt fel kell oldani langyos vízben. Ehhez a recepthez cseréljen fel 7g (0,2 oz) száraz élesztőt 16g (0,5 oz) frissre.

Ahogy a neve is mondja, az aktív száraz élesztő száraz. A friss élesztővel ellentétben az élesztősejtek inaktívak, és először aktiválni kell őket[1]. Ehhez oldja fel a granulátumokat langyos vízben, és hagyja 5 percig buborékolni.

Végül az azonnali élesztő (vagy gyorsélesztő) az aktív élesztő szárazabb változata, és használat előtt nem kell aktiválni. Bár azonnal beleteheti a tálba, mindig először igazoljuk, hogy biztosan jól működjön. Ebben a “virágzásnak” nevezett folyamatban az élesztőgranulátumokat langyos vízzel és liszttel felveri. Ezután várja meg, amíg a keverék buborékzik és térfogata megnő.

Készíthet-e árpalisztet gyöngy árpából daráló nélkül?

Igen tudsz. Csak egy szitára, egy erős turmixgépre és egy kis türelemre van szüksége.

Először keverje a gyöngy árpát a konyhai robotgépben durva őrlésig. Ezután vigye át egy finom szemű szitán, hogy kivonja az eddig kapott lisztet, és tegye félre.

Ezután tegye vissza a szitán maradt mennyiséget a turmixgépbe, és ismételje meg a blitelés és a szitálás lépését még néhányszor.

Add hozzá további árpa szemeket az élelmiszer-feldolgozóhoz, amíg el nem éri a kívánt árpalisztet.

A blitelés és a szitálás végére úgy érzi, hogy marad néhány árpapelletta. Ne aggódjon, pontosan úgy főzheti őket, mint a gyöngy árpát, és készíthet egy ízletes tabbouleh vagy a kiadós leves.


Source link


17 Views 0 Ratings Rate it