Különbség az izzadásgátló és a dezodor között

Avatar Gadam | 2021.07.31. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Kép az izzadásgátló és a dezodor közötti különbségről (és hogyan lehet tudni, hogy melyiket kell használni)

Fénykép: nastya_ph (Shutterstock)

Mindenkinek megvan az oka arra, hogy dezodort vagy izzadásgátlót visel (vagy nem visel) – legyen az izzadás, szaglás vagy a társadalmi normáknak való engedés. De ha valaki úgy dönt, hogy siklik vagy permetez egy ilyen terméket, tudja a különbséget közöttük?

Persze a nevük elárulja: a dezodor foglalkozik a szaggal, az izzadásgátló pedig az izzadsággal. De ennél több van a történetben. Íme, mit kell tudni a dezodor és az izzadásgátló közötti különbségről, és hogyan lehet tudni, hogy melyiket használja (ha egyáltalán választja).

Mi a különbség az izzadásgátló és a dezodor között?

A fő különbség az izzadásgátló és a dezodor között az összetevőkben van. Az izzadásgátlók alumínium-alapú vegyületeket tartalmaznak, amelyek elzárják az izzadságcsatornákat, és szárazon tartják a hónaljat. Lucy Chen, a Riverchase Dermatology bőrgyógyásza mondja a Housekeeping. Bizonyos esetekben az izzadásgátlók csökkenthetik az izzadságszagért felelős baktériumokat is, de ez inkább bónusz, mint a termék célja.

A hagyományos dezodorokat viszont úgy fejlesztették ki, hogy növeljék a bőr savasságát és elpusztítsák a bőrön lévő baktériumokat – pontosabban a verejtékben lévő baktériumokat, amelyek csípős aromáját adják neki – magyarázza Chen. És mint Jó Housekeeping Institute A szépséglaboratórium igazgatója Dr. Birnur Aral megjegyzi, vannak olyan dezodorok is, amelyek illatanyagokat tartalmaznak, hogy elfedjék a szagokat anélkül, hogy elpusztítanák a baktériumokat. Akárhogy is, de a dezodor önmagában nem akadályozza meg az izzadást.

Használjon izzadásgátlót vagy dezodort?

Chen szerint mindkettő biztonságosan használható, tehát nagyban függ attól, hogy mit akarsz tőlük. Ha nem valaki, aki sokat izzad – vagy nem bánja az izzadást -, akkor jó lesz egy dezodor. Ha valaki olyan, akinek az izzadságának nincs erős szaga, de szeretné elkerülni a gödörfoltokat, az izzadásgátló egy lehetőség. És természetesen rengeteg olyan termék létezik, amelyek izzadásgátló és dezodor kombinációi, és mindkét világ legjobbjait kínálják.


Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it