LEGO Tárolási ötletek és megoldások »Kedves

Avatar admin | 2021.04.06. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

LEGO tárolási ötletek készletekhez, minifigekhez, véletlenszerű gyűjteményekhez és különleges bemutatókhoz! Ismerje meg, hogyan lehet a LEGO készleteket és minifigurákat rendezni és válogatni olcsó és megfizethető tárolókkal, kukákkal, táskákkal és egyebekkel.

lego tároló ötlet

Teljesen elismerem: két gyermek szülőjeként, akik nagyon szeretik a LEGO-t, azoknak a kis tégláknak és minifigóknak a tárolása és szervezése vezetett engem teljesen őrült.

Amikor gyermekeink először belekezdtek a LEGO gyűjtésébe, minden tárolási ötlet nélkül belementünk és elég gyorsan megbántuk. És miután egy ideig megvizsgáltuk, hogyan használják gyermekeink a LEGO-jukat, és hogyan szeretnek velük játszani, olyan LEGO-tároló ötleteket és megoldásokat állítottunk elő, amelyek jól működnek a családunk számára.

Egy barkács készlettel kezdtük LEGO bemutató polcok (erről bővebben alább!), és most egy teljesen szervezett rendszerünk van a LEGO számára, amely megkönnyíti gyermekeink számára a hozzáférést és a szervezettség fenntartását.

Psst – mindenképp iratkozzon fel alább a VIP csoportomba, ahová még többet küldök legjobb utazási tippek, barkácsolások és családi ötletek közvetlenül neked.

Hogyan játszanak a gyerekeid?

Mielőtt elkezdené létrehozni a LEGO tárolási ötletek rendszerét, fontos megismerni, hogy családja hogyan használja és hogyan játszik a LEGO-val. Figyelje meg gyermekeit, vagy beszéljen gyermekeivel arról, hogyan szeretnek játszani, így elkészíthet egy tervet, amely könnyen hozzáférhető lesz számukra (és nekik könnyű a szervezettségük!).

Gyermekeink számára felfedeztük, hogy a LEGO játéknak három fő stílusa létezik.

LEGO díszlet. Gyermekeink örömmel építik és építik újra kedvenc szettjeiket, az építkezés során az útmutató füzetek segítségével. Hasznos nekik, ha a készlet minden darabját előre szortírozzák, és a füzet a készlet darabjaival van.

Minifigurás játék. Szeretnek néha csak minifigurákkal játszani, karaktereket cserélgetve újakat keverni. Célként szolgálnak a célgyakorlat számára, történeteket készítenek velük, és ötletes játékban manipulálják őket.

Ingyenes épület. A harmadik mód, ahogy szeretnek játszani a LEGO-val, az az, hogy csak szabadon építenek a klasszikus téglákkal. Ezek olyan LEGO téglák, amelyek nem tartoznak egy adott készlethez. A gyerekek órákat töltenek saját alkotásaikkal, miközben szabadon építkeznek.

lego minifigura megjelenítési ötlet

Olcsó LEGO tároló

Mielőtt belevágnánk, egy dolgot meg kell jegyezni: A LEGO tároló ötleteknek nem kell drágának lenniük! Az alábbiakban felvázolt ötletek egyszerűek, megfizethetőek (olvashatóak: olcsóak) és teljesen hatékonyak.

Az egyetlen befektetés, amelyet valószínűleg el kell végeznie, csak egy kis idő, mivel a LEGO téglákat már az elején megszervezi. Első kezdeti erőfeszítésekre lehet szükség az összes készlet vagy tégla rendezéséhez.

De miután szétválogatta őket, időt és fejfájást fog megtakarítani minden alkalommal, amikor gyermekei velük játszanak.

Tartályok és kukák a LEGO darabok tárolásához

Ami a gyerekeink játékát illeti, néhány célunk van a tárolásukkal kapcsolatban.

 • A játékoknak könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük a gyerekek számára, és a gyerekeknek könnyen takarítaniuk / elrakniuk kell.
 • Olyan tárolóedényekkel kell rendelkezniük, amelyeket a gyerekek maguk nyithatnak és zárhatnak be, és amelyek jól szétválogatják őket.
 • Ideális esetben képesnek kell lenniük arra, hogy teljesen szem elől tegyék őket.

Mindezeket szem előtt tartva, előállítottunk néhány olyan LEGO tároló ötletet a konténerekhez és kukákhoz, amelyek minden kritériumunknak megfelelnek.

Szükséged lesz:

Az alábbiakban felvázolom, hogyan használjuk ezeket!

LEGO Asztali alternatívák

Mielőtt megosztanám a LEGO tárolási ötleteinket, van még egy tippem!

Tudom, hogy sok embernek van LEGO asztala, amellyel a gyerekei játszhatnak, és így szervezik a LEGO téglákat. De házunkban nincs külön játszószoba vagy egy hely, ahol egy teljes LEGO asztalt elhelyezhetnénk.

Tehát van egy másik megoldásunk arra az esetre, amikor a gyerekek el akarják terjeszteni a LEGO-t és játszani.

Egy egész asztal helyett egy másik igazán nagyszerű ötlet a játszószőnyeg. Ez egy egyszerű megoldás, amelynek rengeteg előnye van.

 • Összecsukhatja vagy feltekerheti nagyon kicsi méretre, és elraktározhatja.
 • Tartja a LEGO téglákat a padlótól vagy a szőnyegtől, ahol ráléphetnek (Jaj!).
 • Játék után könnyű használni a szőnyeget az összes tégla és darab visszatöltésére a tartályukba.
 • A gyerekek szétteríthetik a LEGO-jukat a szőnyegen, hogy könnyen láthassák az összes darabot.
játszószőnyeg a lego játékhoz

LEGO készletek szervezése

Tehát beszéljünk a LEGO tárolási ötleteiről és arról, hogyan lehet mindent rendben tartani! Mint mondtam, gyermekeink három nagyon meghatározott módon játszanak a LEGO-val. Tehát minden célra rendeztünk tárhelyet.

Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb mód a LEGO készletek rendezésére.

Minden szetthez szüksége lesz egy gallér méretű Ziploc táskára, cipzárral.

Helyezze a LEGO téglákat és minden szett minden alkatrészét egy zsákba. Ezután tegye az összes füzet elé az útmutató füzetet a készlet azonosításához.

Megállapítottuk, hogy az összes LEGO készletünk elfér a gallon méretű táskában, de ha nagyobb szetted van, akkor több táskára is szükséged lehet. Minden táskánk egy fiókban marad a gyerekszobák mindegyikében.

Végül azt tapasztaltuk, hogy a csúszó cipzár kulcsfontosságú a Ziploc táskáknál, hogy a gyerekek egyedül kezelhessék a kinyitást és bezárást.

lego készlet tárolási ötlet
hogyan lehet a legót egy fiókban tárolni

Tároló kádak LEGO téglákhoz

Ha sok olyan LEGO tégla van egy klasszikus dobozból, amely nem tartozik egy adott készlethez, azt találjuk, hogy egy tároló kád jól működik. Kedvenc kádjaink a LEGO-nál a Michaelsnél találhatók, de hasonlóakat megtalálhat az interneten is.

Szeretem ezt a kádat, mert:

 • Rengeteg téglát tartalmaz, de még mindig elég könnyű ahhoz, hogy egy gyerek hordhassa.
 • A tetején fogantyú, az oldalán pedig kapocs található.
 • Világos, hogy a gyerekek láthassák, mi van benne.
 • Van egy kivehető tálca, amely hasznos a darabok szétválogatásához vagy egy olyan darab szétválasztásához, amelyen a gyerekek dolgoznak.
lego tégla és játszószőnyeg tárolóval

Készítsen egy LEGO Minifigura kijelző polcot

A LEGO minifigurák szervezése volt az egyik legnagyobb kérdésünk. Gyermekeink szeretik keverni és összeilleszteni a minifiguraikat, játékra használni, és a ház körül mozgatni őket.

Szükségünk volt tehát egy helyre, ahol szervezetten tarthatjuk őket, és amelyhez a gyerekek könnyen hozzáférhetnek és játszhatnak.

Építettünk egy sor szokást LEGO kijelző polcok és olyan könnyű volt! Sok barát újrateremtette, és ez minden alkalommal működik.

Ez egy egyszerű és valóban megfizethető módszer arra, hogy legyen hely a LEGO minifigurák rendezésére, és megakadályozza, hogy átvegyék az életedet!

LEGO bemutató polcok
LEGO bemutató polcok

LEGO SET Megjelenítési ötletek

És végül, ha van gyereke, aki imádja megjeleníteni az általuk készített alkotásokat vagy díszleteket, azt tapasztaltuk, hogy néhány nyitott polc nagyon jól működik!

Tökéletes olyan készletekhez, amelyek sok játékkal vagy jelenetépítéssel járnak. Így a gyerekek felépíthetik a készleteket, és egy kicsit ki tudják hagyni őket, miközben ötletes játékra használják őket.

hogyan lehet megjeleníteni a legót

Ötletek további gyerekcikkek megszervezéséhez

Ha szereted ezeket a LEGO tárolási ötleteket és megoldásokat a LEGO szervezéséhez, meg kell látnod a többi gyerekbarát ötletünket és hackjeinket!

lego minifigura megjelenítési ötlet
lego set kijelző
hogyan lehet a legót egy fiókban tárolni

Aktív idő
1 óra

Teljes idő
1 óra

Nehézség
Könnyen

Becsült költség
20 USD

Anyagok

 • Ziploc gallon zsákok cipzárral

 • Tároló kádak

Utasítás

  1. Helyezze a LEGO téglákat és minden szett minden alkatrészét egy zsákba. Ezután tegye az összes füzet elé az útmutató füzetet a készlet azonosításához.
  2. Megállapítottuk, hogy az összes LEGO készletünk elfér a gallon méretű táskában, de ha nagyobb szetted van, akkor több táskára is szükséged lehet. Minden táskánk egy fiókban marad a gyerekszobák mindegyikében.
  3. Végül azt tapasztaltuk, hogy a csúszó cipzár kulcsfontosságú a Ziploc táskáknál, hogy a gyerekek egyedül kezelhessék a kinyitást és bezárást.
  4. Ezután tegyen bármilyen véletlenszerű LEGO téglát egy átlátszó műanyag tároló kádba.
  5. Helyezzen bármilyen LEGO minifigurát a DIY minifig polcaira.

Megjegyzések

Tudom, hogy sok embernek van LEGO asztala, ahol a gyerekei játszhatnak, és így szervezik a LEGO téglákat. De házunkban nincs külön játszószoba vagy egy hely, ahol egy teljes LEGO asztalt elhelyezhetnénk.

Tehát van egy másik megoldásunk, amikor a gyerekek el akarják terjeszteni a LEGO-t és játszani.

Egy egész asztal helyett egy másik igazán nagyszerű ötlet a játszószőnyeg. Ez egy egyszerű megoldás, amelynek rengeteg előnye van.

 • Összecsukhatja vagy feltekerheti nagyon kicsi méretre, és elraktározhatja.
 • Tartja a LEGO téglákat a padlótól vagy a szőnyegtől, ahol ráléphetnek (Jaj!).
 • Játék után könnyű használni a szőnyeget az összes tégla és darab visszatöltésére a tartályukba.
 • A gyerekek szétteríthetik a LEGO-jukat a szőnyegen, hogy könnyen láthassák az összes darabot.

Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok