Legyen kész arra, amikor elkerülhetetlenül betöri a szemüvegét

Avatar Gadam | 2021.01.28. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Legyen kész arra a cikkre, amikor óhatatlanul betöri a szemüvegét

Fénykép: Lorenzo Sala (Shutterstock)

Az éjszaka közepén lépsz a szemüvegedre. Vagy a a ház tüze megolvasztja a szemüvegét keretek. A a tornádó letépi a szemüvegét az arcáról. Vagy a a járvány súlyosbodik, eltörik a szemüveged, minden leáll, nincs lehetőség cserére. Szemüvegviselőként mindenre gondoltam ezek a lehetőségek és még sok más. Yneked is lehet, de még nem vettem a lehetséges szemüveg nélküli jövő felkészülésének lépései. Javítsuk ki.

Készlet fel a szemüvegre

A szemüveg karcolódhat és eltörhet, és ezért több pár birtokában kellene lennie. Jelenleg öt pár áll a rendelkezésemre. És bizony, ga lányok a drága oldalon futhatnak, és az előírások megváltozhatnak – de egy régi recept igen jobb mint a semmi vészhelyzetben, tartsd meg őket, amikor új párt kapsz. Tartson extra párokat a táskájában, az íróasztalánál és az autóban. És ha van egy sürgősségi “go bag”, mindenképpen tartson ott szemüveget is.

Amikor te vagy messze otthonról, hozzon egy-két extra párot az útjára, különválasztva őket, mintha ők lennének az elnök és az alelnök, akik elhagyják a fővárost. Ez különösen akkor hasznos, ha kempingezünk, túrázunk, csónakázunk, vagy bárhol máshol, az otthoni bázistól (vagy optometristától) távol.

Megelőzés karcolások

Ha teheti, szerezzen be karcálló lencséket, és csak azzal tisztítsa meg őket megfelelő anyag, mint egy mikroszálas kendő. Eye Buy Direct óva int a szemüveg pólóval való tisztításától, mivel a ruhaszálak több kárt okozhatnak a lencsében, mint gondolnád; a papírtörlő és a szalvéta még rosszabb lehet.

Vészhelyzet esetén használhatja tál szappan és meleg víz hogy megtisztítsa a szemüvegét anélkül, hogy megkarcolná a lencséket. Használja az ujjbegyeit, és dörzsölje a testápoló nélküli szappant a lencsékre, majd öblítse le meleg víz alatt.

Szüksége van még egy megfelelő szemüvegtokra, amely az olcsó műanyagtól a drága bőrig terjedhet. Mindig rendelkeznie kell egy további üres tokkal, amikor elutazik otthonról, valamint egy szemüvegjavító készletet, amely kis csavarokat, csavarhúzót, tisztító kendőt, orrpárnákat és nagyítót tartalmaz. Minden egyes saját szemüveghez két készletet kell birtokolnia, és a sürgősségi szemüveg mellett kell tartania. Soha nem lesz szemüveg vagy egyszerű javítás nélkül, amikor szüksége van rá.

Terv a legrosszabbra-eset forgatókönyvek

Kétségbeesett időkben használhat fehér ragasztót és magazinpapírt ideiglenesen köt egy törött szemüveges híd azáltal, hogy a magazinpapírt vízszintes csíkokra szedi, ragasztót ad hozzá és mindkét oldalára rétegezi őket. A ragasztó és az újság lényegében papit készítheter-mâché kötvény, amely rövid ideig tarthat, mielőtt eljutna valamelyik tartalék párjához. Hasonlóképpen, ha elveszíti a szemüveg csavarját, és MacGyve-t kell használniaHa vészhelyzetben van, csipesszel behelyezheti a csavaros nyakkendőt a csavar furatába.

Tudni hogyan kezelhetjük a biztonsági mentési névjegyeket

A kapcsolatok hihetetlenül kényelmesek a mindennapi életben, de katasztrófában helyzet felelősség lehet, mivel tiszta vizet és antibakteriális oldatot igényelnek. Tiszta kontaktlencse nélkül a szeme fogékony az olyan fertőzésekre, mint pl bakteriális és gombás keratitis.

Ha nincs kontakt oldata, akkor antibakteriális folyadék képes rávenni, de a szappan és a víz a legjobb alternatíva. A kontakt megoldás készlete nyilvánvalóan a legjobb megoldás, azonban akár táborozik, akár csak bent ragad egy világméretű járvány idején. “Valószínűleg a szemfertőzés jelentené a legnagyobb fenyegetést, amikor kapcsolatba kerül az apokalipszissel” – mondja Dr. Kugler, a LASIK és a látásjavító műtét szakembere.

Sajnos a kontaktlencsék lejárnak: Egy nyitott eldobható érintkezõ pár egy nap és egy hónap között tarthat, a kemény kontaktusok pedig legfeljebb egy évig tarthat. A bontatlan névjegycsomag tarthat legfeljebb három évig. Tehát ha félretette a kapcsolattartókat a kötésben való felhasználáshoz, mindenképpen kövesse nyomon, mikor járnak le. És tartson egy szemüveget is. Talán több pár.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it