Természetesen az NVIDIA azonnali kudarcot vallott a kriptopénz-bányászat korlátozására irányuló kísérletben – Review Geek

Avatar admin | 2021.03.15. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

NVIDIA RTX 3060 grafikus kártya felülről nézve.
NVIDIA

Utolsó február, Az NVIDIA bejelentette, hogy szándékosan gyártja az RTX 3060 grafikus kártyát szörnyű a kriptovaluta bányászatban. Az volt a remény, hogy a bányászokat elrugaszkodja az összes grafikus kártya megvásárlásától és az árak növekedésétől. Kevesebb, mint egy hónappal később fel lehet oldani az RTX 3060 bányászati ​​képességeit. Az egyetlen meglepetés, hogy a szükséges illesztőprogramok közvetlenül az NVIDIA-tól származnak.

Az ötlet akkor jónak tűnt. A kriptovaluta-bányászat erőteljes GPU-kat igényel, ami viszont magasabb grafikus kártyák árához vezet. A kereslet és kínálat ezt teszi, és a játékosok szenvednek. Azáltal, hogy az RTX 3060 bányászatban rosszul van, a bányászok inkább az NVIDIA kriptovaluta bányászati ​​processzora felé fordulhatnak, és „mindenki nyer”.

Az Nvidia még biztosnak látszott abban, hogy nem lesz könnyű megkerülni a korlátozást. A társaság kommunikációs vezetője magyarázta, „[i]ez nem csak sofőr dolog. Biztonságos kézfogás van az illesztőprogram, az RTX 3060 szilícium és a BIOS (firmware) között, amely megakadályozza a hash rate limiter eltávolítását. ” És ennek az ígéretnek ellenére egyetlen sofőr megkerüli a korlátozást.

Amint arról beszámolt PCWatch és megerősítette ComputerBase, Az NVIDIA saját béta illesztőprogramjai felszabadítják az RTX 3060 teljes képességeit anélkül, hogy szükség lenne a Bios frissítésére. Valószínűleg hiba az NVIDIA végén, mivel a vállalat úgy tűnt, hogy a bányászat korlátozását tűzte ki célul. A béta nem említi a funkciót, és inkább a fejlesztők számára készült, hogy teszteljék a Windows Subsystem for Linux (WSL) teljesítményét.

A macska azonban most kint van a táskából, és még akkor is, ha az NVIDIA kijavítja a problémát, mielőtt kiadná a teljes járművezetőket, valószínűtlen, hogy bárki is visszatartsa a bányatömböt meghaladni szándékozó embereket. Összességében jó nap a bányászok számára és rossz nap a játékosok számára.
Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok