5+1 zseniális madárijesztő megoldás házilag

Avatar Gadam | 2022.09.07. 4521 Views 0 Likes 3 On 1 Rating

4521 Views 3 On 1 Rating Rate it

madárijesztő házilag

Természetes megoldásokat kerestem madárijesztőre házilag. Ennek az volt az oka, hogy nem akartam alapvetően bántani őket, de rettenet mód idegesített, hogy hiába mostam le a kocsit egyből megjelölték azt a fán csücsülve. Ezek a madárürülék foltok pedig a legmakacsabbak, amelyeket ismerek.

A madarakat odavonzhatják az eledelek, amelyeket gyakran egész nap kint hagynak. A madaraknak vízre is szükségük van a túléléshez, és madárfürdőként használják a szökőkutat, a vízjátékot vagy bármilyen más állóvizet a telken.

Bár a professzionális madárriasztó mindig egy lehetőség, van néhány madármegelőzési tipp, amelyet otthon is alkalmazhatsz, hogy távol tartsd a madarakat. Íme 5 kedvenc DIY madárriasztó módszerünk.

1. Madárijesztő házilag: Szabadulj meg az élőhelyüktől

Ha az udvarodban nincs semmi, ami vonzaná a madarakat, akkor kevésbé valószínű, hogy ott fognak lógni. A legtöbb madárnak édesvízre van szüksége a túléléshez.

A szökőkútban és a kerti tóban helyettesítsd az édesvizet sós vízzel, így a madarak nem tudnak majd inni belőle.

Ha háziállataidat a szabadban eteted, távolítsd el vagy takard el az étel- és víztálakat, amint azokkal végeztek. A madarak a fűben és más tereptárgyakban is szívesen húzódnak meg, különösen szeles vagy viharos időben. Nyírd a füvet, a sövényeket és a fákat, hogy csökkentsd a fedezékeket számukra.

Ha látod, hogy egy madár fészket épít, egy hosszú bottal szedd szét a fészket. Ha ezt néhányszor megteszed, a madár új fészkelőhelyre költözik.

Viszont ha már megépítette vagy elfoglalta a madár a fészket, ne próbálkozz a madárfészek eltávolításával, inkább keress más madárriasztó megoldást.

2. Természetes madárijesztő házilag: Az Alumíniumfólia

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb természetes madárriasztószer az alumíniumfólia. Az alufóliát többféleképpen is használhatod a madarak távoltartására.

Ha a madarak zavarják a kerted nyugalmát, helyezz alufóliacsíkokat a föld felszíne alá vagy az általuk kedvelt növény köré. A madarak nem szeretik a fóliát a csőrük alatt, ezért távol maradnak.

Akassz alumíniumfólia-csíkokat (vagy fényes partiszalagokat) a fákra vagy más magas pontokra a ház körül és kertben. A fényes felületről visszaverődik a nap, és ez zavarja a szemüket, ami elriasztja őket a közeledéstől.

Ha harkályok vannak a környéken, akassz egy alumínium tortalapot arra a fára, ahol a leggyakrabban látod őket. A tányérról visszaverődő fény elriasztja a harkályokat.

3. Természetes madárijesztő házilag: Horgászhuzal

Ha a madarak állandóan a medencébe vagy annak közelébe szállnak le, próbálj meg horgászdrótot fektetni a medence fölé, keresztbe-kasul. Akár 2 fa közé, az ereszek közé, vagy bármilyen más magas helyre is fölakaszthatod, amely a medence közelében található. A madarak nem szeretik, ha akadályozzák a repülési terüket, és máshol fognak leszállni. Bónuszként – az átlátszó horgászdrótot nem fogja látni senki sem a földről, így nem veszi el az udvar szépségét.

4. Természetes madárijesztő házilag: Szódabikarbóna

Ha galambok és más kellemetlenkedő madarak szállják meg a teraszt vagy az ablakpárkányokat, próbálj szódabikarbónát szórni oda, ahová szeretnek leülni. A madarak nem szeretik a szódabikarbóna érzését a lábujjaik alatt, ezért mindenáron elkerülik.

5. Természetes madárijesztő házilag: A madárijesztő

Ha a madarak problémát jelentenek a kert, a medence körül, a helyi barkácsboltban vásárolj egy (vagy több) ragadozócsalit, hogy elriaszd őket. Ahogy a madarak átrepülnek, a fejük felett meglátják a műanyag baglyot, a gumikígyót vagy bármilyen más csalit, amit választasz, és nem szállnak le a közelébe. Csak mozgasd gyakran a csalikat, különben a madarak megszokják őket, és rájönnek, hogy nem valódiak.

Minél több elrettentő eszköz van a birtokod körül, annál kisebb a valószínűsége, hogy a madarak a környéken lógnak.

Bónusz madárijesztő DIY megoldás a kertbe házilag

A nagy netes kutakodás közben találtunk egy zseniális megoldást, amiben műanyag flakonból készítettek házilag madárriasztót. Érdemes megnézned ezt is, mert rendkívül barátságos, és még szépnek is mondható kivitelezés. Alább itt van a videós bemutató.

 

Forrás: 5 DIY Ways to Keep Birds Away | Natural Bird Repellent (callnorthwest.com)

 


4521 Views 3 On 1 Rating Rate it