Melyek a legjobb lefekvés előtti történetek, amelyeket gyerekeinek készítettél?

Avatar Gadam | 2021.01.04. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Melyek a legjobb lefekvés előtti történetek, amelyeket gyerekei számára készítettek?

Fénykép: Tatiana Bobkova (Shutterstock)

Mint valaki, aki megélhetésért ír, azt gondolná, hogy jó leszek történetek elkészítésében. De amit régen megtudtam magamról, az az, hogy bár képes vagyok tényekről és saját véleményemről írni (amit szintén ténynek tartok), nem tudok szépirodalmi alkotást létrehozni. Egyszer próbáltam írni egy gyerekkötetet A Binky bandita, az akkor még csecsemő fiam ihlette, aki hírnevet szerzett a napköziotthonban, mert ellopta a többi csecsemő cumit. Olyan rossz volt, mint amilyennek hangzik.

Ezért rettegek olyan emberektől, akik lefekvés előtt lemaradhatnak a forgatókönyvről, és menet közben szerkeszthetnek egy történetet, hogy a sajátjuk legyen, vagyzihál-teljesen eredeti történetet mondjon el a gyermek puszta felszólítására. Ezt nem tudom megtenni. Szeretnék: „Nos, nézzük … volt egy kisfiú, aki … az erdőben volt, és …” És akkor mi van? Fogalmam sincs, és nem lesz érdekes.

Paul L. Underwood írja (dicsekszik!) A New York Times hogy sikerült, amit soha nem tudtam: nagyon jó volt lefekvés előtti történeteket készíteni a lányának. Még néhány mesemondó szakemberrel is beszélt arról, hogy miért olyan jók a módszerei:

Diane Ferlatte öt földrészen és az Egyesült Államok nagy részén mesemondó fesztiválokon vett részt, és a 2006-os Brer Rabbit történetek című albuma Grammy-jelölést kapott a legjobb gyermekeknek mondott szóalbumért. Röviden: mesemondó mesemondó. A tanácsa? Használjon hangmagasságot, ütést és szünetet, hogy gyermekét az ülés (vagy párna) szélén tartsa.

„A szünetek nagyon fontosak” – mondta. „Engedi ezt a kíváncsiságot és feszültséget.” Stratégiai szünetekkel hagyhatja gyermekét elmélkedni a továbbiakon, majd váratlan irányba veheti a történetet. Vagy csak azért, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy odafigyelnek-e.

Underwood arra is rámutat, hogy a mesemondásnak meg kell kiegészítés olvasd el a gyerekeidnek, ne cseréld le. Ideális esetben mindkettő keverékét végzi, mert a mesemondás anélkül, hogy az illusztrációk közvetlenül előttük lennének, lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy elképzeljék a történetet, hogy a saját fejükben játsszák el, fokozva ezzel saját kreativitásukat.

Gondolom, a fiam soha nem kapott ilyen lehetőséget (sajnálom, kölyök), de a cikk elgondolkodtatott azon, hogy vajon ezt csinálják-e a szülők rendszeresen – és ha igen, hogyan? Ha lefekvés előtt vagy bármikor mesemondó vagy, mondd meg a megjegyzésekben: Milyen témákat használsz? A gyerekei közbeszólnak, ha túl messzire kanyarodnak, vagy a történet túl unalmas lesz? Mondják-e te esti mesék?

Vagy még jobb: Mondd el nekünk a legjobb lefekvés előtti történetedet a megjegyzésekben, hogy más szörnyű mesemondók, mint én, ki tudják használni a kreativitásodat. És bátran mondjon el mindent a gyerekeinek arról a kis perverz banditáról, aki bűncselekménybe keveredett a napközi óvodájában.

[ad_2]
Source link


23 Views 0 Ratings Rate it