Menekülés a valóság elől az IKEA katalógusok 70 éves értékén keresztül

Avatar Gadam | 2020.12.27. 40 Views 0 Likes 0 Ratings

40 Views 0 Ratings Rate it

Menekülés a valóságból 70 éven keresztül az IKEA katalógusokhoz című cikk illusztrációja

Kép: Inter IKEA Systems BV

Ha néhány nap szabadnapot talált az ünnepekre, és máris utolérte az összes műsorát, és nyitott az agya keres a dolgokon, de nem olvasás olvasunk, van egy javaslatunk, amelyről úgy gondoljuk, hogy lehet Élvezd. Igen, 70 évnyi IKEA-katalógus.

Ha ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy meggyőzze Önt, hogy ez egy ideális módszer arra, hogy 2020-ban mentálisan elmenekülhessen a kanapéjáról egy stílusos otthonba Svédország század közepén, akkor más okok is vannak izgatott ez a kincslelet.

Például, ha szívesen görgeti az Instagram-fiókokat, mint a Olcsó régi házak vagy Vintage fürdőszoba szerelem, valószínűleg már elfogyott az új hozzászólások száma. Gondoljon a katalógusokra, mint a 20. század második feléből származó dekorációk és bútorok megismerésének másik módjára. (És ha többet szeretne megtudni a katalógus gyűjteményről, olvas ez a cikk a CityLab-tól.)

Vagy talán arra készül, hogy ezen a télen saját átalakításokat végez, vagy saját maga is felújít, mindaddig, amíg otthon (újra) elakad. Nos, ne keressen tovább némi inspirációt. De a tényleges webhelyekkel ellentétben ezek nagy részét átlapozhatja anélkül, hogy kockáztatná, hogy kissé túl lelkesedjen és sokkal többet vásároljon, mint amennyit valóban megengedhet magának. Most, hogy a fedélzeten van, a következőképpen teheti meg hozzáférés a hátsó katalógushoz az IKEA katalógusokból.

Hogyan érhető el a régi IKEA katalógusok

Annak érdekében, hogy 19 000 oldalnyi tervezési előzményekkel nézzen szembe a szemével látogasson el az IKEA Múzeum weboldalára. Az alapértelmezett nyelv a svéd, ezért érdemes angolra váltani. Aztán megint csak a weboldalon található szöveget fordítja le – nem magukban a katalógusokban -, így nem is igazán szükséges. Innen böngésszen a szíve szerint.

Legjobb tipp: Bár az ötvenes évek katalógusai mindenképpen érdekesek, formátumuk inkább hasonlít korai Sears katalógusok, ahol az oldalak különböző termékek listáját tartalmazzák. A modernebb változat – amely teljes bútorokat és egyéb dekorációkat tartalmaz – az 1960-as években kezdődik. (A fenti kép innen származik az 1973-as katalógus).

Kattintson a lapozni kívánt katalógus borítójára, majd kattintson rá még egyszer az oldal betöltődik. Ez egy új ablakot nyit meg, amely segít eligazodni az adott év skandináv tervezési trendjeiben. Élvezd!
Source link


40 Views 0 Ratings Rate it