Mennyi ideig tartanak a futócipők?

Avatar admin | 2021.08.03. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Kép a cikkért Miért nem tartanak tartósan az idősebb futócipők, még akkor sem, ha még nem viselték őket

Fénykép: PAstudio (Shutterstock)

Valószínűleg hallott már arról, hogy a párnázás elhasználódásakor le kell cserélnie a futócipőjét, ami a legtöbb gyártó szerint 300-500 mérföld után jár. De kiderül, hogy van még egy probléma a régi cipőkkel, még akkor is, ha nem futottál velük.

A futócipő párnázása nem tartós, még akkor sem, ha a cipő a polcon ül. Fleet Feet, futócipő üzlet, megjegyzi hogy a cipő párnázatát képező gumi és hab az életkor előrehaladtával lebomlik, és a hab akár szét is hasadhat. A cipő egyéb alkatrészei, mint például a felső részen lévő varrás, idővel elromolhatnak, is.

A Fleet Feet cipőt árul, ezért cinikus részem gondolkodik pontosan ezt akarják elhinni. A futóknak eltérő véleményük és tapasztalataik vannak (itt egy fórum bejegyzés amely magában foglalja a változatosságot). Néhányan arról számolnak be, hogy az éves cipők újszerűek, míg mások eléggé észrevették a különbséget, hogy megtagadják a régi cipők vásárlását.

A cipők eltérőek, és az emberek párnázási preferenciái is eltérőek, így valószínűleg nem lesz mindenre megfelelő válasz. Még ugyanabban a cipőmodellben (Nike Free) is voltak olyan párok, amelyeket évekig boldogan viseltem, és mások, amelyek idejük előtt kezdtek egyensúlyhiányt érezni. Végül önnek kell eldöntenie, hogy mit érez a kérdésben.

Mennyi időd van futás előtt kezd eltörni a cipő?

A cipők a vásárlás után körülbelül egy évig újszerűek, mondja Fleet Feet, és ezt követően kissé elromolhatnak. Nem fognak teljesen tönkremenni, de előfordulhat, hogy nem kap annyi kilométert belőlük, mint egy vadonatúj cipőtől.

A Brooklyn Running Company felhívott egy csomó cipőgyártó céget, hogy több információt szerezzen, és ők megtalált hogy a legtöbben azt mondták, hogy habjaik körülbelül öt évig jók. Ez jó hír! De a cipők más alkotórészei, beleértve az őket összetartó ragasztókat is, hamarabb tönkremehetnek.

A tárolási feltételek befolyásolják a cipő élettartamát, a vállalatok megjegyzik, beleértve a hőmérsékletet is. Egy pár cipő hűvös, száraz helyen, mint például a szekrény polca, tovább tart, mint egy pár, amely hőnek, páratartalomnak és napfénynek van kitéve.

A lényeg: ha régebbi cipőmodelleket vásárol, hogy néhány dollárt megtakarítson, előfordulhat, hogy nem spórol annyit, mint gondolta. Ha 40% kedvezménnyel vásárol egy párat, de 500 helyett csak 300 mérföldet kap belőle, akkor ez ugyanaz a kilométeres ár.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok