Mennyibe kerül egy Cricut gép, és megéri -e megvenni?

Avatar Gadam | 2021.03.15. 4278 Views 0 Likes 0 Ratings

4278 Views 0 Ratings Rate it

Mennyibe kerül egy Cricut gép, és elég lesz-e arra, hogy igazolja a költségeket?

A Cricut gép rendkívül hatékony kézműves eszköz azok számára, akik szeretnek készíteni! És ma a LoveLyindeed írójának személyes tapasztalat alapján megválaszoljuk a kérdést: mennyi egy Cricut gép, és ki tudom -e használni? 

Mennyibe kerül egy Cricut gép, és elég lesz-e arra, hogy igazolja a költségeket?

Nagyon izgatott vagyok, hogy folytathatom mélyreható sorozatunkat a Cricut vágógépen!

Ha elmulasztottad az első bejegyzést, mindenképpen nézd meg itt: Mi az a Cricut gép és mit csinál?

Néhány leggyakrabban feltett kérdés a Cricut géppel kapcsolatban. Mit csinálhatsz vele, hogyan használhatod és milyen költségekkel jár. Tehát ebben a bejegyzésben elmélyülünk abban, hogy pontosan mennyibe kerülnek a különféle gépek, és hogyan lehet tudni, hogy megéri e egyáltalán megvenni?

A Cricut gépek típusai

Ha a Cricut gépek után keresel, hogy hozzáadhatsz egyet a kézműves eszközeid arzenáljához. Hadd kezdjük azzal, hogy elmondom, hogy ez a leggyakrabban használt eszközöm.

Messze. Mindig azoknak ajánlom, akik megkérdezik, hogyan hozhatok létre projekteket ilyen gyorsan, vagy ilyen letisztult és csiszolt kivitelben.

De! Azt is tudom, hogy a költségvetések valósak, és egy olyan gép, mint a Cricut, befektetést igényel. Tehát a gépek vizsgálata során fontos tudni, hogy mi a különbség közöttük a teljesítmény és a költség tekintetében.

Cricut Joy. Ez a legújabb és legkisebb a Cricut a vágógépek között. Egyszerű, kompakt és tökéletes a gyors projektekhez. Legfeljebb 60 centi, és legfeljebb 12,5 centi vastag anyagokat tud vágni. Tökéletes hobbistáknak, vagy kis helyen dolgozó kézműveseknek.

Cricut Explore Air 2. Körülbelül 100 különféle anyag vágására képes, legfeljebb 30 cm széles és 60 cent hosszú. Használhatod vágásra, írásra és pontozásra.

Cricut Maker. Haladó készítőknek, akik professzionális szintű darabokat akarnak létrehozni! A Készítő körülbelül 300 különféle anyagot vághat le, köztük bőrt, fát, szövetet, vékony papírokat és még sok mást. Mindent megtehetsz vele, amire az Explore Air képes, a dombornyomással és a gravírozással együtt.

mennyi egy cricut gép

Mennyibe kerül egy Cricut gép?

Ez a három gép nyilvánvalóan változik az árában, mivel mindegyik nagyon különböző célokat szolgál! Itt van a költségek lebontása:

Egyszerű + kompakt Cricut Joy 179,99 USD vagyis nagyjából 60.000 Ft

Legnépszerűbb Cricut Explore Air 2 249,99 USD = kb 78.000 Ft

Pro szint Cricut Maker 399,99 USD = 125.000 Ft körül.

Valami megjegyzendő! A Cricut gyakran nagyszerű promóciókat kínál kedvezményes áron vagy kötegekben, amelyek rengeteg extra anyagot tartalmaznak, ha gépet vásárol. Az írás idején például az Explore Air ára 229 USD, a Maker pedig 349 USD.

Egy másik dolog, amit meg kell jegyezni, hogy amikor gépet vásárolsz, hozzá tartozik egy vágószőnyeg (legalább 1), egy toll, egy penge házzal és néhány anyag, amelyet tesztelni kell, hogy azonnal belekezdhess.

Cricut gépi vinil vágás

Meddig tart ki egy Cricut gép?

Személyes tapasztalatom szerint a Cricut gépek tartósak. A Cricut Csapata (akikkel örömmel dolgoztam szorosan együtt) összhangban van a gyártókkal és azzal a ténnyel, hogy jól felépített eszközöket keresnek.

A Cricut használatakor összesen két gépet használtam. Az első egy Cricut Explore 1 volt, amelyet az Explore Air 2 megjelenéséig használtam.

Frissítettem, mert az Air (az összes többi jelenlegi Cricut-géppel együtt vezeték nélkül csatlakozik a bluetooth-on keresztül a számítógépéhez, és ez a funkció óriási előny volt! Nincs többé kötve a kábelekhez.

Körülbelül 5 éve van meg a jelenlegi gépem, és ugyanúgy működik, mint azon a napon, amikor megvettem.

Ne feledd, hogy a pengéket és a szőnyegeket gyakran cserélni kell. Becslésem szerint ha félig rendszeresen használod a Cricut gépet, akkor 3-6 havonta.

nyitott cricut gép az asztalon
nyitott cricut gép az asztalon

Cricut típusú projektek, amelyek pénzt takaríthatnak meg

Hogyan hozhatod vissza a Cricut gép árát?

Születésnapi vagy ünnepi öltözék. Készíts vidám ingeket születésnapra, vakációra, zuhanyzókra vagy partikra (ahelyett, hogy másutt vásárolnád őket).

Kirándulás öltözék. Készíts pólókat, pulóvereket, táskákat, hátizsákokat és még sok mást kiránduláshoz.

Tantermi projektek. Segíts gyermeked tanárának osztálytermi dekorációk vagy művészeti projektek összeállításában a diákok számára.

Tanszerek. Címkézd fel a gyerek ruházatát, hátizsákját, kellékeit. Hozz létre új, szórakoztató terveket kötőanyagokon, ceruzadobozokon, kulacsokon és egyebeken is.

Otthoni szervezés. Készíts címkét mindenre! A Cricut segítségével megszerveztük a fűszeres szekrényeket, fájlmappákat, fotóalbumokat és még sok mást. Használhatja egyedi házi dekoráció készítéséhez is.

Ünnepi dekoráció. Készíts jeleket, füzéreket, művészeti tárgyakat és más egyedi mintákat kedvenc ünnepei alatt.

Ajándékok és kártyák. Használd a Cricut gépet kártyák készítéséhez egy pillanat alatt, vagy gyors és könnyű ajándékok készítéséhez ünnepekre és különleges alkalmakra.

Milyen gyakran használom a Cricut-ot

Átlagosan heti 1-2 alkalommal használom a Cricut gépemet. A gyakoriság ünnepek és a születésnapok környékén növekszik, különösen, ha bulira készülök.

Ha azt becsülném, hogy évente átlagosan 75-ször használom a gépemet, az azt jelenti, hogy az 5 év alatt mintegy 375-szer használtam.

Mivel a Cricut Explore Air 2 tulajdonosa vagyok, ez azt jelenti, hogy minden használat kb. 0,66 dollárba került (mert a gép 249 dollárba került). Nekem ez megéri!

Barkácsvasalás ingeken és alátéteken, fertőtlen tintával

Cricut projektjeim költségmegtakarítási szempotból

Az elmúlt években a Cricut gép segítségével felhalmozott költségmegtakarítások bemutatásához nézzünk meg néhány korábbi projektet.

Vidámpark pólók. Ahelyett, hogy inget vásárolnánk gyermekeinknek a vidámparkokban, minden úthoz újat készítek. Veszek egy 5 dolláros inget, és hozzáadom a Cricut-tal vágott vasalható mintákat. Körülbelül ötször tettem ezt mindkét gyereknél, ami becslésem szerint körülbelül 150 dolláros megtakarítást jelent.

Hogyan készítsünk Disneyland pólókat
Hogyan készítsünk Disneyland pólókat

Tanszerek. Ahelyett, hogy idén márkás tanszereket vásároltunk volna Henrynek, létrehoztunk egy készletet Harry Potter kellékekből, amelyeket velem tervezett, az ő igényei szerint. A Cricut géppel a vasalható vinilből és a szokásos vinilből vágtuk a mintákat, majd üres kúpokhoz adtuk őket. Ez becsült 40 dolláros megtakarítást jelent.

Harry Potter tanszerek

Kártyák és ajándékok. Szinte minden alkalommal, amikor egy születésnap vagy ünnep közeleg, a Cricut segítségével testreszabott kártyákat vagy ajándékcímkéket vágok. Az elmúlt 5 évben becslésem szerint ezzel körülbelül 75 dollárt (25000 Ft) spóroltam.

Nyomtatható húsvéti kártyák
DIY tipográfia Anyák napi kártyák

Születésnapi party előkészítő A gyerekek születésnapi partijainak megtervezéséhez (amikor régen nagy összejöveteleket rendeztünk!) a Cricut gépre támaszkodom. Használtam feliratok, tortadíszek, partikedvencek, táskák, ételcímkék és még sok más elkészítésére. Semmit sem vásárolok a partikellék-üzletekből, ezért ezt a megtakarítást az évek során 200 dollár (kb 60000 Ft) körülire becsülöm.

Hogyan rendezzünk egy Harry Potter születésnapi partit
A Pixar Cars harmadik születésnapi partija
Hogyan rendezzünk egy banán születésnapi partit

Folytathatnám, de érted a lényeget! Csak ez a néhány kategória több száz dollárt spórolt meg, miközben azzal foglalkoztam, amit imádok, és a családomnak is kreatív szépségeket készíthetek..

További projektek megtekintése!

További inspirációért nézd meg az alábbi néhány korábbi Cricut-projektemet. Remélem, hogy ez segít tisztázni a Cricut gép árát, és azt, hogy elegendő mértékben ki tudod -e használni!

Forrás: LoveLyindeed.com


4278 Views 0 Ratings Rate it