Mentsd meg fűrészporodat ezekhez a háztartási csapkodásokhoz

Avatar admin | 2021.03.20. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a fűrészpor mentése ezekhez a háztartási csapkodásokhoz című cikkhez

Fénykép: safakcakir (Shutterstock)

A fafeldolgozást magában foglaló barkácsprojektek kihívást jelenthetnek (a készség szintjétől függően), de meglehetősen kifizetődőek is – eredményül egy tényleges fizikai dolog, amit magad készítettél. De mindez a vágás, csavarozás, fűrészelés, csiszolás és fúrás mást is okozhat: óriási rendetlenséget.

Amilyen alaposan végigsöpör, úgy tűnik, hogy mindig maradt fűrészpor. De ahelyett, hogy lerakná, érdemes megmenteni a fűrészport, és felhasználni néhány ilyen háztartási hackhez, hozzánk fordulva Donna Boyle Schwartz, a BobVila.com munkatársa.

Készítse el saját nyomvonalát

Az udvart alakítsa át mini-parkká, kiegészítve saját pályáival – mindezt a fűrészpornak köszönhetően. “Ha stratégiailag szétszórják a kertben vagy erdős területen, a fűrészpor természetes utat teremthet, miközben csökkenti a talajeróziót és megakadályozza a gyomokat is.” Schwartz írja. Bónusz: a téli időszakban szórjon némi fűrészport a csúszós járdákra, hogy néhány traktust kapjon.

Biztonságosan dobja el a festéket

Nem könnyű megszabadulni a festéktől. Soha ne öntse le a lefolyóba, mondja Swartz, és a legtöbb város és helyi önkormányzat nem engedélyezi a lakosoknak, hogy a festéket a szemétbe dobják. Vagyis, hacsak nem tölti meg a festék többi részét fűrészporral, és hagyja ülni, amíg meg nem keményedik. Ezután lehetséges az egész kannát a szemétbe dobni anélkül, hogy mindent szennyezne.

Töltse ki a fa repedéseit és réseit

Ha lyukak, repedések vagy hasadékok vannak valamiben fából, lopja el ezt a trükköt padlóburkolatokból és töltsön be fűrészport. A következőket kell tennie, Schwartz szerint:

Hozzon létre néhány fűrészport a foltozni kívánt fából, majd finom, lisztszerű állagúra őrölje meg. Keverje össze a fűrészporport fa ragasztóval egy gitt létrehozásához, és használja azt a sérült területek kitöltésére. A barkácsbetét színe pontosan illeszkedik a fához.

Ültessen néhány gombát

Ha belevágott a kertészkedésbe és a saját gyümölcs- és zöldségfélék termesztésébe, akkor fontolóra vehette a gombák felvételét a növények listájára. Schwartz szerint a gombák imádják a fát – ezért látja őket, ahogy leeresztett rönkökön nőnek, és a vadon kidőltek. Hozza el a fát hozzájuk a kertjében, hozzon létre egy gombaágyat fűrészpor és organikus komposzt kombinációjával, és tartsa nedvesen.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok