Méregtelenítő répa zöld turmix málnával

Avatar admin | 2021.02.03. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Jó ez a reggeli turmix cukorbetegeknek?

Igen, teljesen. A turmix elkészítéséhez alacsony cukortartalmú összetevőket használtunk, mint málna, cékla, grapefruit, joghurt és chia mag.

Ezenkívül minden üveg 15 g rostot csomagol, ez a napi RDI 60% -a. A magas rosttartalmú étkezés elősegíti a tápanyagok, például a cukor lebontását és felszívódását. Ez azt jelenti, hogy a vércukorszintje nem fog olyan gyorsan megugrani, ami kulcsfontosságú a cukorbetegek számára.

Cukorbetegség esetén a betegeknek gyakran javasoljuk a szénhidrátbevitel mérséklését egész nap. Bár az optimális szénhidrátmennyiség személyenként változhat, a mérsékelt szénhidrát-korlátozás napi 90–130 g szénhidrátnak felel meg.

Ennek a turmixnak egy adagja csak 18 g cukrot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy cukorbetegek egészséges reggeli étkezésként élvezhetik.

Keverheted a nyers céklát?

Természetesen. Egészséges turmix készítéséhez biztosan rongyolhatja a répanövény gyökereit és zöldjeit az élelmiszer-feldolgozóban. A legjobb eredmény érdekében azonban győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e nagy sebességű turmixgéppel. Ezenkívül próbáljon meg minél többet kitölteni, hogy megfelelő mennyiségű súrlódást érjen el az összetevők között, ami elengedhetetlen a répa nagyon apró darabokra bontásához.

Másrészt, ha a processzor nem elég erős, de mégis ezt a répa zöldet akarja inni, akkor lágyabb összetevőket kell használnia. Ez azt jelenti, hogy főtt cékla (a helyi szupermarketben könnyen megtalálható) és a répa felső levelei elvetik a szárakat.

Használhatok fagyasztott bogyókat?

Ennek a turmixnak a frissek helyett fagyasztott málnát választhat. Van egy kissé sűrűbb ital, de ettől függetlenül finom és frissítő is lesz.

A málnát más bogyókkal is cserélheti, például áfonyával, szederrel vagy feketeribizlivel, frissen vagy fagyasztva.

A répalé segít a futóknak?

A céklalé nagyon népszerű állóképesség-növelővé vált a futók és más sportolók körében.

A céklában található specifikus vegyületek, az úgynevezett nitrátok, a test átalakul nitrogén-oxiddá. Viszont ez a vegyi anyag arra szólítja fel az eret, hogy táguljon, lehetővé téve az oxigénben gazdagabb vér áramlását az izmokba, megkönnyítve számukra az energiatermelést.

Tanulmányok kimutatták, hogy a futók 3% -kal gyorsabban tudnak haladni, ha megesznek egy céklát (200 g) [1]! Elképesztő!


Source link


17 Views 0 Ratings Rate it