Mi a Google Discover, és hogyan tudom megnézni a telefonomon?

Avatar Gadam | 2021.04.04. 3831 Views 2 Likes 1 On 1 Rating

3831 Views 1 On 1 Rating Rate it

Mi a Google Discover, és hogyan tudom megtekinteni a telefonomon?

 

Mi a Google Discover, és hogyan tudom megtekinteni a telefonomon?

Egy cikkekkel és történetekkel teli világban nehéz megtalálni azokat a dolgokat, amelyek valóban érdekel. Ahogy a neve is mutatja, a Google Discover erre a problémára nyújt megoldást.

 

Mire jó a Google Discover?

google felfedezni
Google Discover Androidon (balra) és iPhone-on (jobbra)

A Google Discover célját a neve adja meg.

Célja, hogy segítsen felfedezni az interneten lévő információban a csak a te érdeklődésednek megfelelő tartalmat. Mindenki Google Discover hírcsatornája személyre szabható az érdeklődésének megfelelően.

Nem kell nyomon követned a webhelyek változásait, és nem kell saját RSS-hírcsatornákat készítened. A Google elvégzi ezt a munkát. Összegyűjti azokat a sztorikat, infókat, amelyekről úgy gondolja, hogy érdekelnek. Csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a Google alkalmazást, és máris élvezheti a neked válogatott tartalmat.

A cikk írásakor a Google Discover csak mobilalkalmazás. Használhatod iPhone, iPad vagy Android telefonon vagy táblagépen. A Google mobil webhelyén sem érhető el. Csak a Google alkalmazás érhető el a Google Play Áruház és Apple App Store-ban.

Honnan tudja a Google Discover, hogy mit szeretek?

A Google Discover személyre szabott, de hogyan működik pontosan? Először is a Google megérti azokat az információkat, amelyeket adsz neki. Ez magában foglalhatja az internetes tevékenységeidet, a YouTube előzményeket, a kereséseket és még sok mást.

Mindezeknél azonban fontosabb, hogy te is személyre szabhatod a Discover-et.

Eleinte olyasmiket is láthatsz, amelyek valójában nem érdekelnek. Az, hogy egyszer kerestél mondjuk női fehérnemű divatra, nem jelenti azt, hogy  mindig bugyikról akarsz olvasni.

 

A Google Discover személyre szabása

A történetek a hírcsatornában kártyaként kerülnek bemutatásra, és ezek a kártyák tartalmazzák a finomhangolás lehetőségét.

google Discover ikonok

Például itt van egy kártya a Csillagok háborúja előadásról. A menü gombra klikkelve néhány lehetőség jelenik meg. Ebben a példában a Google által érdekeltnek vélt téma a „Disney +”. Vagy elmondhatom a Google-nak, hogy ez engem nem érdekel, vagy ha további információt szeretnék kapni, követhetem a témát.

további információk a témáról

Ezenkívül a vezérlőgombra klikkeléssel, és elmondhatod a Google-nek, hogy „többet” vagy „kevesebbet” szeretnéd ezt a hírt látni a feededben.

fedezze fel a kártya vezérlő gombját

 


Egyszerűen fogalmazva: a Google Discover a személyes hírigazgatód az internetes tartalmakból. Ha mindig keresel valami érdekeset a neten, akkor imádni fogod. De fontos, hogy adj időt neki a fent leírtak miatt.

 

Google Discover történelem

A Google Discovert eredetben „Google Asszisztensnek” hívták. A „Google Asszisztens” ötlete az volt, hogy a nap folyamán folyamatosan információkat szolgáltasson a felhasználónak.

A Google Asszisztens megmutatta a közelgő sporteseményeket, naptáreseményeket és még sok minden mást. A Google lassan leszerelte a terméket, és számos funkciót áthelyezett a Google Segédbe.

Végül többnyire az internetről származó cikkekre korlátozták a funkciókat, és egyszerűen csak „Google Feed lett belőle.” 2018-ban a Google hivatalosan bejelentette az új nevet, és ez lett a Google Discover.

Forrás: Howtogeek.com


3831 Views 1 On 1 Rating Rate it