Mi a humán kártevőirtás és hogyan működik?

Avatar Gadam | 2021.08.14. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Kép a Mi a humán kártevőirtás és hogyan működik?

Fénykép: EvergreenPlanet (Shutterstock)

Egy tökéletes világban mi döntenénk arról, hogy ki és mi mi ossza meg otthonunkat. Sajnos a való élet nem mindig játszódik így, és teljesen lehetséges, hogy végül is lesz néhányunk nemkívánatos szobatársak időről időre.

Még ha túl is vagy azon, hogy emberi szobatársakkal élsz együtt, ez nem jelent sokat a rágcsálóknak és más élőlényeknek, akik folyamatosan élelmet és/vagy menedéket keresnek. Persze, lehet, hogy nem leszel elragadtatva ezektől a hívatlan bérlőktől, és bár valószínűleg ki akarod ültetni őket, nem biztos, hogy szeretnéd, ha közben meghalnának. Itt jön be a humánus kártevők elleni védekezés. Íme, mit kell tudni ezekről a megölés-mentes módszerekről.

Mi a humánus kártevőirtás?

Alapvetően a humánus kártevők elleni védekezés – amelyet néha „vadon élő állatok eltávolításának” is neveznek – magában foglalja a nemkívánatos állatok eltávolítását otthonából vagy udvarából anélkül, hogy megölné őket, valamint eleve megakadályozza a bejutást.

Alapján Humane Society International, amint rájön, hogy kártevőproblémája van, a legjobb, ha azonnal cselekszik. Kezdje azzal, hogy azonosítja az élelmiszerforrást, amely hozta a lényeket először az udvarra, és távolítsa el. (Ebbe beletartozik a kívül található hulladék, az újrahasznosítás és/vagy a komposzttartályok rögzítése.) Ezután használjon non-kill módszer kilakoltatni az állatot otthonából, és lezárni az esetleges lyukakat vagy egyéb belépési pontokat lehetővé teszi számukra, hogy ismét belépjenek.

Hogyan működik a humánus kártevőirtás?

Bár sok mindent megtehet önállóan, hogy megakadályozza a nemkívánatos állatok bejutását az otthonába vagy az udvarra, az eltávolító komponens egy kicsit bonyolultabb. Például az öldöklésmentes csapdák beállítása, majd az állatok áthelyezése együttérzőnek tűnhet, de a Brit Kolumbia Társaság az állatokkal való kegyetlenség megelőzéséért (BC SPCA), ez sem állandó, sem humánus megoldás.

Sok esetben a legjobb, ha szakembert hívunk az eltávolításhoz. De ez önmagában egy másik kihívást jelent: győződjön meg arról, hogy olyan céget választ felhasznál olyan módszerek, amelyek nem károsítják az állatokat a folyamat során. A Humane Society International rendelkezik összeállítani egy útmutatót a vadon élő állatok eltávolítási szolgáltatásának kiválasztásához, beleértve a feltett kérdéseket annak megállapítására, hogy a vállalat gyakorlata valóban humánus és etikus -e.


Forrás link


15 Views 0 Ratings Rate it