Mi a Klubház? A Drop-In Audio Social Network

Avatar admin | 2021.02.05. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

iPhone-felhasználó, aki megpróbálja a Clubhouse Drop-in Audio közösségi hálózatot
pcruciatti / Shutterstock

Nem gyakran fordul elő, hogy valódi őrület van egy új közösségi média hálózat körül, de a Clubhouse valóságos hangot keltett, amikor a helyszínre érkezett. Tehát mi teszi különlegessé ezt a hírességek által támogatott közösségi média alkalmazást? És mi is az a csak hangos közösségi hálózat?

A klubház exkluzív

Egy részét Klubház őrület az a tény, hogy kizárólagos. 2021 februárjától a Clubhouse csak meghívásos alkalmazás, amely kizárólagosan működik iPhone. És ennek ellenére több millió felhasználót gyűjtött össze. Valójában néhány híresség, például Tiffany Haddish, több mint egymillió követővel büszkélkedhet.

A klubház nyitást tervez regisztráció a nyilvánosság számára egy későbbi időpontban, és megkezdte az Andriod alkalmazás fejlesztését. Mindkét lépésnek hozzá kell járulnia ahhoz, hogy a Clubhouse még nagyobb és népszerűbb legyen.

A klubház nyilvánossá teszi a csoportos audio hívásokat

A Clubhouse lehetővé teszi különböző helyiségek létrehozását, ahol egyszerre akár 5000 felhasználó is beszélgethet a hangjával. A video- vagy szöveges csevegés nem támogatott.

A terem létrehozója meghívhat más tagokat előadókká vagy rendszergazdákká. A szobák lehetnek magán vagy nyilvánosak. Ha a szoba nyilvános, bárki csatlakozhat egy link használatával, vagy a Klubház Felfedezés oldalán.

Egy nyilvános helyiségbe kerülve nyugodtan hallgathat be – vagyis a bejáratot nem mindenki számára jelenti be a teremben. Alapértelmezés szerint valaki, aki csatlakozik a szobához, nem tud beszélni. De ha csatlakozni szeretne a beszélgetéshez, a közönség bármely tagja megemelheti a kezét, és a szoba rendszergazdái dönthetnek úgy, hogy csatlakoznak a csevegéshez.

Miután az adminisztrátor jóváhagyta, felveszi a „Hangszórók” szakaszba. Amikor a beszéd mellett dönt, a Klubház vizuálisan jelzi a teremben tartózkodóknak, hogy ön beszél. Ha végzett, választhatja a némítást.

Ha készen áll arra, hogy elhagyja a szobát vagy bezárja az alkalmazást, megteheti anélkül, hogy nagy ügy lenne belőle. Nincs értesítés, ha valaki csatlakozik vagy elhagyja a szobát. A „Hagyd nyugodtan” gomb ezt a szobáról szobára való ugrálást teljesen zökkenőmentessé teszi.

A klubház szobái ideiglenesek

Amint mindenki elhagyja a szobát, vagy a csevegés befejeződik, a Klubház szobája is elmúlik. Az emberek tetszés szerint hozhatnak létre szobákat, és hagyhatnak el onnan.

Megjegyzendő, hogy a helyiségben semmi nincs rögzítve az alkalmazásban. Nagyon hasonlít egy rádió beszélgetős műsorhoz. Ha nem élőben hallgatta a beszélgetést, akkor elmulasztotta az elmondottakat. Természetesen ez nem fogja megakadályozni a felhasználókat abban, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokat használjanak beépített képernyőfelvételi eszközök.

ÖSSZEFÜGGŐ: Videó rögzítése iPhone vagy iPad képernyőjéről

Olyan, mint a Zoom, közösségi vonatkozással

A Klubház kísértetiesen hasonlóan hangzik Nagyítás vagy Google Meet konferencia hívás. Ön létrehoz egy értekezletet (szobát), a résztvevők bárhonnan csatlakozhatnak, és felemelhetik a kezüket a beszédhez.

A klubház ezt a megszokott megközelítést alkalmazza, és közösségi szempontot helyez hozzá. Végül is ez egy társadalmi hálózat.

Tehát, ha akarod, létrehozhatsz saját klubokat vagy csoportokat, hogy megvitassák a technológiát, a könyveket, a sportot, vagy bármit, amit te és mások élvezhetsz. Klubtulajdonosként pedig felvehet felhasználókat és szobákat hozhat létre a különböző beszélgetésekhez.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google Meet vs Zoom: melyik a megfelelő az Ön számára?

A klubház szobái néha podcastokként érezhetik magukat

A Clubhouse-ban sokféle szoba létezik, de amikor egy hírességekkel teli szobában vesz részt, az olyan, mintha podcastnak érezné magát. Vagy legalábbis annak egy könnyű változata. Ennek oka, hogy legtöbbször lényegében két vagy három ember telefonbeszélgetését hallgatja.

A különbség itt van, a beszélgetés élőben zajlik iPhone mikrofonok segítségével, Wi-Fi vagy vezeték nélküli hálózaton keresztül. Nincs olyan illeszkedés és befejezés, amire számítasz egy podcastban.

De ellentétben egy podcast-szal, A klubház szobái dizájnjuk szerint mulandóak. Nincs olyan hírcsatorna a múltbeli epizódokról, amelyeket később meghallgathatna. És ez különbözteti meg a Klubházat.

A klubház gyorsan fejlődik és növekszik

Az írás idején a Clubhouse még mindig a kezdeti szakaszában van, és folyamatosan fog fejlődni, különösen azután, hogy a nyilvánosság számára nyitott. A Clubhouse számos szobája már eléri a platform 5000 felhasználói korlátját a hírességek közvetítése során.

Ha kap meghívót, ez egy jó alkalom a Clubhouse kipróbálására. A szélein kissé durva, de még mindig azon a helyen van, ahol valódi kapcsolatokat létesíthet más tagokkal, ha különböző helyiségekben lóg.

A mai regisztráció és a Clubhouse használata olyan, mintha csatlakoznánk a Facebookhoz 2006-ban, vagy az Instagramhoz 2011-ben. A dolgok idővel valószínűleg megváltoznak, de legalább mondhatod, hogy ott voltál a kezdetektől fogva.
Source link


20 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok