Mi a különbség ezek között a futócipők között?

Avatar admin | 2021.03.12. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

cipő bemutatás egy boltban

Fénykép: Sandratsky Dmitriy (Shutterstock)

Amikor belép egy cipőboltba, több száz pár jelenik meg, amelyek közül választhat. A mezítlábas futócipőtől a 200 dolláros Nike párig. A helyzet az, hogy a „tökéletes” futócipő nem létezik. Mindenkinek más típusú cipőre van szüksége, és amikor belefeledkezik, a megfelelő cipő beszerzése inkább a kényelmes, és nem az ára.

Miben különbözik a futócipő a többi cipőtől?

Bármelyik lábbeliben futhatsz, amire csak akarsz, de a kifejezetten futáshoz készült cipő fogja a legjobban teljesíteni. A futócipők általában rugalmas talppal, elegáns felépítéssel és párnázattal rendelkeznek, hogy támogassák a lábadat, amikor újra és újra eltalálod a járdát.

Az oldalsó támaszt nyújtó kosárlabda- és teniszcipőktől eltérően a futócipőknek nincs oldalirányú stabilitása, mert futás közben nem mozgatja a lábát oldalról oldalra. A American Podiatric Medical Association azt ajánlja, hogy ha rendszeresen részt vesz egy sportban, akkor vásároljon egy sportra jellemző cipőt. Tehát, ha szeret futni, de kosárlabdázik is, akkor a lábad lesz a legboldogabb, ha mindegyikhez külön cipőt vásárolsz.

Lehetséges, hogy futócipőket vásárolhat egy általános cipőboltban vagy sportáruházban, de a legjobb megoldás, ha meglátogat egy futócipőkre szakosodott üzletet. Nem tévesztheti el a figyelmét más lehetőségek, és sokkal jobb választékot kínálnak a különféle típusú futócipők közül.

A fő különbség a különböző típusú futócipők között

Tehát a boltban állsz, és ezerféle cipőt bámulsz. Mi a különbség mindegyik között? A futócipőket alapvetően négy különböző típusban forgalmazzák:

  • Mozgásszabályozás vagy stabilitás: Stabil cipő ajánlott azoknak, akik túlpronál. Ez azt jelenti, hogy futás közben a lába hajlik befelé. A mozgásvezérlő cipők általában a rendelkezésre álló legmerevebb és legnehezebb cipők; stabilitás cipő kevésbé. Ha lapos a lábad, akkor ezek felé terelheted.
  • Párnázott: Ezek a cipők nem próbálják nagyon befolyásolni a lábad mozgását, de általában extra csillapításúak. A nehezebb vagy magas ívű emberek általában ezeket preferálják.
  • Semleges: Ahogy a neve is mutatja, a semleges cipőket olyan emberek számára tervezték, akiknek a semleges járás. Általában van egy kis párnázásuk.
  • Minimalista vagy „mezítlábas” cipő: Ezeknek a cipőknek általában alig vagy alig van párnázata vagy támasza. Utánozni akarják mezítláb fut a lehető legszorosabban, miközben továbbra is sok ember számára szükséges védelmet nyújtja.

Mit jelent ez mind Önnek, mint vásárlónak? Tulajdonképpen nem annyira.

Ami igazán fontos, az az érzés, amikor futsz

Sok cipőgyártó cég elrugaszkodik a fenti merev kategóriáktól, mert számos olyan tanulmány, amely korábbi elképzeléseket mutatott be a láb típusáról és a szükséges cipőről, nem olyan pontos, mint gondolná. A. Által végzett tanulmányok sora Az amerikai katonaság kimutatta, hogy a cipő típusa nem kapcsolódik annyira a sérüléshez, mint korábban gondoltuk. Ezen felül tanulmányok a British Columbia Egyetemés a British Journal of Sports Medicine azt mutatja, hogy a cipők felírása és értékesítése általában túl leegyszerűsített és nem bizonyítékokon alapszik. Alapvetően a futócipők értékesítésének módja nem pontosan korrelál a sérülések megelőzésével vagy a kényelemmel.

Tudósok, cipőcégek és futók az elmúlt évtizedet azzal a problémával küzdötte le. Az az igazság, hogy nincs bevált módszer arra, hogy megmondja, melyik cipőt érdemes megvásárolnia.

Ha futó üzletbe megy, és beszél egy alkalmazottal, megvizsgálhatja a lábnyom alakját, hogy megmondja, magas vagy alacsony íve van-e, és megkérhetik, hogy futás közben futjon futópadon, miközben elemzik a járását. De ezek után az ajánlásuk nem biztos, hogy jobb, mintha véletlenszerűen választottak volna le egy semleges cipőt a falról.

Még akkor is, ha nem tudományosan, ennek a folyamatnak a végigvitelével az a kedves, hogy ad neked és a futóüzlet alkalmazottjának egy kis időt arra, hogy beszélgetést folytassanak arról, hogy mit keresel cipőben. Ügyeljen arra, hogy elmondja nekik, mit szeret és mit nem szeret a jelenlegi cipőjében, és hogy volt-e korábban egy olyan párja, amelyet szeretett. A cipőtípusok esetében a legbiztonságosabb ragaszkodni valamihez semlegeshez, hacsak nem próbáltad ki a semleges cipőt, és biztosan tudod, hogy nem neked való.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő párost

Miután valóban kitalálta a különbségeket a különböző típusú cipők között, itt az ideje kiválasztani azt a párost a legmegfelelőbb az Ön számára. Ez meglepően nehéz feladat.

Ha még nem ismeri a futást, vagy ha gondja van a meglévő cipővel, akkor lehet, hogy újra kell értékelnie, hogy milyen típusú cipőre van szüksége. Ennek érdekében célszerű egy speciális futóüzletbe belépni, és tanácsot és szerelvényt kapni tőlük. Amikor ott leszel, megnézik testtartásodat, életkorodat és testalkatodat. Majd párosítják ezt az Ön céljaival, edzésintenzitásával és azzal, hogy hova fut, hogy a megfelelő típusú cipőbe kerüljön. Ha ez az első futócipője, akkor nem rossz ötlet, ha kihagyja az online megrendelést és személyesen veszi át őket, hogy valóban megfelelő legyen az alkalmassága. (Ennek ellenére vannak lehetőségek fitneszben tárcsázza, amikor online rendel.)

Az illeszkedés a legfontosabb, és ez azt jelenti, hogy a sarok szoros, elegendő hely áll rendelkezésre ahhoz, hogy a lábgömb kissé mozoghasson, és elegendő hely áll rendelkezésre a lábujjak megingatásához. Néhány további tipp a megfelelő felszereléshez: irány az Amerikai Ortopéd Sebész Akadémia sporttechnikai útmutatója hogy biztosan jól kipróbálja őket. Ne lepődj meg, ha az utcai cipődnél félnagyságú futócipődet kell megvásárolnod; a legtöbben.

Ami az árat illeti, valószínűleg nem számít. Bizonyos cipők jobbak lehetnek, mint mások, de kényelem és az illeszkedés fontosabb, mint bármi, amit az árcédula mond. És hogy világos legyek, a „kényelem” azt jelenti hogy érzik magukat, amikor te fuss, nemcsak akkor, amikor a boltban állsz. Kérje meg, hogy kocogjon a futópadon, vagy szaladgáljon a háztömb körül. Általában megengedik.

Technológiai szempontból nincs két egyforma cipő, és egy barátod esküsző párja nem biztos, hogy megfelel az Ön számára. Ha cipőt vásárol, ne feledje a fő célokat: kényelem, támogatás és fittség. Csak ez számít igazán, ha belefeledkezik. Mint sok futó gyakran mondja: a legjobb futócipő az, amelyet soha nem vesz észre.

Ezt a bejegyzést eredetileg 2013-ban tették közzé, és 2021. március 12-én frissítették információk hozzáadásához, linkek frissítéséhez és a jelenlegi Lifehacker stílushoz való igazodáshoz.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok