Mi a teendő az adataival Amikor átkapcsolja a laptop merevlemezét

Avatar admin | 2021.02.05. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

Tech 911Tech 911Van valami technikai kérdése, amely éjjel is fent tart? Szívesen válaszolunk rá! E-mail küldése: david.murphy@lifehacker.com, címzettje: “Tech 911”.

Az egyik a régi mechanikus hajtás szupergyors szilárdtest-meghajtóra cseréje a legjobb frissítéseket teheti a asztali vagy laptop számítógép. Bár ez nem teszi a 8 éves HP-t új M1 Mac-be, biztosan érezni fogja és értékelni fogja a különbséget (főleg ha pár extra RAM-mal párosítja, de ne legyünk túl vadak).

Lifehacker olvasó azonban Len dilemmája van. Meg akarja tudni, hogyan juthat el minden adata laptopjának régi és tönkrement gépi meghajtójától a szilárdtestalapú meghajtó új forróságához. Ír:

„Vettem egy Samsung SSD 500 GB-os SATA 6Gbps sebességet a régi Toshiba laptopom frissítéséhez. Hogyan lehet a legjobban megtenni és átvinni az adatokat a régi meghajtóról? “

A tárhelyfrissítés remek alkalom az újrakezdésre

Lehet, hogy nem szereted a válaszomat, Len, de szerintem ez a legjobb: Kikapcsolás a merevlemez kínál remek ürügy az operációs rendszer friss, nem bejelentett verziójának telepítésére – amelyről feltételezem, hogy a Windows 10, de ha nem, beszéltünk erről, is.

Persze, könnyen klónozza a teljes mechanikus meghajtót az új SSD-re, de egy kicsit több hardverre lesz szükség, és valószínűleg a végén használja egyszer és megfeledkezve róla.

Ra laptop merevlemezének behelyezése általában azt jelenti kiveszi az elsődleges merevlemezt és behelyez egy újat (mivel sok laptopra nem gondolok val vel hely egy másodpercre hajtás). Ez kicsit más, mint egy tipikus asztali PC, ahol lehet telepítse az új SSD-t, csatlakoztassa az alaplaphoz, és futtassa mindkét meghajtó egyszerre. Ebben az esetben azt szeretné klónozza az eredeti meghajtót az új meghajtóra, húzza ki és távolítsa el a régit, majd csatlakoztassa az újat a az eredeti SATA kapcsolat. Általában a rendszernek nagyon jól kell indulnia az új meghajtóval, és nem fog hiányozni egy ütem sem.

Laptoptal, ez kicsit trükkösebb lesz. Majd szükség a olcsó külső ház vagy USB-SATA adapter a csatlakozzon az SSD-hez, lehetővé téve csatlakoztassa SSD-jét a laptop USB-portjához. Ymajd futtat egy lemezklónt, akárcsak korábban. Attól függően, hogy mennyi adat van átadni és az USB-sebesség, amellyel dolgozik, ez eltarthat egy ideig.

Amit javaslok neked tedd helyette van szánja ezt az időt arra könyvvizsgálat az adat tiéden laptop. Mit csinálsz igazán szükség? Mitől szabadulhat meg, vagykésőbb töltse le, ha és amikor szükséged van rá? Ha egy csomó iTunes-filmet tárol a rendszerén a kényelem érdekében vagy rengeteg zenefájlja van ritkán hallgatsz, valószínűleg nem kellenek nekik enni helyet a laptopon.

Ha lehetséges, vigye át adatait felhőalapú tárolóba valahol máshol támasztják alá és csak szükség esetén érhető el. Alkalmazások és programok? Készíts egy listát, mentse el vagy jegyezze fel az Ön számára fontos beállításokat, és ne aggódjon azok miatt; mindig lehet később telepítse újra őket.

Megpróbálom a laptopomat egyszerű munkaállomásként használni. Amikor valamin dolgozom, megpróbálom, ha lehetséges, a felhőben szerkeszteni. Ha az asztali gépemen kell élnie, akkor máshová megy, ha kész vagyok vele – általában visszatér a felhőbe, de szükség esetén az újrahasznosító tartályra is.

Van asztali PC-m, amelyet ugyanúgy kezelek. A fotók és dokumentumok felhőbe kerülnek; maga a PC általában közvetítő az alapanyagok és a késztermék között. (Túl sokat játszottam Dyson Sphere Program utóbbi időben.) Lehetőség szerint streamelem az adathordozóimat, ahelyett, hogy éveken át tárolnám a merevlemezen, vagy áthelyezem egy NAS dobozba, ahol vissza tudja másolni az asztalomra, vagy bárhová Hozzá akarok férni.

Így működve, a biztonsági másolatok nagyon jóak. Soha nem klónozom a merevlemezemet. Csak átmásolom a teljes Windows felhasználói mappámat egy másik merevlemezre (az olyan adatok megőrzése érdekében, mint a háttérképeim és a túláradó Letöltések mappám). Ha valami bénító problémával szembesülnék a Windows rendszerben, vagy akár a merevlemez teljes összeomlása, akkor csak a semmiből telepíteném újra a Windows 10 rendszert. Beállítása kevesebb, mint egy órát vesz igénybe, és ez magában foglalja az általam naponta használt alkalmazások és az abszurdan nagy Steam könyvtáram újratelepítése.

Tehát ez a javaslatom: Másolja le az alapvető az adatokat a felhőbe, cserélje le a meghajtókat, és telepítse újra a Windows rendszert az újra. Yduzzanatoktól mentes operációs rendszerrel rendelkezik, mint akkor kitöltheti azokat az adatokat, amelyeket valóban felhasznál szükség.

Ha azonban túl sok adata van egyszerűen nem válhat el, az általam korábban említett utat kell megtennie. Spring a meghajtóházesetleg még egy dokkoló is –amely egyaránt támogatja a 2,5 “és a 3,5” meghajtókat. Csatlakoztassa az SSD-t, klónozza laptopjának meghajtóját az SSD-re, majd cserélje le a meghajtókat. Most, ragaszkodjon a régi mechanikus merevlemezéhez. Nem csak az összes fájljának aktuális biztonsági másolata van, hanem be is csaphatja a házba vagy a dokkolóba, és fájlként használhatja másodlagos biztonsági forrás megy tovább.

Ami a a laptop merevlemezének SSD-re cserélésének folyamatát, nem említette a pontos modelljét, ezért nem tudok konkrét utasításokat adni. Általánosságban elmondható, hogy a merevlemez eléréséhez el kell távolítania egy panelt vagy a laptop teljes hátulját. Itt van egy jó alapozó mi van benne:

Javaslom a befektetést precíziós csavarhúzó készlet ilyesmire, de lehet, hogy nincs rá szüksége, ha a szokásos csavarhúzója elég jó. Győződjön meg róla, hogy megalapozta magát, mielőtt hozzáérne a laptop belsejéhez (így statikus elektromossággal nem süt meg semmit), és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elkerülje az apró csavarok leesését vagy helytelen elhelyezését. Egyébként nem lehet nagyon nehéz frissítés.
Source link


43 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok