10 technikai hibaelhárítási tipp a modulok javításához

Avatar Gadam | 2021.04.06. 38 Views 0 Likes 0 Ratings

38 Views 0 Ratings Rate it

Egy kéz, amely egy óraműszerkezetet helyez a helyére.
PIC SNIPE / Shutterstock.com

A probléma megoldásának végső soron attól függ, hogy mi a probléma. Ugyanakkor a leggyakoribb technológiai problémák közül soknak egyszerű és egyszerű megoldása van. Íme 10 gyakori hibaelhárítási trükk, amelyet tudnia kell.

Kapcsolja ki és újra

Lehet, hogy ezen a ponton mém, deki és újra be”Az élet számos technológiai problémájának megoldása. Mivel sok problémát a szoftver okoz, a számítógép, az okostelefon vagy más modulok kikapcsolása, majd újraindítása kiküszöböli a problémát az „újrakezdéssel”.

Az operációs rendszerekben sok folyamat zajlik egységesen. Ha ezen folyamatok közül egy vagy több problémával találkozik, az láncreakciót okozhat, és oda vezethet, hogy az eszköz nem a várt módon működik. Néha azonosíthatja és újraindíthatja a problémát okozó folyamatot, de gyakran egyszerűbb újraindítani az eszközt, és tisztára törölni a palát.

Az újraindítás jó tesztet nyújt arra is, hogy problémája szoftverhez vagy hardverhez kapcsolódik-e. Ha a számítógép lassan működik, és eltart egy ideig a feladat végrehajtásához, akkor az újraindítással meg kell oldani a problémát – ha szoftveres probléma. Ha a probléma az újraindítás után is fennáll, érdemes megfontolni azt a hardvert (például a hibás memóriakártya vagy a meghibásodó merevlemez) a hibás.

A legtöbb eszköz esetében, ha az eszköz nem reagál, kikapcsolhatja a bekapcsológombot elég hosszú ideig tartva. IPhone-on tartsa lenyomva a bekapcsológombot és hangerő fel vagy le egyszerre. Azoknál az eszközöknél, amelyek soha nem „kapcsolnak ki”, például az intelligens hangszórók és a modern okos tévék, húzza ki a tápkábelt, és várjon körülbelül 30 másodperctől néhány percig, mielőtt újra bekapcsolna.

ÖSSZEFÜGGŐ: Miért javít meg ilyen sok problémát a számítógép újraindítása?

Ellenőrizze a legújabb szoftverfrissítéseket

A tartós probléma nem mindig a hardver meghibásodásának tudható be. Néha a hibás szoftver olyan problémát okozhat, amely folyamatosan javul, amíg ki nem javítják. Ezeket a problémákat gyakran frissítések keresésével tisztázhatja.

Általában célszerű frissíteni a modulokat, amint elérhetővé válik egy szoftverfrissítés (a. Kivételével) nagyobb operációs rendszer-frissítések, amelyek több problémát okozhatnak mint amennyit megoldanak). Legtöbbször a kisebb növekményes frissítéseket kell a lehető leghamarabb alkalmazni.

Ez vonatkozik azokra a kiegészítőkre is, amelyek esetleg nem rendelkeznek közvetlen kapcsolattal a szélesebb internethez. Például az Xbox Series X | S és a PlayStation 5 vezérlők egyaránt frissíthetők az éteren keresztül, de ehhez létre kell hozni az elsődleges konzolt is.

Számos problémát más felhasználók azonosítanak fórumbejegyzésekben vagy a közösségi médiában, mielőtt azokat foltozzák. Gyakran célszerű az interneten keresni a problémát, hogy megtudja, mennyire elterjedt, és hogy elérhető-e már javítás vagy dolgoznak-e rajta.

Visszaállítás a gyári beállításokra

Gyakorlatilag mindent, beleértve az okostelefonokat és a táblagépeket, manapság vissza lehet állítani a gyári beállításokra. Minden okos eszköz, amely problémákat okoz Önnek, előnyös lehet a visszaállításhoz. Ez magában foglalja a hálózati berendezéseket, például az útválasztókat (gyakran egy kicsi, tűméretű lyukon keresztül), a modern okostévéket, a hordozható eszközöket, például az okosórákat és a fitneszkövetőket, valamint a játékkonzolokat.

Csak ne feledje, hogy ha mégis ezt az utat választja, akkor valószínűleg elveszít minden mentett felhasználói adatot vagy beállítást. Okostelefon esetében ez lehet az egész fotókönyvtár. Más eszközöknél újra be kell írnia a Wi-Fi adatait, hogy újra csatlakozhassanak az internethez.

Bluetooth bajok? Párosítsd újra

A Bluetooth időnként pelyhes lehet, egyes eszközök elfelejtik, hogy párosítva vannak, és nehézkes állapotban ülve próbálnak elfelejteni. Ez a probléma hihetetlenül gyakori, és a javítás meglehetősen egyszerű: Csatlakoztassa újra.

El kell felejtenie a kapcsolatot a fő eszközről, amelyhez csatlakozik (például okostelefonról, számítógépről vagy konzolról). Ezután csúsztassa a csatlakoztatni kívánt eszközt párosítási módba, és párosítsa újra. Keressen válaszokat az interneten, ha nem emlékszik arra, hogyan indítsa újra a párosítási módot.

Néhány eszköz elfelejti a beállításokat, amikor ezt megteszi. Például az Apple vezeték nélküli AirPodjai elfelejtik, hogy mely funkciókat rendelte az egyes fülekhez (koppintással), ezért ellenőrizze, hogy az új párosítás után átnézi-e a további beállításokat.

Adjon lövést a csökkentett módnak

A csökkentett mód a rendszerindítás módja Windows PC, Mac, vagy Android okostelefon az operációs rendszer futtatásához szükséges minimális számú szoftverrel. A sok problémát okozó illesztőprogramot, kernelbővítményt és indító programot a rendszerindítási sorrend figyelmen kívül hagyja. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy stabil környezetben változtasson eszközén.

A macOS esetében a biztonságos mód elindítása a rendszer integritását is ellenőrzi, és kijavítja az útközben talált problémákat. Néha ez elegendő ahhoz, hogy bizonyos kérdések teljesen megszűnjenek – de gyakrabban lehetőséget ad arra, hogy olyan változtatásokat hajtson végre, amelyek megoldhatják a problémát.

Tanul hogyan javítható a Windows PC csökkentett módban és melyik billentyűkombináció indítja csökkentett módba a Mac-et.

Csatlakozások és kábelproblémák? Cserélje vagy cserélje

Egy cica rágcsál egy drótköteget.
Oleksandr Lytvynenko / Shutterstock.com

A kábelek sok esetben még mindig kudarcot jelentenek. A legnyilvánvalóbb példa az okostelefon töltésére használt USB-kábel. A töltőkábelek annyira használják, és folyamatosan rángatják és hajlítják őket, így nem csoda, hogy ilyen gyakran meghibásodnak. A kábel cseréje megoldhatja a problémát, vagy elősegítheti annak további diagnosztizálását.

Ha a probléma nem szűnik meg egy új kábellel, akkor probléma lehet a csatlakoztatott eszközzel (például a fali aljzattal vagy a számítógép USB-portjával), vagy maga az eszköz portja hibás lehet. Ez segíthet a probléma diagnosztizálásában és végül kijavításában.

De a töltőkábelek csak a jéghegy csúcsa. A hálózati problémákat a hibás hálózati kábelek okozhatják, különösen, ha folyamatosan vannak csatlakoztatva és leválasztva. A HDMI kábelek figyelmeztetés nélkül meghibásodhatnak, és sok közülük nem alkalmas a célra elsősorban.

Mellékesen, ha ön vannak HDMI-kábel cseréje, ne essen úgynevezett „prémium” kábelekre ami egy karra és egy lábra került.

Szoftverprobléma? Próbálja meg újratelepíteni az alkalmazást

Ha problémája szoftverrel kapcsolatos, és már megpróbálta újraindítani sikertelenül, jó ötlet lehet a kérdéses szoftver újratelepítése. Ha ez egy mobil vagy asztali alkalmazás, akkor ez egy nagyon egyszerű folyamat.

Nézze meg útmutatóinkat alkalmazások eltávolítása a Windows 10-ből és teljesen eltávolítja a szoftvert a Mac-ről. Kitértünk rá is egy alkalmazás eltávolítása iPhone vagy iPad eszközről és alkalmazások eltávolítása Android-eszközről, is.

Ne feledje, hogy az alkalmazás újratelepítéséhez eredeti telepítési adathordozóra lesz szükség. Ez lehet egy hosszú szoftverletöltés vagy akár egy DVD (ha még mindig így telepíti a szoftvert). Ha a probléma nem túl súlyos, érdemes megvárnia, amíg nem támaszkodik a szóban forgó alkalmazásra (például a munkanap után), hogy eltávolítsa azt a működésből.

A Gadget nem fog bekapcsolni? Töltse fel egy darabig

iPhone nem tölt ikonra

Bizonyos eszközöket hónapokig, esetleg évekig eltesznek. Túl gyakran, amikor előkeres egy régi eszközt, az halott, mint a lábszeg. Még akkor is, ha töltőkábelt csatlakoztat, semmi sem történik.

Amikor az akkumulátorok teljesen lemerültek, gyakran lassan kell tölteni őket, hogy elkerüljék a cellák károsodását. Röviden: hagyjon egy „holt” eszközt egy ideig az áramellátáshoz csatlakoztatva, mielőtt teljesen lemondana róla. Az, hogy ez mennyi ideig tart, az eszköztől függ, de általában néhány órával kell cselekednie.

Ha teheti, mindig először ellenőrizze a kábelt és a töltőt, hogy kiküszöbölje a meghibásodás egy pontját.

Nedves szerkentyű? Tartsa a rizst

Kiderült, hogy a rizs nem igazán segít hogy kiszárítsák a szerkentyűket. A rizs gyakran több problémát okoz, ha apró repedésekbe kerül, például töltőportokba, vagy a gombok és kulcsok mögé. Mentse el a rizst a következő curry-étkezés helyett.

Ha a készülék nedves lesz, az első dolog az, hogy kapcsolja ki, és ha lehetséges, vegye ki az akkumulátort. Ez csökkenti a rövidzárlat kockázatát, amely helyrehozhatatlanul károsíthatja az alkatrészeket. Ezzel el kell kerülnie a figyelmet arra, hogy a víz kiszorításával megakadályozza a korrózió teljes előfordulását.

A DIY javítás rajongói iFixit javasoljuk izopropil-alkohol és fogkefe használatát.

Ha nem tudja megnyitni az eszközt (vagy ha nem akarja), akkor a legjobb, ha megteheti, hogy győződjön meg arról, hogy ki van kapcsolva, és eltávolítja az eltávolítható elemeket, majd várjon. Korrózió továbbra is előfordulhat, de a rövidzárlat esélye csökken, és nem lesz tele töltőport a basmatival.

Győződjön meg róla, hogy elég sokáig vár, amíg a készülék kiszárad – általában 48 óra -, mielőtt újra megpróbálja bekapcsolni.

Jegyzet: Sok okostelefon ma már védelmet nyújt a kiömlések, az eső és a sekély süllyedés ellen, így ez sokkal kevésbé kérdéses, mint korábban. Győződjön meg róla, hogy tudja, mire képes készüléke ellenállni, hogy megfelelően reagálhasson.

Elakadt a gomb vagy nem regisztrál? Tisztítsa ki

Ez egy tipikusan játékosoknak szóló tipp, de mindenkire vonatkozik, aki a múltban esetleg ragacsos italt öntött egy eszközre. Mindenféle van trükkök a ragadós vezérlő gombok tisztításához, és többségük izopropil-alkohol használatával jár.

Ha van ragadós gombja a vezérlőn vagy a billentyűzeten, akkor valószínűleg maga is megtisztíthatja. Jelölje be iFixit útmutatók az adott hardver kinyitásához, majd vegye el az izopropil-alkoholt és a pamutrügyeket, és dolgozzon.

Tegyen tisztításhoz izopropil-alkoholt egy pamutrügybe
Tim Brookes

Ha nem őrült a készülék kinyitása, az izopropil-alkohol (90% vagy magasabb) alkalmazása és a gomb ismételt megnyomása gyakran újra mozgásba lendül. Vékony műanyag (mint a hasított ivószalma) használható az alkohol behatolásának elősegítésére. Ezt mindig akkor végezze, amikor a készülék ki van kapcsolva, lehetőleg minden elemet eltávolítva.

Ha nem sok szerencséje van az első alkalommal, ismételje meg a folyamatot, amíg meg nem teszi. Ez nem olyan hatékony, mint a modul megnyitása és megfelelő tisztítása, de mégis működhet. Az izopropil-alkoholnak teljesen el kell párolognia maradványok nélkül. Csak a lehető legmagasabb százalékot vásárolja meg a legjobb eredmények elérése érdekében.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet biztonságosan megtisztítani a csúnya játékvezérlőket


A kütyüproblémák túlnyomó többségének egyszerű megoldása van. Kitalálni miért összeomlik a Windows vagy miért túlmelegedik a laptop tanulási folyamat, ezért ne halogassa a dolgot, ha nem találja meg azonnal a megoldást.

Van további tippje, amelyet rendszeresen használ a technikai problémák diagnosztizálásához? Dobja be őket az alábbi megjegyzések szakaszba.
Forrás link


38 Views 0 Ratings Rate it