Mi a teendő, ha elveszíti a távirányítót Chromecastjához a Google TV segítségével – Ellenőrizze a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.01.23. 635 Views 0 Likes 0 Ratings

635 Views 0 Ratings Rate it

Fotó a Chromecastról a Google TV Voice Remote segítségével.
Justin Duino

Ó, úgy tűnik, a kanapé újabb Chromecastot igényelt a Google TV távirányítójával. A Google 20 dollárért értékesíti a cserélhető hangos távirányítókat, de amíg be nem érkezik az ajtódhoz, addig a Google TV-vel kell irányítanod Chromecastodat telefonról, táblagépről, laptopról vagy vezeték nélküli játékvezérlőről. Így hajthatja végre.

Első dolog, először rendeljen cserét

Huzzah! A Chromecastnak a Google TV-vel cserélhető hangos távirányítói minden színben elérhetők a Google Store-on keresztül. 20 dollárért vásárolhat egyet, és néhány nap alatt kiszállíthatja. Az új távvezérlőnek automatikusan párosítania kell a Chromecastot. Ha nem, akkor tartsa lenyomva a „Home” és a „Back” gombokat, hogy párosítási módba kényszerítse.

Ha alig várja, hogy új távvezérlő érkezzen, akkor az Android TV távirányító alkalmazásával telefonról vagy táblagépről kell irányítania a Chromecastot. A tartalmat közvetlenül a telefonjáról, táblagépéről vagy laptopjáról is átküldheti a Google Cast protokollon keresztül, vagy használhat távvezérlőként olyan vezeték nélküli játékpadot, mint az Xbox vagy a PlayStation vezérlő.

Használja az Android TV távirányító alkalmazását

Pillanatképek az ANdroid TV távirányító alkalmazásról.
Google

Amíg arra vár, hogy megérkezzen a helyettesítő Voice Remote, próbálja meg a tisztviselővel irányítani a Chromecastot Android TV távirányító alkalmazás. A fizikai hangvezérlő legtöbb funkciójával rendelkezik, beleértve a D-padot, a Google Assistant gombot a hangparancsokhoz és a telefon fizikai hangerő-szabályozóival történő hangerőszabályzókat. Gépelhet a távirányító alkalmazásból is, ami kissé megkönnyíti a műsorok és filmek keresését.

Töltse le az „Android TV távirányító” alkalmazást innen A Google Play vagy a Apple App Store és csatlakozzon ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz, mint a Chromecast. Miután elfogadta néhány Általános Szerződési Feltételt, a Távirányító alkalmazás megjeleníti a vezérelhető eszközök listáját. Válassza ki a „Chromecast a Google TV-vel” lehetőséget, majd írja be a tévékészüléken megjelenő kódot a Chromecast és a Távirányító alkalmazás párosításához.

Cast a telefonról, táblagépről vagy számítógépről

Pillanatképek a Netflixről és a Hulu-ról a Cast gombbal.
Hulu, Netflix

Ha minden egyéb nem sikerül, akkor az okostelefonról közvetlenül átküldheti a videókat a Chromecastra a Google TV segítségével. Az átküldés egyszerű, másodperceket vesz igénybe, és minden Android-eszközön, iOS-eszközön vagy a Chrome böngészőt futtató számítógépen működik. Ráadásul a casting nem igényel extra alkalmazásokat, ezért hasznos, ha rohansz.

Ha a tartalmat közvetlenül a Chromecastra szeretné átküldeni a Google TV segítségével, akkor először ellenőrizze, hogy okostelefonja és Chromecastja ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van-e. Ezután indítson el egy olyan streaming alkalmazást, mint a Netflix vagy a YouTube okostelefonján. A képernyő jobb vagy felső sarkában látnia kell egy „Google Cast” gombot (a fenti képen). Nyomja meg és válassza ki a Chromecastot. Most minden film, műsor vagy videó, amelyet a telefonján választott ki, azonnal átkerül a tévére.

Ha számítógépről akar átküldeni, nyissa meg a „Chrome” -t, majd nyomja meg a képernyő jobb felső sarkában található „Tovább” gombot. Ezután válassza a „Cast” lehetőséget, és válassza ki, melyik eszközre szeretné átküldeni. Ne feledje, hogy ez csak a Chrome böngészőben működik, és laptopját vagy asztali számítógépét ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz kell csatlakoztatni, mint a Chromecastot.

Bár a telefonról vagy laptopról történő átküldés kissé nehézkesnek tűnhet, megvannak a maga előnyei. Ha például nincs Netflix alkalmazás a Chromecastján, akkor megkerülheti a letöltési és bejelentkezési folyamatot, ha a videót közvetlenül a telefonjáról küldi át. A telefon képernyőjét, a böngészőablakát vagy a fényképeit közvetlenül a Chromecastra is átküldheti – három hihetetlen trükk, amelyek lehetetlenek, ha csak a Hangvezérlőt használja.

Csatlakoztasson egy Gamepad-ot

Fotó a PS5 és Xbox vezérlőkről.
Sony, Microsoft

Ha nem szeretné irányítani a Chromecastot telefonjáról vagy táblagépéről, próbáljon meg egy vezeték nélküli játéktáblát használni helyette. Az Xbox, PlayStation vagy harmadik féltől származó játékvezérlő Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozhat a Chromecasthoz, és praktikus helyettesítőként szolgálhat hiányzó távvezérlőjéhez. A fenébe is, még inkább a játéktáblát részesítené előnyben a Google furcsa alakú Voice Remote-jával szemben.

Chromecast a Google TV főbeállításainak gombjával

A játéktábla és a Chromecast párosítása egyszerű, és a vezérlő minden egyes bekapcsoláskor automatikusan csatlakozik a Chromecasthoz. Sajnos be kell lépnünk a Google TV beállításaiba egy vezeték nélküli vezérlő beállításához. Mivel már elvesztette a Voice Remote készülékét, ez azt jelenti, hogy letölti a Android TV távirányító alkalmazás telefonján vagy táblagépén. (Görgessen fel az előző szakaszra az Android TV távirányító alkalmazásával kapcsolatos információkért.)

Chromecast a Google TV Bluetooth menüjével

Miután beállította az Android TV távirányító alkalmazását, görgessen a Google TV kezdőképernyőjének legfelső menüjéhez, és válassza ki a jobb oldali profilfotóját. Ezután nyissa meg a „Beállítások” parancsikont, lépjen a „Távvezérlő és kiegészítők” részhez, és válassza a „Tartozék hozzáadása” lehetőséget. Állítsa a játékvezérlőt párosítási módba, és válassza ki, amikor megjelenik a képernyőn. (Az Xbox vezérlő párosítási módba állításához tartsa lenyomva a „Sync” gombot. Ha PS4 vagy PS5 vezérlőt használ, tartsa lenyomva a „PS” és „Megosztás” gombokat egyszerre.)
Source link


635 Views 0 Ratings Rate it