Mi az a Dogecoin, és miért vásárolják meg az emberek?

Avatar Gadam | 2021.01.29. 41 Views 0 Likes 0 Ratings

41 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Mi az a Dogecoin, és miért vásárolják meg az emberek?

Fénykép: Yuriko Nakao (Shutterstock)

Most, hogy kezet kaptál a GameStop részvényőrület, itt az ideje, hogy megismerje a Dogecoin-t. Miért pumpálja a lakossági befektető a homályos kriptovalutát Shiba Inu kutyával egy kabalaért? Miért, mert a Lolz. Reddit és Elon Musk segítségével a Dogecoin értéke 10% -kal nőtt 600% az elmúlt 24 órában. Kereskedési lépésként kevésbé értelmes, mint a GameStop őrület – de ez is egyfajta lényeg. Itt van egy áttekintés arról, hogy mi folyik itt.

Miért a Dogecoin?

Dogecoin, amely a doge mém, hasonló a Bitcoin-hoz. Ez egy kriptovaluta amely lehetővé teszi a peer-to-peer tranzakciókat decentralizált hálózaton keresztül. A kriptovaluták újszerű befektetések, amelyeket rendkívüli volatilitás jellemez, ezért is vonzanak ennyi spekulánst. És a Dogecoinba tett legutóbbi spekulatív befektetéseket a SatoshiStreetBets Reddit, TikTok és Elon Musk tweetjei, aki jól érezte magát a lakossági befektetői jelenségen.

A Yahoo! Pénzügy, Elon Musk egyetlen háromszavas tweetje decemberben a Dogecoin 20% -át szárnyalta.

Miben különbözik ez a GameStoptól vagy az AMC spekulációtól?

A lakossági befektetői őrület olyan részvények körül, mint a GameStop és az AMC, eredetileg kapcsolatban állt short ügylet. A Wall Street-i kereskedők agresszíven rövidítették meg a világjárvány túléléséért küzdő vállalatokat, és a GameStop esetében végül több részvényt vettek fel, mint amennyi valójában létezik. Ez kiszolgáltatottá tette őket a rövid szorítás a Reddit-en szervezett egyéni befektetők részvényeket vásároltak és drágították az árat, a fedezeti alapok milliárdjaiba kerül.

Ez volt lehetőség a Wall Streetre ragasztására, miközben némi pénzt keres az oldalán. Valójában kereskedelemnek van értelme, bár kockázatos, mivel nehéz tudni, hogy a hatalmas mértékben felfújt részvényárfolyam mikor éri el csúcspontját és esését.

Viszont a Dogecoin? A rajongók egyszerűen felpumpálják a pénzét a fene miatt, sok befektető azt állítja, hogy addig tartják pozícióikat, amíg el nem éri a Reddit által elrendelt 1 dolláros célt (ez jelenleg alig van 5 cent alatt). A GameStop-tal ellentétben nincs olyan társaság, amelybe befektetni lehetne, és nincsenek rövid távon eladók, akiket kihasználhatnának. Valójában nincs különösebb oka annak, hogy miért lenne érdemes megvásárolni a Dogecoin-t, eltekintve attól a ténytől, hogy alapvetően egy mémről elnevezett Bitcoin.

“Számomra rejtvény, miért olyan nagyra értékelik a Dogecoin-t” – mondja Adrian Lee, a sydneyi Műszaki Egyetem vezető pénzügyi oktatója. a CNET egyik történetében.

Hogy van ez a azonos mint GameSpot vagy AMC spekuláció?

Úgy tűnik, hogy ezekben a befektetési történetekben közös nevező az, hogy sok kis idős kereskedő nevetéssel és eladható készpénzzel teszi ezt. Közülük sokan elhatározták, hogy megtartják fogadásaikat, amíg el nem érnek egy magas árcélt, például a GameStop 1000 dolláros árát (messze a jelenlegi 315 dolláros pozíciótól). A Redditors arra intette egymást, hogy ne fizessenek ki pénzt, és figyelemre méltó fegyelmet tanúsítottak, ha ezt nem tették meg, annak ellenére, hogy fennáll a kockázata annak, hogy az árak bármelyik pillanatban eshetnek.

Bár spekulációra lehet pénzt keresni, nehéz nem értelmezni ezeket a lakossági befektetői fogadásokat mint teljesítményművészet – az önkifejezés nem utilitarista formáját. Végül is a CNBC szerint a SatoshiStreetBets egyik korai bejegyzése a következőket írta: „Tegyük a DOGECOIN-t egy dologgá. Ez az, ez a poszt.

Annyi hab

Nem világos, hogy az egyes befektetők növekedése hogyan befolyásolja hosszú távon a részvénypiacot, vagy hogy az ilyen részvénybuborékok gyakoribbá válnak-e (a SEC szemmel tartva a helyzetet, bár nem biztos, hogy mit tennének vagy tehetnének a szabályozásáért).

A Dogecoin spekuláció az a habos piac, amelyet úgy határoznak meg, hogy a befektetők figyelmen kívül hagyják a piaci alapokat, hogy az eszköz árát az objektív értékén felül tegyék ajánlattételre. Túl kézenfekvőnek tűnik, hogy rámutassunk rá, mivel sok kereskedő nem törődik az alapokkal, és ezt nevetve teszi. Másrészt az a komoly befektető, aki későn érkezik a partira, nem biztos, hogy benne van a viccben.


Source link


41 Views 0 Ratings Rate it