Mi az a DuckDuckGo? Ismerje meg a Google Alternatív megoldásait az adatvédelem érdekében

Avatar admin | 2021.01.22. 46 Views 0 Likes 0 Ratings

46 Views 0 Ratings Rate it

A DuckDuckGo logó nagyító alatt.
II.studio/Shutterstock.com

A DuckDuckGo egy adatvédelemre összpontosító kereső, amely nem követi nyomon. A Google, a Bing és a Yahoo alternatívája gyorsan növekszik. Itt van egy bevezetés a DuckDuckGo-hoz, és áttekintjük, hogyan védi a magánéletét.

Mi az a DuckDuckGo?

DuckDuckGo a magánéletre összpontosító keresőmotor. Ahhoz, hogy használja, csak irány duckduckgo.com google.com vagy bing.com helyett. Ezután ugyanúgy keres, mint általában. De a DuckDuckGo azt ígéri, hogy megvédi a magánéletét, és nem követi nyomon – részletesebben elmagyarázzuk, mit jelent ez.

A DuckDuckGo-t alapértelmezett keresőmotorjává is teheti olyan böngészőkben, mint a Chrome, a Safari, a Firefox és az Edge. Amikor a böngésző helysávjáról vagy új lapoldalról keres, a Google helyett a DuckDuckGo oldalra kerül. A DuckDuckGo a modern webböngészőkbe van beépítve, mint az egyik alapértelmezett opció, és a váltás csak néhány kattintást vagy koppintást igényel.

A DuckDuckGo nagyon hasonlít a Google-re. Kereshet weboldalakon, képeken, videókon, hírcikkekben és weblapokon. Beépített térképekkel rendelkezik, amelyek navigációját az Apple Maps hajtja. Szótáreredményei, a Wikipedia integrációja és más azonnali válaszai vannak, akárcsak a Google.

Természetesen a DuckDuckGo nem pontosan ugyanazokat a keresési eredményeket kínálja, mint a Google. A DuckDuckGo eredményei eltérőek lesznek.

A DuckDuckGo kezdőlap keresőmezővel.

Hogyan védi a DuckDuckGo az Ön adatait?

A Google rendelkezik fiókrendszerrel, és a Google-on végzett kereséseinek előzményeit a rendszer tárolja a Google-tevékenységedet alapértelmezés szerint. A Google a tevékenységét felhasználja a keresési eredmények testreszabására is, és személyre szabottabb, relevánsabb keresési eredményeket próbál megjeleníteni. Még akkor is, ha nincs bejelentkezve, a Google megjegyzi a keresési előzményeket, és egy böngésző cookie-hoz köti.

Természetesen a Google más webhelyeken is nyomon követi Önt a Google Analytics segítségével, nyomon követi a megtekintett YouTube-videókat, ismeri a Google Maps-en keresztüli mozgásait stb. A Google rengeteg adatot követ, amelyek felhasználásával testreszabhatja tapasztalatait – és személyre szabott hirdetéseket mutat be. Sok ilyen adat a Google AdSense szolgáltatásba kerül, amely személyre szabott hirdetéseket jelenít meg Önnek számos felkeresett webhelyen. (Tudsz megtekintheti a Google-fiók tevékenységi adatainak nagy részét, és törölheti azokat.)

A DuckDuckGo nem emlékszik a keresési előzményekre. A DuckDuckGo szerint a vállalat még a kereséshez társított IP-címet sem naplózza a szervernaplóiban. Nincs olyan, hogy DuckDuckGo fiók, és a DuckDuckGo nem köti a keresési előzményeket egy személyre szabott sütihez. Olvas A DuckDuckGo adatvédelmi irányelvei további információért.

Mivel a DuckDuckGo nem nyomon követ rólad semmilyen információt, a böngészésed alapján nem is szolgál személyre szabott keresési eredményekkel. Más szavakkal, nincsszűrőbuborék”, Amely más keresési eredményeket mutat, mint azok, amelyeket mások látnak.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet megnézni, hogy a Google milyen adatokkal rendelkezik Önről (és törölheti)

Hogyan működik a DuckDuckGo?

Szerint a DuckDuckGo súgóoldalak, A DuckDuckGo több mint 400 forrásból szerzi meg eredményeit. Például néhány „Azonnali válasz” eredmény a Wikipédiából származik.

Ahogy a DuckDuckGo dokumentációja megfogalmazza: “Természetesen a keresési eredmények között több hagyományos link is található, amelyeket szintén több partnertől szerzünk be, bár leggyakrabban a Bingtől (és egyiket sem a Google-tól).”

Tehát a DuckDuckGo nem csak a Bing – ez ennél is több -, hanem a webhely keresési eredményeinek nagy része a Bing webhelyét feltérképező adatokból származik. A DuckDuckGo azt mondja, hogy soha nem oszt meg magáninformációt egyik partnerével sem. Amikor a DuckDuckGo-n keres, a DuckDuckGo szerverei beszélgetnek a Bing-kel (és más partnereivel), és ezek a partnerek nem látják az Ön IP-címét, és semmit sem tudnak rólad. Nem tudják követni az egyéneket.

DuckDuckGo keresési eredmények.

Hogyan keres pénzt a DuckDuckGo?

A DuckDuckGo ingyenes. Tehát hogyan keres pénzt? Egyszerű – reklámozással.

Ezek a hirdetések egyáltalán nincsenek személyre szabva. Csak egyedi keresésekhez kapcsolódnak. Tehát, amikor a „fűnyíró” kifejezésre keres, akkor a keresőben megjelenik a fűnyírók hirdetése. Ezután, amikor a „mosogatógép” kifejezésre keres, megjelenik a mosogatógépek hirdetése.

Nem fogja folyamatosan látni a fűnyíró hirdetéseket. Másnap nem ébred fel, és a saját területén kombinált fűnyíró és mosogatógép-csomagok hirdetéseit látja. A DuckDuckGo nem is emlékszik arra, amit most keresett.

Kiderült, hogy a hirdetések csak a keresési eredmények alapján történő megjelenítése megmutatja a számlákat.

És sok eredmény érdekében a DuckDuckGo-nak még kevesebb hirdetése van, mint maga a Google.

Kié a DuckDuckGo, és biztonságos?

A DuckDuckGo nevű cég tulajdonában van Duck Duck Go, Inc.. A vállalat székhelye a pennsylvaniai Paoli, és 2021 januárjától 124 alkalmazottja van szerte a világon.

Ez a keresőmotor 2008-ban, több mint egy évtizeddel ezelőtt indult. Azóta, A DuckDuckGo forgalma folyamatosan emelkedik. 2021. január 19-ig naponta több mint 102 millió keresést hajtanak végre a DuckDuckGo-n.

A DuckDuckGo olyan biztonságos, amennyire egy keresőmotor lehet, és ez legitim – nem valami új, repülésre képes társaság. Ez egyike azon kevés keresőmotoroknak, amelyeket alapértelmezés szerint minden nagyobb webböngészőben kínálnak, és széles körben megbízható.

A DuckDuckGo jó, összehasonlítva a Google-lal?

A DuckDuckGo nem azonos a Google-lal – amint a dokumentációja rámutat, sok internetes eredmény a Bing-től származik.

Az, hogy a DuckDuckGo helyettesíti-e a Google-t, attól függ, hogy mit keres és hol lakik. Ha érdekel a váltás, csak egyetlen módja van a megismerésre: Próbálja ki a DuckDuckGo alkalmazást, és nézze meg, hogy megy. Kapcsolja az alapértelmezett keresőmotort DuckDuckGo-ra, és nézze meg, elégedett-e az eredménnyel.

Ne feledje, hogy az eredmények nem lesznek személyre szabva az Ön előzményei alapján. A Google sok személyre szabást végez a múltbeli tevékenysége alapján, és lehet, hogy egy kicsit konkrétabbnak kell lennie a DuckDuckGo keresések során, hogy pontosan megtalálja azt, amit keres.

De 2021 elején a DuckDuckGo eredményei jobbak, mint valaha. Ha szeretné kereséseit titokban tartani, el akar kerülni a hatalmas technológiai vállalatok tulajdonában lévő szolgáltatásoktól, és el akarja kerülni a túlzottan személyre szabott hirdetéseket és keresési eredményeket, a DuckDuckGo az a keresőmotor, amelyet érdemes kipróbálnia.


Több adatvédelmet szeretne online beszélgetéseihez? Fontolja meg a váltást Signal, a biztonságos üzenetküldő alkalmazás.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a jel, és miért használja mindenki?
Source link


46 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok